Új hozzászólás Aktív témák

  • pala2

    csendes tag

    Ha szabad hozzászólni, mint friss, és első bálos T430 tulaj.
    Technikai háttér tekintetében, holt sötét vagyok, de nem is kívánok jobban elmerülni benne.
    Mint "user" viszont lennének elvárásaim.
    Amiért ThinkPad-re váltottam hat éve Dell használóként, azért volt, mert voltak vele kisebb-nagyobb felhasználói kompromisszumra kényszerítő problémák, és egyébként is cserélni kellett. Ekkor gondoltam, hogy itt van ez a kitűnő presztízsű ThinkPad széria, igaz, hogy drágább, no de megszűnnek a kompromisszumok. (És pont megtehettem, hogy áldozok rá.)
    Persze már az elején kezdődtek a problémák. Amikor körüljártam a témát (itt is a fórumon), leszűrtem, hogy nekem elég lesz az i5, no de világítós billentyűzet nem volt, csak i7-el, no egye fene. Aztán próbáltam mindezt 6 cellás (nem kilógós) akkuval, no ez meg, csak i5-tel van, no egye fene, legyen 9-es.
    Ezek után vettem egy olyan gépet, ami több, mint amire szükségem van, de már ekkor kötöttem pár kompromisszumot, és fizettem, mint a köles.
    Használtam(om) is boldogan, mert minden, olyan kitűnően működik, amit rendszeresen használok. Igazándiból tökéletesen meg vagyok elégedve mindennel.
    De a nagy boldogságba, jön egy kis kétely, mely egyre terebélyesedik, mert fertőz a tudat, hogy a (viszonylag) drága pénzért és egy két megalkuvást is igénylő vásárlás után, még nem is tökéletes a portéka. Tehát a felhasználói élmény, mint olyan, nincs arányban az elvárt szinttel.
    Hangsúlyozom, hogy soha, semmiben nem vettem még észre ezeknek a problémáknak a hátrányát, és remélem nem is fogom. Valószínűleg azért sem, mert így is kicsit túlméretezett a szükséges feladatokhoz. De akkor is, hasonló teljesítményű konfigokat többen is készítenek, arról nem is beszélve, hogy "töredék" áron. Amit ettől a típustól elvártam volna, amiért az extra árat kifizettem, az pont az lett volna, hogy itt minden, ami benne van pöpecül működik, mert finomhangolt a rendszer. Na ez ami bosszant.

    Ha valaki esetleg érez rá indíttatást, hogy a 9 cellás akkumat, elcserélje 6 cellásra, bármikor álok elébe. :)

    pala

Új hozzászólás Aktív témák