Új hozzászólás Aktív témák

  • ath

    senior tag

    NA
    a t480 thunderbolt rémtörténet a végéhez ért. Tim82 volt olyan segítőkész, hogy felajánlotta az egpu rákötését, elvben ettől fel kellett volna élednie a portnak és a firmware csere működött volna.
    volna.
    villogott a monitor, próbálkozott ezerrel, de nem éledt fel a port. ez zsákutca. ahogy beszélgettünk, mondtam neki ezután megsütöm egy sioc8 csipesszel, ennél rosszabb nem lehet, veszek egyet és a pi-n megcsinálom. kiderült neki van egy ilyen, még meg is találta és kölcsönadta.
    este 10-től 2-ig szívtam vele, mert az istenért nem akart a flash működni.. főleg normális leírás nélkül. először drivert kerestem, de aztán kiderült az nem is kell, csak egy normális flash tool (win11 van épp rajta). próbáltam a ch341a mini programmer-t, as programmer, neoprogrammer, semmi.
    délután adtam neki még egy kört, olvastam azt is régi verziókkal működött másoknak. hát, amikor már épp feladtam volna, a ch341a programmer 1.18 működött! a legutolsó fw TBT.bin lett szerkeszteve, mert az csak 256k, kiegészítettem 1M-ig nullákkal, flash, read-back, és tádáám, a tartalom jó.
    boot, eszközkezelő, és láss csodát.. ott a TB 15BF! nem akartam elhinni.. 65w töltő rádug, restart, semmi panaszkodás a töltésre. oké, még egy teszt, összekötöm TB-TB a t480-t14-et, azt is látja (mert egyébként van thunderbolt hálózat két gép között, működik a fájlmegosztás, támogatja a protokoll).

    szóval, megoldható a javítás, és összességében ha eszköz is van hozzá (és konkrét tudás mit használj!), akkor pikpakk kész.

    köszönöm még egyszer Tim82-nek.

    más: nem a legjobb a venti, sunon EG50050S1-CA30-S9A van benne, nincs EG50050S1 valakinek elfekvőben? elég lenne csak a lapát, tengellyel együtt kihúzható

Új hozzászólás Aktív témák