Új hozzászólás Aktív témák

  • FoxiestFox

    félisten

    válasz HSM #123657 üzenetére

    Nem hiszem... én most a hordozható gépek kategóriájára gondolok, amiknél most marha nagy túlnyúlások vannak mindkét oldalra.
    Mondom számomra milyen lenne a tökéletes hurcibálós:
    - T60 style billzet (igazából inkább T4x mert a trackpoint gombok jobbak rajta, de kb egy méret a kettő)
    - nulla túlnyúlás oldalakra, nem kérek plusz súlyt amit nem használok ki tartalommal a kijelzőn
    - korrekt méretű palmrest, tehát legalább akkora, mint 14" T60-on, de igazából kb 1 centivel magasabb kellene az igazán kényelmes használhatósághoz
    - emelt segg, hogy asztalon comfy legyen használni (oda pont mehet is a nagy akku, ahogy anno)
    Ezt kérném modern hardverrel, oleddel, és rendelném is. Gondolom látod hogy ebben az elképzelésben a kijelző csak vertikálisan tudna terjeszkedni, horizontálisan a billzet dimenzióin túl nem.

    Amúgy fogalmam sincs miért mentem bele ebbe a parttalan eszmecserébe ismét, az utóbbi tizenx évben párszor átrágtuk már ezt ebben a topikban, csak a userek cserélődnek.
    Lényeg, nem csak nekem vannak ilyen nézeteim, sokakat látok a TP nerdek között dc-n és redditen is, akiknek hiányzik ez a format, én pl nem kívánok senkit meggyőzni hogy régen minden tökéletes volt, de az én use casemben minden gép ami nem 4:3, kevésbé kényelmesen használható, és szükségtelenül széles.
    A DTR az más, ott nyugodtan legyen széles, oda a 16:10 gyakorlatilag tökéletes, a W701-nél kényelmesebben használható DTR-t még nem láttam például.

    De az amit most csinálnak sok gépen, hogy az enter környékén összenyomorítanak gombokat a billzeten, úgy, hogy két oldalt több centi hely van, az egyszerre űz gúnyt a funkcionalitásból és a dizájnból is, mert amellett hogy használhatatlan, még ocsmány is. Nem is bírtam sokáig az X395-tel, pedig ezen kívül elégedett voltam vele a maga műfajában.

Új hozzászólás Aktív témák