-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrPetya19
addikt
válasz vicze #111242 üzenetére
Furi egy cucc, mert ha esetleg alapból a másikon indítom el akkor jó, de a váltást nem szereti. Meg lehet nálam az is gond hogy nem 200%-ot használok, hanem 125%-ot.
De akkor majd újra megnézem ezeket a beállításokat.,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
Tikakukac
titán
Simán lehet sajnos, fogkeféből ha mégis kefe, akkor csak ultra soft, de inkább ecsetet szoktam javasolni, abból is a legjobb ami puha. És lehetőleg antisztatikus ofc.
De ezek részben segítenek, volt olyan SSD ami cigis helyről volt és megpusztultam mellette. Egy hétig belevágtam alkoholba, ugyanúgy büdös volt.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Gaben92
őstag
válasz Tikakukac #111252 üzenetére
+ zsolti75:
Azért nehogy azt higgyétek, hogy az i7 és i9 only azt jelenti, hogy a bérszámfejtő Mancikának is 4000€-s masinát veszünk. Ha nem kell teljesítmény akkor megdobnak egy i7 U-s Lifebook-kal, az meg tényleg egy halom hulladék. Nekem se lett volna esedékes még a gépcsere, csak a főni értette a "kib.szom ezt a sz.rt az Ymer ablakán" célzást.If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
S_x96x_S
addikt
válasz Gaben92 #111256 üzenetére
> az i7 és i9 only
ó ... én naív módon azt hittem, hogy az AVX-512 / DL Boost miatt ..
> a főni értette a "kib.szom ezt a sz.rt az Ymer ablakán" célzást.
jó főnököd van
de mint már irták .. Jönnek az új ThinkPad-ek Május körül .. vagyis megint célozgathatsz !Mottó: "A verseny jó!"
-
zsolti75
senior tag
válasz Gaben92 #111256 üzenetére
A P53 már nem beszerezhető nálatok.
Lehet jobban járnál egy 9850/T1000 OLED-es konfiggal árban szerintem ugyan ott lennél.
Nézegettem bontós videókat és a klaviatúra jóval gyengébb, a klickes touchpad meg az alsó műanyag burkolat meg .
Na mindegy beszámolok majd róla hétfőn. -
Gaben92
őstag
válasz S_x96x_S #111257 üzenetére
Ja neeeem... semmi ilyesmi csak valakinek felsőbb körökben ez az agymenése... Az volt a legviccesebb mikor i7 U-s gépeket kellett venni i5 H helyett, aztán 2,3GHz-nél már jött is a throttling mert hát a hőnek ott kellene távoznia. Ha dokkolóra tennéd akkor meg 2/3 ekkorán mert az aljából letakar a dokkoló valamennyit. #MindenLifebookHulladék
"jó főnököd van"
Legjobb főnököm valaha. Gyakorlatilag ha elmenne a cégtől, mennék utána.zsolti75: Gyorsan ránéztem az ország webshopjaira, de kifutott mindenhol szóval nem hiszem, hogy beszerezhető.
[ Szerkesztve ]
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Regirck
senior tag
válasz vicze #111233 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!Videók és user manual szerint nem vészes a dolog. Akkumlátor ki, majd a hátlap csavarok és a hátlap le. Viszont a videóban vagy a dokumentumban nem találtam említést leszorítókról.
A leszorítok alatt ilyen pattintós részre gondolsz? Ott mire figyeljek, mivel lehet gondom?
-
Tim82
félisten
válasz Regirck #111260 üzenetére
Nem tudom, mire gondolt a költő, mint "leszorító" az alsó burkolat levételénél.
Ha a billentyűzetet akarnád kivenni, akkor valóban van két gumi vacak "leszorító", ami a külső akku eltávolítása után hozzáférhető, de az alsó burkolat levételéhez nem kell hozzájuk nyúlni. Annyi kell, amit te is leírtál (illetve a vakkártyát az SD slotból (ha még megvan) és a mobilnet sim tálcát is érdemes kivenni).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Btw, *40-es széria előtti Thinkpad-eket használóknak érdekes lehet, hogy van mini PCI-e foglalatba az AX200-nál újabb szabványokat is tudó kártya is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
vicze
félisten
válasz Regirck #111260 üzenetére
Csak a műanyag pöckök, rohadt macerás azt a kettőt kiszedni. Vagy épp olyan volt a tolerancia, hogy könnyen kijön vagy iszonyat szenvedés benyomi őket, egész pontosan nem lehet, és a alját kell kifelé feszíteni. Találkoztam mind a kettő esettel, akkor derül ki ha leszeded.
Minden más egyszerű és nem nagyon van mit elrontani.
-
azbest
félisten
válasz barnam_ #111237 üzenetére
Ja igen, a világítósok gombjai fényes műanyagból vannak és fehér a felirat, azon át jön ki a fény. Pont ugyanígy néz ki felülről a gyári világítós is ahogy nézem.
Anno vettem egy világítóst, mert amúgy is kellett egy csere bill. De a fő gépembe végül inkább az érdes, normál változat került. Bár mostanában megint dokkolóból megy legtöbbet mindkét gép és külső billt használok így -
vicze
félisten
válasz FoxiestFox #111264 üzenetére
Szerintem laptopon megszokod, amúgy is nyomott minden. Nekem volt egy MS 105-ös amin isten tudja, miért de nem volt tagolás és 5év után is mellényomtam...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz vicze #111267 üzenetére
December végén vettem az X1C gen3-amat, a layout gyakorlatilag megszokhatatlan, minden sejtem tiltakozik ellene, egy vállalhatatlan vérhányás.
Egy dolog menti meg a totál trash kategóriától, hogy legalább a betűgombok formája és pozíciója és taktilitása elég jó, tehát gépelni konkrétan egész jó rajta.De az, hogy billkombó kell ahhoz, hogy hangerőt állítsak, vagy némítsak egy mikrofont, hogy a pg-up-down lent van a kurzor mellett, miközben a home-end-ins-del fent, holott ezt a hatost leginkább együtt használná az ember...
Az hogy a multimédia kombókat konkrétan eltávolították a billzetből, még tovább ront a használhatóságán.
Megszerettem a gépet ettől függetlenül, de ebben nagyobb része van az akkus üzemidőnek és a kijelzőnek, a billzet számomra már úgy is irritáló, hogy elég ritkán dolgozom rajta, de ha kellene, lerágnám a saját fejem.Nézd csak, milyen szépen elférne a jó bill is:
A Shinobi már kevésbé. -
vicze
félisten
válasz FoxiestFox #111268 üzenetére
Csak ez a W az egyetlen, amin én nem láttam, régiekből nem tudom melyiknek nincs még, de amikkel találkoztam mindegyiken volt, némileg kisebb de van, pont amilyen a X1C G3-on.
A jobb egérmenüt sose hiányolja senki, pedig az egy nagyonhasznos funkció nekem.
"hogy a pg-up-down lent van a kurzor mellett"
A régin is ott van, csak és 100x jobb hely neki mint külön, a duplikációt szüntették meg ezzel. Ezt hiányolom a legjobban egy 105-sről. -
félisten
válasz vicze #111269 üzenetére
"Csak ez a W az egyetlen, amin én nem láttam, régiekből nem tudom melyiknek nincs még, de amikkel találkoztam mindegyiken volt, némileg kisebb de van, pont amilyen a X1C G3-on."
Mármint miről van szó?
A régin a lapozógombok voltak a kurzorok mellett, amit én sokat használtam webes navihoz.
A jobb oldali Alt és Ctrl közötti menügombra gondolsz, ahová most a Prtscrn ment? Na azt sosem használtam a funkciójára, a Prtscrt-t viszont igen, és azt pl simán megszoktam az új helyén.
-
S_x96x_S
addikt
> Nézd csak, milyen szépen elférne a jó bill is:
hamarosan itt lesz a 30-éves Thinkpad szülinap .. ( 2022 október ? )
És remélem készül már "ThinkPad 30 Special Anniversary Edition"aki nem tudná : "ThinkPad 25 Special Anniversary Edition with Touchscreen"
2017-10-05 "Itt a jubileumi ThinkPad, a rajongók ízlésére tervezve"
https://prohardver.hu/hir/lenovo_jubileumi_thinkpad_rajongok_izlesere.htmlgyönyörűség minden porcikája ...
Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
válasz S_x96x_S #111271 üzenetére
Durva, hogy lassan 4 éve volt ez a gép, és azóta süket csend.
Akkor kerültem Budapestre, mikor kijött, és még a metrókban is voltak hirdetések a kicsikéről.
Kár, hogy akkor még csóró voltam hozzá, most pedig már nem lehet őket normális áron fellelni.
Egy 51nb mod szinte olcsóbban kijönne. -
Tikakukac
titán
válasz S_x96x_S #111271 üzenetére
Azt a qrva mekkora zseni, hangerőgombok meg ergonomikus kurzormozgatók? Hihetetlen.
Engem az érdekelne miért lesz ez különleges, miért nem lehet az egyébként ezeket nélkülöző fostengereket kiadni mint specialitás?
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
vicze
félisten
válasz FoxiestFox #111270 üzenetére
"Mármint miről van szó?"
Tagolatlan F sor."lapozógombok voltak a kurzorok mellett"
Igen PageUp PageDown a nevük.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
-
MrPetya19
addikt
"pg-up-down lent van a kurzor mellett, miközben a home-end-ins-del fent, holott ezt a hatost leginkább együtt használná az ember..."
De lenovo-n, főleg TP-en van home-end, ins-del fn nélkül, még úgyis hogy az újakon ott vannak a hívás gombok. Neten azért lehet találni nem boldog HP felhasználókat, ahol ezeket csak fn-el lehet elérni.,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
vicze
félisten
válasz azbest #111277 üzenetére
Az F billentyűk funkcionalitása elég gyors ütemben hal ki. A legtöbb user még Shift-et se tudja mire jó, nem hogy az F gombokat és kb. a Crt+C/V a billentyűkombinációk teljes tudása. Sajnos ezt elég széles körben tapasztalom.
Továbbra is a számítógépek használata, sokkal szélesebb körben terjed-t el, és ezzel együtt bizonyos dolgokra való igény is elég drasztikusan megváltozott, erre reagálnak a gyártók.
Kinél is van külön médiasor még? És miért nincs? Biztos mindenki azt akarja?@MrPetya19: Nézz meg egy Sony/Vaio-t.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz vicze #111275 üzenetére
Szerintem te másról beszélsz, mint én, mert a fenti képemen a Carbonra tett oldschool billzeten a kurzor mellett lévő lapozógombok neve a kurvaéletben nem volt pgup or pgdown, be is kúrt volna, az fent van, ahol kell lennie.
Vagy összezavart, hogy az a példány német, és nem így van ráírva? -
vicze
félisten
válasz FoxiestFox #111280 üzenetére
Miben különbözik a funkcionalitásuk?
Mondjuk úgy elég jól megy a német. -
félisten
válasz vicze #111281 üzenetére
Az jó, mert én egy szót sem tudok németül.
A 7-es pont elmagyarázza. Én szerettem ezeket a gombokat, mert nem szeretek sem a böngészőben kattintgatni az előre-hátra gombra, sem billkombózni benne a lapozáshoz.
-
vicze
félisten
válasz FoxiestFox #111282 üzenetére
Tehát Crtl+PageUp/Down. Nem mondanám, hogy hatalmas művészet a mellett lévő Crtl-t (Strg )használni, és egy csöppet többet használom a PageUp/Down-t mint a tab váltást.
De milyen szentégtörés, ez hogy a T60-on ilyen Fn média gombok vannak? -
azbest
félisten
válasz FoxiestFox #111282 üzenetére
Amúgy nemcsak thinkpad billentyűzetnél, de kisméretű asztali billentyűzetnél is az a nyomorom, hogy nem találok nekem kellő kiosztásút normális áron.
A sima genius i200 nekem teljesen jó (szintén a home, pg up / down, end miatt). Nem foglalja el a fél asztalt, egér van mellette. Vannak kompromisszumai és bugjai is. Viszont eu elrendezésben, pláne magyar feliratosban nem találok. Max olyat, ami 15-20e vagy több és integrált touchpad van rajta...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz vicze #111283 üzenetére
A T60 billzetet szerintem csak egy dolog választotta el a tökéletességtől, hogy az fn-t a ctrol helyére tették, és nem minden modellre van moddolt bios, amivel megfordítható.
A médiavezérlőnél nem zavart a kombózás, mert kézreeső kombó.
Azt még én sem várom el, hogy külön gombok legyenek rá, mint egy magnón. -
vicze
félisten
válasz FoxiestFox #111285 üzenetére
Hm azon még nem volt alap a felcserélhetőség?
Nekem pl. tök alap hogy van média vezérlés a billen, a dedikáltat hiányolom a legjobban az asztalomról, meg a rohadt jobb gomb menü, grrrr.
-
félisten
válasz vicze #111286 üzenetére
Nope. Elég elbaszott ergo döntés volt, hogy az fn van a szélén, hisz ettől eltekintve kiváló az ergo, így nincs szükség túl gyakran az fn-re, viszont a ctrl-t sokat használja mindenki, desktopról érkezve is azt mondja az izomreflex.
Na de semmi sem tökéletes, ez is csak közelítette.
Na jó ez nem igaz, a Shninobi tökéletes, de hát az aftermarket.[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #111287 üzenetére
Ugyan, ergonómiailag tök logikus, hogy a Ctrl közelebb van a billentyűzet közepéhez, így könnyebb elérni. Meg különben is, csak a ThinkPad-es izomreflex számít ( ), itt meg a történelem kezdete óta a szélén van az Fn.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
S_x96x_S
addikt
mig a ThinkPad kezdi elveszíteni a modularitását és a bővíthetőségét ..
itt a friss új konkurencia a https://frame.work/ aki direkt ezzel próbálkozik!Szerintem eljöhet a Legózás és az Ikeás korszak (== saját összeszerelés) a Laptopoknál is!
https://frame.work/blog/introducing-the-framework-laptop
Nekem tetszik a koncepció, Ha sikeres lesz -> remélem a Lenovo is követi majd a példáját!én lelkes vagyok .. az Arstechnika újságirója viszont szkeptikus a témában.
"Framework startup designed a thin, modular, repairable 13-inch laptop
Thin like an XPS 13, but repairable like a beige box? We want to believe."
https://arstechnica.com/gadgets/2021/02/framework-startup-designed-a-thin-modular-repairable-13-inch-laptop/Mottó: "A verseny jó!"
-
barnam_
nagyúr
válasz FoxiestFox #111264 üzenetére
A klasszikus kiosztás valóban szebb, nekem is jobban tetszik. De ez olcsó volt + magyar + világít. Én a kurzor gombok melletti Crtl+PgUpDn gombokat kifejezetten rühellem, mert pl. PH-n hozzászólás írás közben nem poén mikor visszamegy és kitöröl mindent
(#111266) azbest: barátnőm céges T490s-én is ilyen fényes műanyagból van a billentyűzet, az is ugyanígy néz ki, szóval valószínűleg nem csak annak tudható be, hogy olcsó Aliexpress-es
Gépelni jobb a nem világítós matt szürkén, de nem vészes.
Aznap jött Amazon-ról is egy külső billentyűzet, régóta szerettem volna egy numerikus rész nélküli hordozhatóbbat. 21€ volt és német helyett UK kiosztás, ráadásul alul - felül fém (a gombokat leszámítva). Nyilván nem ezen gépelnék be egy szakdolgozatot, de akkora mint a laptop billentyűzete, elfér mellette a táskában.
-
Tikakukac
titán
válasz S_x96x_S #111289 üzenetére
Szerintem eljöhet a Legózás és az Ikeás korszak (== saját összeszerelés) a Laptopoknál is!
Kár, hogy ezt egy másik párhuzamos világban fogja meglátni a te és az én nickem is. Ugyanis az iparág 110%-ra pörgetett módon pont az ellenkezője felé halad és fog is menni amíg csak lehet. Ez senkinek nem éri. Fuji az utolsó ilyen lovag, aki valóban darabozható gépeket csinálgat, csak nézd meg milyen áron és mit kapsz most ilyen módon. Már a tervezőasztalon lehet zsebre pakolni a kegyetlen durva veszteséget.A lenovo pedig... szépen halad a Mac vonalon, ahogyan kell, zero bővíthetőség, maximális színház, brutális kasza.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MrSealRD
veterán
válasz MrSealRD #111005 üzenetére
Korábbi dilemmás szálam véget ért... Ebay-en, HA-n, Laptopsystem, Westnotebook körben futottam egy durva keresést...több típusra is... Egy nagyobb scope-ban nézve megvoltak az igények és megnéztem az egyes helyekre milyen áron tudom lefedni és milyen típusokkal...
Egy szó mint száz....el kellett engednem a siman T-s vonalat... és végül vettem egy Thinkpad P51-et. A belső: i7-7820HQ, 1TB NVMe SSD, 32GB RAM(2x16), WebCam, Nvidia M2200, FHD IPS, Pantone kijelző kalibrátor... Akku állapot 89%. Bill: QWERTY backlit (valószínű kap matricát)
A gép konkrétan újnak néz ki...mindenféle költői túlzásoktól mentesen mondom. Németországból rendeltem hétfőn és tegnap délután dobta is be a futár... Ha van rá igény dobok fel képeket...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
vargas0502
tag
válasz #94257664 #111202 üzenetére
Hidd el, hogy nem fog menni. Én mér egy ideje hajtottam T61p-be original akut ami normális állapotban van és semmi. Még ebay-en is benyaltam egyszer a fagyit próba alapon hátha...de kapufa volt az egész.
Hát az itthoni cégek meg reklámozzak magukat, hogy újracellázás így meg úgy,de amikor felhívod őket vagy e-mailt írsz nekik akkor kapásból visszadobnak, hogy ők nem celláznak egy aksit,stb....nem mondom, hogy nem lehet valahol találni ha éveket vadászol rá. (Már mint Én most a t61p-ről beszélek.)
Tim82 ajánlására Én is vettem egy GreenCell-t. Nekem eddig bejött. Nyilván az is hozzátartozik, hogy a T61p nem mindennapi használatban van.
Talán w530-nál van még esély normális aksit találni.Kapásból az első oldal a keresőben. Persze azt te tudod, hogy mennyi a keret rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest