- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz MrPetya19 #108300 üzenetére
T60-as Flexview panel letesztelve. Elméletileg jónak kell legyen.
PattanjAcerkámra 1366x768-as szalagkábele csak ennyit tudott nyújtani sajnos. De ez legalább életkép, és sajnos a CCFL cserés (vagy azért halvány mert sok éve nem volt bekapcsolva? . De Szerencsére a főni meg tudja oldani
Mellesleg megrohadhat az Acer... Undorító szerelni...
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
félisten
válasz Ganz-[HUN] #108301 üzenetére
Mondtam, hogy halvány lesz. Beltéri kijelző
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz FoxiestFox #108302 üzenetére
De ennyire? Egy átlagos ccfl jobban néz ennél ki ami nem ilyen használt, majdnem nem létezik a backlight.
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
Már nem azért de azt hittem hogy a ThinkPad T60-asok legalább annyira gyakoriak mint amerikába a koronavírusos megbetegedés, de ahogy elnézem, szinte alig találok egy pár darabot. Sőt, 15"-est egyáltalán nem.
-
félisten
válasz Ganz-[HUN] #108304 üzenetére
Én az elmúlt évet töltöttem a jobb itthoni példányok levadászásával.
Vettem szart is, hogy legyen alkatrész.
Olyan másfél -két havonta szokott takaros darab felbukkanni, többnyire halott deszkával, vagy Intel grafikával. -
vicze
félisten
válasz vicze #108271 üzenetére
Hát íme: (Cine R20 futtatások, akár többször egymás után, ~40C-ig hagyva visszahűlni mindegyik között.)
Ez két tök azonos T14, más CPU-val. A GPU is szintén dupla teljesítmény.
A AMD-s gép még csak single channel RAM-mal rendelkezik, csak hétfőn kapja meg a másik RAM-ot, lehet az minimálisan javít a végeredményen.A veti vezérlés drasztikusan más mint Intelen, valószínű azért is mert a AMD hőfokai sokkal kontrolláltabbak és nem csapják ki a plafont egyből. Szóval AMD-n előbb kapcsol be a venti és lassabban nagyon fokozatosan megy fel, egy R20 futás végére épphogy eléri az írt sebességeket, szóval ott egy felfutó görbét tessék elképzelni. A hőfok is felmegy majd ahogy a venti gyorsul beáll egy fix hőfokra vagy elkezd csökkenni. Az AMD sokkal halkabb, a többi meg szerintem jól kiolvasható és egyértelmű.
Egy szálon az Intel mindenképp erősebb még szóval ha az dominál, akkor el kell gondolkodni, viszont az AMD minden esetben jóval kevesebbet fog fogyasztani.
Még egy érdekesség, hogy Windows kb. 10 szálig skálázódik, 11-16-os magokhoz kb. hozzá se nyúl. a 9-10 is csak nagy ritkán kap terhelést.4K@60FPS lejátszás Balanced-on: [kép]
Azt is kiemelném, hogy jelenleg kizárólag Lenovo forgalmazza ezt a CPU-t és a készlet erősen véges. Elméletileg még HP-nak lesznek termékei ezzel, de úgy néz ki, hogy az még jó pár hónap. Dell max. csak 2021 ők maradnak Intel ****** ágon legalább jövő év közepéig.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Ganz-[HUN] #108307 üzenetére
A Ryzen 5 az i7-t felett van 30-40%-kal, mivel az i7 és az i5 között U-ban nagyon kicsi a különbség 10-15%, így kisebb a szakadék, de megvan.
(#108306) vicze1: Az lemaradt, hogy az eredmények mind a két esetben Arctic Silver 5-tel újrapásztázott CPU-kal van. Teljesítényben semmit nem jelent, de hőfokban ad egy kis extrát.
-
S_x96x_S
addikt
válasz vicze #108306 üzenetére
> Egy szálon az Intel mindenképp erősebb még szóval ha az dominál,
> akkor el kell gondolkodni,arra mi jött ki neked?
A NBC tesztjét nézegetve 5% -on belül kell lennie
a single core -os R20-nak.
a T15gen1-es i7-10510U -hez képest. ( intel: 474 ; amd: 468 )
https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-T14s-AMD-Ryzen-7-Pro-4750U-leaves-Intel-in-the-dust.481489.0.htmlMottó: "A verseny jó!"
-
vicze
félisten
válasz S_x96x_S #108309 üzenetére
Igen annyi, majdnem pontra pontosan ugyanaz, nagyon kicsi a variáció.
A német T14s Intel testben már van kicsit több adat. A Blender eredmény nagyon furcsa, mintha jóval kevesebb szálon futott volna.2 órája böngészek, Edge, 100%->75%.
[ Szerkesztve ]
-
QuarK
senior tag
T14s AMD gépen gondolkozom.
Most van egy T480s (i5-8250U, újrapasztázva, undervoltolva, pöpec), és egy PC (i7-8700). Gyakorlatilag egy 4750U-val lenne egy olyan laptopom, ami hozza a PC teljesítményét (majdnem).
A jó kérdés, hogy ezt hogy fogom beszerezni. Amennyire értem:
- Itthon még nincsen T14s AMD, csak Intelt találok. Feltételezem, még akár 1-2 hónap is, mire felbukkannak...
- Ha lesz is, akkor se CTO, szóval ha 32GB RAM-ot akarok, akkor kapom majd a gagyi 1TB SSD-t hozzá. Azt se tudom, vajon a 400 nit-es low-power képernyősök lesznek, vagy a gagyibb sötétebbek.
- A 4750U ha jól láttam, meg olvastam (itt is), fehér holló, pl. német lenovo oldalon már csak 4650U konfigurálható.Szóval szerintetek hogy fog ez menni? Lessem a német / angol (valaki haza tudja hozni nekem) / osztrák / ??? webshopokat, ahol lehet CTO gépet konfolni, hogy legyen ismét 4750U, és legyen EU-s billentyűzete? Várjak pár hetet-hónapot a fix konfigra?
Ja láttam, hogy az USANotebook-nak van ilyen CTO-s árajánlatkérős oldala, de 1 hét után se tudtak visszaszólni... -
vicze
félisten
T14 AMD unboxing video (TDP mérések HWinfo-val, annak aki nem hinne a táblázatomnak. )és tesztek + T14s összehasonlítás.
[ Szerkesztve ]
-
meri
aktív tag
Köszi szépen az eddigi tanácsokat. Ismét átnéztem a lehetőségeinket, és a T14 is bekerült látómezőbe - egyrészt olcsóbb, mint a T14s, másrészt ez is 400 nit-es display-jel jönne; a 16 GB mellett még van szabad slot (az elérhető T14s-ek csak 16 GB-osak, nekem 32 kéne). Ráadásul van raktáron...
uff
-
Chaser
legenda
kis segítség kellene, belevesztem az új tp gépekbe
ami kell:
14" matt fhd ips, minél jobb kijelző - srgb 85+ -, pwm mentes
lehetőség szerint ram bővíthetőség
4c/8t cpu
két db m2 ssd-nek jó lenne - nem találtam ilyet -
akku cserélhető legyen - az nem gond ha csavaros és nem lehet "csak úgy kikapni" -
extra halk/néma netezés közben - nem tudom a tp fan control az újaknál működik-e, azt láttam az oldal 4-5 éve megszűnt létezni -
t480-nál úgy láttam csak srgb 60-as kijelző van, volt szerencsém olyan paneleket látni, tn-nél jobb, boldogsághoz nagyon kevés - nekem biztos, most srgb 84/adobe 55 panel van a gépemben, ez alá nem fogok menni -
t490-ekből úgy láttam van 3-4 fajta panel, olyan is ami nekem megfelelne, de:
nem jöttem rá az akku teljesen fix vagy cserélhető?
jól látom csak egy db m2 nvme slot van? - 2280-ból legalábbis -
mivel ezek még elég új gépek és sok rájuk a gar, így apróról venném, kinti gépeknél a gar érvényesíthető itthon?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vicze
félisten
válasz Chaser #108315 üzenetére
SRGB-ben csak 45%, 72% és 100%-os panellek vannak elég régóta Lenovo-nál.
"pwm mentes"
Ez teljesen random és kizárólag attól függ épp melyik beszállító paneljét fogod ki, csak 1-2 panel van, ami PWM mentes. Minden típusból 3-4 beszállító van."akku cserélhető legyen"
Nincs olyan TP aminben nem cserélhető, 9. generációról nincs olyan, amiben csavar nélkül cserélhető."480-nál úgy láttam csak srgb 60-as kijelző van"
A QWHD kijelző 72% a többi 45%."jól látom csak egy db m2 nvme slot van?"
1db 2280 van, és a WWAN számára 1db 2242, ami nem biztos, hogy használható tárolónak, vagy csak nagyon specifikus SSD-vel.De amúgy meg: https://psref.lenovo.com/
Az amit te szeretnél, és ami elérhető aprón nem feltétlen fog metszetet alkotni.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz vicze #108317 üzenetére
> egy Ryzen 7-es gép és most azt írja rá, hogy
> "ships in more than 8 weeks"... Szóval nem egy hamar lesz új készlet.
akkor ez pont egybevág a többi cég
- majd a "szeptember végén" - infójával.
az AMD Ryzen 8 magos a túlkereslet áldozata lett ..
alábecsülték a piaci igényt ... addig is :
- vagy 6 magos amd vagy Intel ...
- vagy ami már a polcokon van .. (de 1 hónap alatt az is elapad)persze ezt a Ryzen 7 4800H -ra irták, de szerintem az u-s PRO-ra is igaz.
https://videocardz.com/newz/xmg-facing-serious-amd-ryzen-7-4800h-renoir-cpu-shortage
"On July 31 we received an announcement from our ODM that we are facing a serious CPU shortage from AMD in Q3 2020. Large orders that have recently been confirmed to be shipped from our ODM in the middle and end of August are now supposed to be delayed until the end of September."Mottó: "A verseny jó!"
-
Chaser
legenda
válasz vicze #108316 üzenetére
magas frekvenciás pwm-es még nem gond, elvileg a mostani gépem is pwm-es 21khz körül - nbc szerint - , kifejezetten érzékeny vagyok rá, de semmi villogás nincs fényerőtől független
csak olyan helyről veszem ahol vissza is lehet vinni elállás keretein belül, ha villog, vagy cw-zik a gép akkor kuka, ha opni' akarok 50e-ért veszek gépet, nem 3-400-ért ( :
de egyelőre inkább megvárom a zen 4xxx gépeket míg lesz választék, az is lehet nem tp vonalon, asztaliban egen' meggyőző volt, és nem sos a váltás
srgb % infokat nbc-ről szedtem, akkor az ott fake?
napokban láttam egy x395-öt, arra 87% körüli értéket írnak, korrekt nagyon, ezért is jött rám h vennék egy erősebb notebookot a jelenleginél, ha már sikerült 10 év után újra - 15" t60 ips - értelmes panelt rakni tp-be, akor tp-t_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vicze
félisten
válasz S_x96x_S #108321 üzenetére
Szerintem AMD semmiből nem tud eleget gyártani. Gondolom elsősorban a Epycre koncentrálnak amin messze a legnagyobb a profit, viszont gigantikus méretű és rengeteget megesz a wafferből. Nincs a TSMC-nek elég gyártókapacitása, hogy kiszolgálja, simán lehet Intel csak azért akar TSMC-nél gyártani, hogy elvegye AMD elöl a kapacitást.
Thinkpad-ba legalábbis T-be csak PRO-s AMD kerülhet abból meg csak 3 darab van, de a Ryzen 3 Pro-t még csak nem is láttam sehol, eléggé papír termék.
(#108322) Chaser: Ahogy a többek helyesbítetek rosszul írtam NTSC-t ad meg Lenovo, a mért dolgok már sok minden lehet, és borzasztó panel OEM függő. A PWM elsősorban fényerő függő, magason engem egyik se zavart. NBC-n is csak alacsonyon szokták kihozni.
Azt vedd figyelembe, hogy NBC-n egyrészt 1db panelt vizsgálnak egy modellhez (sokszor előfordul, hogy többet sikerül beszerezni), így ne vonj le messzemenő következtetést, mert amit te kapsz az bármi lehet elég széles skálán.
Itt van előttem a panel amire NBC azt írta, hogy nincs ghostingja, és olyan a ghostingja, hogy néha sírok. Ha nem akarsz lottózni vedd a WQHD-t az mindig a legjobb, nincs semmi kérdés."egyelőre inkább megvárom a zen 4xxx gépeket míg lesz választék"
Hát ööö, ezt tárgyaljuk épp. Használtan ezeknek olyan ára lesz hogy csak na.[ Szerkesztve ]
-
awexco
őstag
válasz vicze #108323 üzenetére
Gyanítom Amd-nél csúnyán alulbecsülték az igényeket az ínséges éveket követően . 1-2 év és lehet elkapják a fonalat . Kérdés Tsmc menyire gyorsan tudja lekövetni a megnövekedett igényeket . 0 -ról felhúzni egy gyárat 2-3 év is lehet . Régi , kiépített infrastruktúrával rendelkező használaton kívüli gyártósort frissebbre cserélni valószínűleg kevesebb . Kb 1 év vagy kevesebbre tippelném .
[ Szerkesztve ]
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
vicze
félisten
válasz awexco #108324 üzenetére
Szerintem nem hitte senki, hogy az Intel ilyen sz***ágra kerül 10nm-rel, nem hiába perelnek a részvényesek...
Ha lenne 10nm-es U még versenyképes is lehetne, de ami nincs az...
Remélem a Huvi kiesése az AMD-t segíti hosszútávon, de rövidtávon nagy szívás annak aki értelmes teljesítményt akar.
Legnagyobb vicc az egészben, hogy az AMD-s T-k még minding 100$-ral olcsóbbak, úgy hogy dupla olyan erősek, hülyének is ez éri még jobban...[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz vicze #108323 üzenetére
jahm, nem lenovo oldalán néztem, nbc-n nézem mindig az adatokat, eddig bejött
ott pl az általam látott x395-ös paneljére srgb 87%-ot mondtak, néhány % eltéréssel biztos stimmel ahogy az én gépem 84%-os panelje is - mikor megláttam egyből láttam h más mint amiket előtte láttam ( : - , meg a sok srgb 60%-os amit már láttam korábban
láttam van egy boe ami ghostingol nálad, lehet több rev van?
1440p nem kell, szép ppi lenne, de már taglaltad hogy fhd filmre nem az igazi ( : mióta ez a gépem csak fhd-t nézek rajta - persze ha van éppen elérhető -, és ha jól rémlik csilli is, és/vagy privacy filteres az 1440-s, semmiképp nem kell
én már biztos megvárom az amd-t, legutóbb zen 3600-om volt desktopban, hát ööö izé, csak azért adtam el mert destop ( : most elkapott a gépszíj de tényleg nem sos
ha meg már 3-400k-t rászánok, 450 v 500 oly mindegy, ha minden oké vele és 4-5 év garos akkor nem gond, persze ha működik kinti gépek garja is ha ép olyet lehet lőni - láttam most is vannak t490-ek 4-5 év garral -
pwm tudom mikor/milyen fényerőn fordulhat elő, nálam az elfogadott ha semmilyen fényerőn nincs, ezt hozza a jelenlegi notebookom - fuji e746 - , emellett láttam olyan gépet is ami 100% fényerőn is pwm-es volt
anno pont emiatt hagytam el a tp vonalat t500 után, az utód t510-től pár óra után szétesett a fejem - csak 100% fényerőn nem volt villogás, az meg kiégette a retinámat -, akkoriban még alig-alig volt pwm free kijelzős notebook, de az elitebookok közt akadt - na pl azokból láttam 60% srgb ips-t, olcsón kaptam őket, de nem tartottam meg belőle, 15 g3 széria, inkább maradtam az ips közeli tn 8570-nél tavalyig -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vicze
félisten
válasz Chaser #108326 üzenetére
Nem BOE, AOU pont ugyanez mint ezekben. 5-10% difik a mérésekben. A kontrasztja rohadt jó, színek is, na meg full PWM mentes, de mikor weblapot váltok és pár másodperc kell mire a színek full átállnak az gáz.
WQHD nem PPI miatt mondom, hanem mert annak a legjobbak a színei és különösebb hátrányok nélkül. (ár)
AMD az tényleg legalább 4 hónap lesz úgy néz ki.
-
Chaser
legenda
válasz vicze #108328 üzenetére
az elég tré lehet, ezért is veszek ilyen árban gépet csak olyan helyről ahova vissza is lehet vinni elállással ha defekt van- használt gépes kereskedőkre is vonatkozik szerencsére - , ilyennel sem élnék együtt egy autó áráért ( :
ha az 1440p-s csilli és/vagy privacy filteres, nálam az bőven kimeríti a különösebb hátrányok fogalmát fóliákat próbáltam telefonon, annyit levesz színből és élességből a matt, h semmi értelme - én legalábbis nem találtam -
több mint egy éve a fujit nyúzom, még 3-6 hónap nem gond, de 6 magos zen2 alapú gép kiváltana nálam egy asztalit is teljesen, úh. várok - igazából nem használnám ki, ahogy az asztalit sem, de az újdonság varázsa ( : fuji tudása is elég -Dhampir
nálam ez a pwm kizáró ok, amúgy hiába lenne jó gép, ha így egy rakás sz@r - nekem biztos -, kb mint egy szép és okos nő, aki ha hátranézel már szét is tette a lábát másnak...amúgy jó nő lenne ((( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
MrSealRD
veterán
Ma reggel váratlanul elég fura hibát produkálta P50. A numpad fölötti dedikált 4 hangvezérlő gombból meghalt a mikrofon némító és a hangerő csökkentés gomb...
Windows Event Viewer-be látok ilyen volmgr Error bejegyzést id=46. Keresgéltem de nem nagyon találtam érdemi segítséget...System restore-t próbáltam, de nem tud lefutni hibamentesen, mert az ESET fog fájlokat...
Hangbeállításokat meg driver, meg frissítés, meg ilyen témákat ellenőriztem, de nem történt változás tegnap este óta...Van még egy jelenség, ami kicsit fura...Nem tudom minek a hatására de elkezd görgetni lefelé... De ez csak 1-2 alkalommal jött ki.
Van valakinek tippje, hogy mi lehet?? Végső tipp, hogy hardver...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
vicze
félisten
válasz Chaser #108330 üzenetére
Nincs WQHD privacy filterrel, többnyire fényesek, de van modell ahol matt, de én 0 különbséget látok értelmes fóliával.
A beépített ePrivacy filteres FHD esetében, 0 különbség van egy normál kijelzőhöz képest, a privacy filter elektronikusan kapcsolható ki/be nyilván nem kötelező használni. De a gép árát jócskán megdobja, cserébe megkapod a fényerőt, kontrasztot, így színteret is ghosting nélkül.Ha csak 6magos AMD-kell az még (ebben a pillanatban) elérhető, mert mindenki a Ryzen 7-re ugrott, amit eléggé megértek. A Ryzen 5-ös gépekből nincs még 1 szem teszt se... Talán jövő héten kapok egyet.
-
HSM
félisten
válasz vicze #108334 üzenetére
Nyilván kikapcsolva, és nyilván, hogy azért úgy sem lesz tökéletesen olyan, mint az enélküli kijelző. NBC is írt róla: "Subjectively, the image quality is good and comparable to the regular 1080p LP display" és "you should know that the viewing angle stability is limited compared to standard IPS screens even when the privacy functionality is turned off" [link]
Nekem így nem tűnik jó opciónak, hacsak nincs valakinek kifejezetten erre szüksége. -
vicze
félisten
"We have already shown that the use of the privacy filter does not affect the image quality or brightness, respectively"
Ugyanezen a linken."The brightness drops more quickly with horizontal shifts"
Ahogy az VA témánál, továbbra se érzem, hogy egy 14"-os kijelzőn ez sokat számít, tehát ha csak ennyi a hátrány, akkor az 500nit-et és a 2000-es kontrasztot választom. -
Chaser
legenda
válasz vicze #108332 üzenetére
az a "baj", hogy én nem nulla különbséget látok matt fóliás csilli kijelzőn, hanem sokat, nekem nem alternatíva
privacy filter szintén szubjektív, nekem nem jön be
ha a mostani szintet hozza a kijelző az nekem oké, de azt hozza - LG Philips LP140WF3 / Képernyő azonosítója LGD046D, ez van most -
6 magos zen2-vel akarok venni majd gépet, kis csiszolással és csökkentett órajellel kb ua. mint a desktop - fogyasztásán és ipc-n valószínűleg még csiszoltak is -, azt meg kiismertem alaposan, alacsonyabb órajelen már alig eszik, 3,6ghz-en megnéztem a 3600-ot, smt nélkül passzívan tudtam hűteni, igaz nagy böszme hűtővel - ninja 5- , de teljesen passzívan, 2-3ghz között még kommersz notebook is viszonylag kényelmesen megoldja nagyobb terhelés alatt is, 3,6-on 80w körül mértem prime95 small fft alatt a teljes gépet konnektorból, smt-vel +10w
befixálja az ember szépen akkor kezes bárány
de sajnos ezekből sem látok aprón, de majd lesz egyszer_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vicze
félisten
válasz Chaser #108337 üzenetére
Én leírtam az érveim és tapasztalataim, nyilván másnak mások a szempontjai.
Most ebből nem egyértelmű, hogy tudod-e, hogy Mobile 4000-es sorozat = Desktop 3000-es azaz Zen 2, Mobile 3000-es = Desktop 2000 azaz Zen1,5. Ez a nevezéktan sajnos elég szőrnyű.
Illetve mobil SoC-okról van szó, így teljesen más a fogyasztás és a teljesítmény is, 15/25W-ről beszélgetünk. -
Chaser
legenda
válasz vicze #108338 üzenetére
nincs ezzel gond
nevezősdit sztem is elcseszték, laikust simán át is ver, pl 3200g desktop, ami még 12nm, nem 7, mint az igp nélküli 3xxx, mobil 4xxx meg a desktop 3xxx, ez elég béna
tehát a mobil 4xxx-ből akarok 6 magost, ami desktopban a 3600
nyilván sokkal kisebb órajeleken fut majd, csodák nincsenek, de abból kiindulva hogy 3,6-on az asztali komplett rendszer csőre töltve megállt 90w-ból a táp veszteségével együtt - aminek csak egy része a cpu, ha nagyobb része is -, 2-3ghz közt teljesen reális a 25w, ha nem is prime alatt, erős terhelésen nyilván közelebb lesz 2-höz, lehet annyit sem ér el
a mostani 6200u-hoz képest mérföldkő, főleg hogy a ht-is kilőttem jobb a békesség alapon, és zömében 1,6-on járatom, így net alatt többnyire passzív a gép_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Mit lehet csinálni, ha az x250 space csak az egyik felén érzékel rendesen? Látszólag szépen lenyomódik, kosz sincs benne.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
-
félisten
-
-
MrSealRD
veterán
válasz MrSealRD #108331 üzenetére
Ezzel kapcsolatba nincs semmi tipp, hogyan indulhatnék el? Őszintén szólva kicsit furcsálom, hogy pár óra alatt hirtelen 2 gomb lehal... Ráadásul az eseménynapló is tartalmaz hibát...inkább szoftveres irányra gondolok... Bár..nem tudom, hogy zárhatnám ki a hardverest. A gépet garancia miatt nem bonthatom meg...Matricás. Esetleg live linux pendrive-ról?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
vicze
félisten
válasz awexco #108314 üzenetére
Hát az Amazon ki tudja mikor hozza a RAM-om, valamit nagyon elcsesztek...
Itt megtalálod, hogy a Dual channel-nek milyen hatása van. (8:55) Úgy látszik nagyon nem mindegy mi a konfiguráció, nekem 16+32 lesz szóval nem a legoptimálisabb a legjobb sebességhez, így szerintem ebből a videóból jobb információt tudsz szerezni.Nem tudom, hogy csávó hogy tudod 100C fölé menni peek-be én tényleg semmivel se tudok, lehet az újrapasztázás miatt, de a 80-at nehezen éri el, ha egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest