-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz Tikakukac #66700 üzenetére
Azt gondolom, sejted, hogy engem az, hogy téged mivel csesztetnek, sajnos nem vigasztal. Jelen pillanatban nincsen ennyi empátiám tartalékban.
Amúgy szerintem ez utángyártott, nem gyári Lenovo szalagkábel, nincs rajta FRU sem. Ennyit a legolcsóbb eBay-es opcióról.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
orangutan4
tag
Üdv, egy Thinkpad T410 i5 4gb ram-ra érdemes win 8.1 et tenni? V lehet vmi gond vele? köszi
-
Tikakukac
titán
Osztozok a fájdalmadban, tudom milyen érzés mélytorkozni egy rakat várakozás után
Utángyártott akkor kuka, abból 1 szállító van ezek szerint akit már én is találtam. Szivacs.
Zoli986: A többivel nem tudom, az E531 kiborította a bilit. Pedig eddig is tudtam, hogy van minőségbeli szórás, láttam cudar új gépeket sajnos.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
válasz Tikakukac #66705 üzenetére
Mindegy, leginkább csak bosszant, hogy kidobtam pénzt rá (mire megkaptam és eljutottam a beszerelésig, már kifutottam a refund határidejéből). Amúgy ad képet rendesen, meg ThinkLight is megy, csak a webkamera és a wifi/BT LED-ek nem (meg gondolom, a WWAN sem, de azt nem is próbáltam most).
Találtam másikat, ami tuti gyári és EU-n belüli, remélhetőleg az jó lesz. Csak megint a szerelési macera, közben meg már rég ott tartanék, hogy átváltok ezen a notin is Linuxra (konkrétan CentOS 7-re), merthogy azzal meg akartam várni azt, amíg hardveresen is rendberakom a gépet.
Kizokogtam magam a válladon, köszönöm, hogy meghallgattál.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz Zoli986 #66706 üzenetére
Mindenkire rábízom, döntse el maga. Az első gusztustalan húzás, hogy elkurvítjuk a TP gépeket. A második, hogy a bejáratott brand segítségével eladunk valamit amit nagyon nem kéne, mert ráfaragás lesz. Harmadik, hogy mindezt néha sikerül olyan okádék minőségben kivitelezni, hogy legszívesebben cefréshordóba állítanám egy hétre azt, aki szerint a KKV szektor igenis imádja ha 5-ből 2 gép olyan, mintha azokat csukott szemmel rakták volna össze bambuszrágcsáló pandabébik uncsi közben.
Tim82: Igazán nincs mit, már kezdek átállni a 20-as szériára, kíváncsi vagyok ott milyen dolgokat kell megtalálnom
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Zoli986
tag
válasz Tikakukac #66709 üzenetére
Ebben van igazság,de valamilyen szinten szerintem próbálják követni a piacot.
Az,hogy a TP széirát változtatják és próbálnak megfeleni az átlagemberek igényeinek lehet a minőség romlásához vezet,de azért egy G550 stb-nél még mindig sokkal jobbak a TP edge és társai.Mind anyag minőségben mind kivitelezésben.
Igaz ez szerintem a legtöbb egyéb gyártó gépeivel való összehasonlitás esetén is.
Tudom,hogy nem egy kategória,de van nálam egy packard bell aminek a burkolata darabokra van törve ,mert annyira gyenge,hogy ha megnyomod behajlik az egész. Az olyan gépektől klasszisokkal jobb egy elk..rvult TP is, a másik dolog ami tetszik ebben a gépben,hogy ha ki akarom takaritani a hűtőt nem kell rommászedni az egészet. Sok Lenovom egyébként nem volt még (SL500,G550,TPedge E530 és munkahelyemen egy T61-et nyűzok),de nem találkoztam még rosszabb összeszereléssel mint bármelyik más gyártónál.Azt persze értem miről beszélsz,mert a T61 sokkal inkább monstrum érzetét kelti mint ez,de szerintem aki nem akar vele szeget beverni és nincs sok száz ezre egy oylan gépre ami inkább a klasszikus TP minőség annak egy ilyesmi is megteszi és messze a többi csili vili márkás gépek fölött van minőségben.Szerintem.Persze ahogy irtad mindenki maga döntse el. -
félisten
válasz Zoli986 #66710 üzenetére
Szvsz a consumer kategória, ahogy van, értelmetlen, a fogyasztói társadalom rákfenéje a laptopok között, erőforrást pazarolni szar gépek gyártására..
Engem egyébként az zavar, hogy ezeket a kategóriájukbanelfogadhatódeamúgybélsár - gépeket is TP-nek hívják.
Szerintem semmi szükség nem volt a brand aljasítására.
Gyártsanak consumert, mert valamiből élniük kell, de nevezzék máshogy.
És akkor még nem ejtettünk szót arról, hogy a valódi TP-ket is consumer irányba tolják. Nem értem a Lenovót.
Minek vette meg a brandet, ha csak leélni tudja? -
Sensei
aktív tag
válasz Pszihonaranc #66687 üzenetére
Nincs tárolt ujjlenyomat, nincs mit beolvasnia.
Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.
-
kistewe
tag
válasz FoxiestFox #66711 üzenetére
Csak a profit számít...
-
válasz orangutan4 #66704 üzenetére
elvileg csak a wifi nem fog menni. milyen vga?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Zoli986
tag
válasz FoxiestFox #66711 üzenetére
Végülis igazatok van. Van jó néhány modell ami consumer kategória.
A pana sem árul mindent toughbook néven... -
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz Zoli986 #66710 üzenetére
Az,hogy a TP széirát változtatják és próbálnak megfeleni az átlagemberek igényeinek lehet a minőség romlásához vezet,de azért egy G550 stb-nél még mindig sokkal jobbak a TP edge és társai.Mind anyag minőségben mind kivitelezésben.
Vagy nem.
Tudom,hogy nem egy kategória,de van nálam egy packard bell aminek a burkolata darabokra van törve ,mert annyira gyenge,hogy ha megnyomod behajlik az egész.
Nyugi, ép palmrestes meg felső műanyagos 20-as meg 30-as X-et alig találni. Mindegyik törik, reped, hajlik, nesze PB.
Ebből zakó lesz, hogy mikor nem tudom. Majd ha csak HP meg Dell lesz a vállalatoknál talán nem vesznek fost kényszerből.
-
kistewe
tag
válasz FoxiestFox #66717 üzenetére
Inkább szeretjük , korai még az a temetés...
tegnap visszaraktam a HDD-t a T61-be ami dedikált vidikari típushibás, vettem egy monitort, rákötöttem és szuperül működik...először csak win alatt de utána addig nyomogattam a gombokat míg már a BIOS is a külső kijelzőn jelent meg... happyness így most asztali gép lesz belőle és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:
ha rádugok egy külső billentyűzetet akkor be lehet úgy állítani a BIOS-ban hogy valamilyen billentyűre ébredjen? vagy kénytelen leszek venni e falin kívüli csengőkapcsolót és párhuzamosan beforrasztani a bekapcsoló gombbal?uff stewe
-
Tikakukac
titán
válasz kistewe #66720 üzenetére
Már ezt is kitárgyaltuk régebben, hogy simán elviselnénk ha lehetne kitben kapni kijelzőt meg alaplapot és átszerelni. Nyilván kezem a biliben, ez azért így eléggé érdekes piacot képezne. De egy kis potenciált látok benne. Csak emögött rengeteg olyan érdek ami miatt ez lehetetlen.
-
félisten
-
V.Stryker
nagyúr
Think Pad -nál van olyan, mint pl a samsung-nál, hogy friss win telepítés után felteszem a hálókártya drivert, majd a /samsungnál/ software update nevű progit és az meg minden szoftvert, hotfix-et letölt és telepít magától?
Egyébként az E531-nél tökre tetszik ez az apró led ami jelzi a billentyűn, hogy pl a hang, vagy a mikrofon teljesen ki van lőve. A CapsLook-ra és a NumLock-ra már igazán juthatott volna.
-
-
félisten
-
Barcsik
aktív tag
Sziasztok!
Vissza tértem a T500-on Windows 7-hez. Win8-ban a VGA váltás elég lassú és néha hibát dob a rendszer, ami szerintem nem a legegészségesebb. Így most minden korrektül működik és nem kell gányolni.
-
félisten
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #66728 üzenetére
Oké
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #66728 üzenetére
Sok időd van.
Én továbbra is elvagyok X200-on (is) a 8.1-gyel, de annyira szögegyszerű gép, hogy nem is csoda, az enyémben még WWAN előkészítés sincs, így az sem okoz gondot. Mondjuk most az FPR-t nem sikerül munkára bírni (mikor beállítok neki ujjlenyomatot, megeszi, szóval működik, de bejelentkezésnél süket), ez lehet még tényező.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Chaser
legenda
x200 vs AFFS tapasztalat. Az enyém a csilli verzió, de valami nagyon jó fényelnyelő bevonat van rajta. Full napsütésben persze nem sokat látni belőle, de most borús időben kinn vissza se tükröződött Sötét lilás árnyalatú kikapcsolva. Nem ülnék többet gyári paneles x200 elé az biztos...20-25k-t is simán megér.
Fullextrás a gépem, cam, 3g, BT, de a nyomik wlanhoz csak két antennát raktak Mondjuk túlélem.
Viszont kell nekem egy másik wlan bele az 5100 helyett, ami tud szórni is, nem csak venni. Gondolom mod briós kell hozzá, de mit érdemes venni? Sajnos a routerek telóhoz nem tudják áthidalni a távolságot, de az 5100 is szépen veszi a jelet, gépről már tudom adni telónak is.Ha vkinek van eladó FPR-es palmrestje rikkantson privátban. Csak újszerű érdekel, az még hiányzik belőle.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
válasz Chaser #66731 üzenetére
Az lesz az AR réteg is, tejplexi alá is kellett még az, de még a plexivel sem teljesen matt. Valamiért valamiért. 20-tól már gyári matt, akkor már ezzel sem kell bajlódni hál' Isten.
Összes antennás mindenes fedlapot pedig nem láttam még, egyik-másik kizárja egymást, a sok antennás fedlapnál nem marad helyed a kamerának, max ha kimókolod és kirakod oldalra. El kell döntened mit akarsz tehát
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #66732 üzenetére
Előző gépben 3 antennás volt a wlan, ezért nem értem van BT, 3G, cam, mint a másikban de itt két antenna van. Nem mintha számítana, van antennám. Meg nem is használnám ki, csak érdekes.
Egy jó mod briós kell meg egy "szórós" wlan._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
csubuka
addikt
Vajon a T500-W500 kérdésben mennyire számít a gpu? Mármint mivel az az egy különbség van (plusz a kijelző, de azt a számomra "kis" esetleges felbontás növekményt nem tartom fontosnak (kivéve, ha a panel annyival jobb tán - ott is LG-Philipsre kell vadászni???))... Grafikai alkalmazásoknál számít tényleg? Solidworks csak nem annyira válogatós, bár tudom, hogy az ilyen workstation-be való kártyák ajánlottak, de simán elfut a normál kártyákon is tapasztalataim szerint... Árban mennyire szokott különbség adódni?
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
-
Chaser
legenda
válasz csubuka #66736 üzenetére
Ha az 1920-as nem LG rosszabb választás is, és abból ritka. W kb csak a gpu-ban különbözik ezen kívül. Elég jól el lehet lenni 1680-on, persze ha nagyobb a felbontás az sosem baj, de ha a képminőség rovására megy akkor már igen.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
orangutan4
tag
Telepítenék Win7 et egy TP 410re, de a partíciók kiválasztásánál 3mat is látok, amiből csak 1 et tudok hogy mi.. Akarnék egy újat csinálni, de azt csak akkor tudok, ha formázom a mostani állapotot, de nem merem mert nem tudom mi van a másik 2 partíción.. Ez vmi TP-s dolog? Van dvd-n recovery lemezem, azt egy más windows telepítése után, és a partíciók módosítása után is tudom szükség esetén használni vajon?
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz FoxiestFox #66738 üzenetére
A T400 (p8600, hd+ kijelző)-am (eladva) és 10k mondjuk még rászánva. Mivel nagyon korrekt gép a T400-as, ami nálam van (sima, semmi extra - nekem FPR sem kell, webcam se nagyon) még tán annyi sem kell rá. A RAM-ot, SSD-t, magyar bill-t, Pana 9 cellás meseakksit vinném át az új gépbe (mondjuk némi pénzért simán lemondok a magyar billről, már nagyon megszoktam mi hol van, nem nagyon kell látnom szerintem... ). Ami abban van az meg megy a T400-ba
(#66739) Chaser Köszönöm, akkor max LG panelest nézek abból is, vagy maradok a sima T500-nál, az tökéletes lenne...
-
válasz orangutan4 #66737 üzenetére
Akkor a vga-val is lehetnek problémák, bár elvileg a ms ad drivert hozzá. A 8.0-t támogatja a wifi, 8.1-gyel fagyások lehetnek
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
MrSealRD
veterán
válasz csubuka #66745 üzenetére
Mert át kell lépni Hulk módba és vagy a T400 aksit gyurmázod át, vagy a T500-ba valót... Szabadon választott játék.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
Tim82
félisten
válasz scarbantia #66748 üzenetére
A HA-n előforduló T61p-k nagy részében konkrétan Samsung WUXGA panel van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest