Új hozzászólás Aktív témák

  • chab7

    addikt

    Sziasztok!

    Kicsit már öregecske R52-esem tervezem lecserélni mert lassan elmegy felette az idő. Még 2006-ban vettem, azóta nagyon szépen kiszolgált és mindenre jó volt amire használtam(használom). Linux op-rendszerrel használom szinte már az első perceitől, a váltótársnak is tökéletes linux támogatásúnak kell lennie.
    Játszani szinte sosem játszottam vele, a következő géppel sem tervezem - de azért grafikailag ne legyen gyenge sem, inkább amolyan jó közepes, mert hd film lenne nézve (ezt az R52 már nem bírta) és esetleg hd-s usb-s műholdvevő is lenne csatlakoztatva, tehát ha nem is a legkomolyabb de ne is a leggyengébb videokártya legyen benne.
    Mivel az R52-vel meg voltam elégedve maradnék a márkánál (még ha időközben az ibm jelzés el is tűnt róla, és az enyém is már végülis "made in china"). Esetleg alternatívaként még a HP Elitebook 8530P -t találtam, de első körben mindenképp Thinkpad-et néznék.
    Az itteni hozzászólásokat olvasgatva a T400/T500 van most épp dobogón, de ezekből is inkább az 500-as a felbontás és a kijelző mérete miatt. Nem szeretnék ugyanis kisebbet mint amit megszoktam az évek folyamán. A 14" olyan lenne mint a mostani kicsit levágva :U
    Aztán az is fontos hogy ugyanúgy hangtalan legyen mint az R52 volt, és úgy olvasom az 500-ason szintén csak nagyon megizzasztva ad ki hangot magából.
    Egyedül a hdmi hiánya aggaszt mert ha már bírja majd a hd-t a gép jó lett volna filmnézésnél rákötni az lcd tv-re. Eddig vga+audio kábellal volt megoldva, ezek szerint ugyanígy kell tegyek ezután is mert az a displayport ha jól olvastam utána nem alkalmas arra hogy a tv hdmi-jére rákössem.
    (Emiatt került képbe a fentebbi HP, viszont azon meg trackpoint nincs, amit már nem nagyon tudnék nélkülözni úgy hozzánőttem.)

    És a végére az ár, amit a fentebbi két típust nézve már a hozzáértőek ki is találtak ~70e (+/- pár ezres)

    Még folytatom az olvasást hogy még jobban körvonalazódjon a döntés, de csak beírtam egy hozzászólást, hátha tudtok engem segíteni, irányítani ha esetleg másik modell (netán másik márka modellje) lenne számomra megfelelő.
    Köszönöm előre is :R

    (ami még kimaradt, ezeket már kinéztem [link], ill.innen egy 75e-ért, és ezt láttam már itt hardveraprón is hirdetésben délután, de most mégsem lelem.)

    [ Szerkesztve ]

    Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

Új hozzászólás Aktív témák