- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
vargas0502
tag
válasz FoxiestFox #108701 üzenetére
Nem vagyok egy paszta mester,de ez egy kicsit erősnek tűnik nekem...
-
Tikakukac
titán
Nem bízta a véletlenre emberünk.
Ezért szoktam mondani, inkább legyen gyári 10 éves paszta benne, mint retard, aki rákente a nebulo ragasztót vakolóval.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
arcsin
senior tag
-
darvinya
titán
-
Apollyon
Korrektor
válasz darvinya #108707 üzenetére
Situations to Avoid:
[...] Too much reduces the efficacy of the paste, due to the metal surfaces being too far apart, and also risks spilling out onto the motherboard during installation.
It might be tempting to spread the thermal paste onto the CPU yourself. We recommend letting the pressure from the base-plate or waterblock being installed do it for you. Incorrect manual application can cause air bubbles to form in the paste, which can negatively impact the thermal conductivity.Szóval a képen látható method elég fail.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
félisten
válasz Tikakukac #108708 üzenetére
Jaja, ne tartsd szóval, csak rosszabb lesz.
Lényeg, hogy letakarítottam. Bár nem ezt építettem vissza, hanem egy combosabb, 3 csöves coolert (nem tudom miben volt eredetileg, talán T61p-ben), és ezzel hang, és hő sincs sok.
De ez a mennyiség (ránézésre MX2 vagy 4 amúgy, tehát nem szar) nagyjából 10 noti CPU-ra lett volna elég. -
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
Adott egy harmadik generációs X1 Carbon, ami mostanában egy nagyon furcsa jelenséget kezdett produkálni. A gép úgy viselkedik, mintha az fn (vagy ctrl) gomb folyamatosan nyomva lenne. Ha benyomom az fn+esc-et, a gép látszólag vált az fn lockon, de a helyzet nem változik. Sajnos boot során biosba se tudok belépni a hiba miatt. Szerintetek mi lehet a probléma? Előre is köszönöm!
-
Ganz-[HUN]
addikt
Amúgy meg... Inkább legyen kicsit több.. max többet kell utána takarítani. Max kiszorítja a picsába. Már az Arctic silver 5 sem vezet. MX2, MX4 pedig nem is kapacitív. Ergo semmi bajt sem okoz. De ha viszont kevés, akkor az viszont tényleg gáz.
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Tikakukac
titán
válasz Ganz-[HUN] #108713 üzenetére
Most tényleg azon vitatkozunk, hogy a fenti pasztázásnak volt-e értelme úgy, hogy látványosan a nem 1 hónapos porrengeteg is ott van? A kevés és több között hova raknád a fentit? Kicsit sok lett, vagy mondjuk tízszer több? Anyag, idő, minden pazarlása.
Ne kelljen takarítani többet, semennyit se. Bakfitty légypiszok szutyok kis chipekről van szó, sikerüljön már ezt eltalálni. Kiszorítani meg sajnos nem fogja, pont azért, mert egy hártya nudli a hűtő ami rámegy és simán el fog tartani és a kicsit többed pont, hogy rontani fog.
Az a 10 deka réz ami csak a talp, amit én lehúzok az asztalim lapjára a vizes blokkal nem kevés nyomatékra, na az igen, az kiszorítja. Azzal a blokkal atomjaira bontom a laptopos hűtőt, de még a csavarokat is kettéhasgatom. Érdemes megnézni a vízhűtéses blokkokat tesztelő cikkeket, ott azért elég komoly profizmus mellett vannak megcsinálva a tesztek, le lehet vonni a tanulságokat.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Fifi
őstag
Ha már pasztázás: Van itt valaki Szombathelyről vagy környékéről, aki újrapasztázna és kitakarítana 2db T430s-t?
Tudom manual alapján nekiállhatnék, de mégis jobban örülnék, ha egy rutinos csinálná és nem törnének a műanyagok.
-
félisten
válasz Ganz-[HUN] #108716 üzenetére
Hehe, jó vicc. Törik az, ha nem vagy ügyes. Néha még akkor is, ha ügyes vagy.
-
vicze
félisten
válasz FoxiestFox #108717 üzenetére
Szétszedésnél csak akkor fog bármi törni, ha nem tudod hogyan kell(törtem le már rengeteget, mert fingom nem volt hogyan kell szétszedni, nem figyeltem, türelmetlen voltam, stb.). De nyilván van anyagfáradás és ha elveszti a rugalmasságát a műanyag akkor tök mindegy és igazad van törni fog.
-
félisten
válasz vicze #108718 üzenetére
Sajna igen.
Én is HMM alapján szerelek, mondjuk leginkább régi gépeket ugye, amiknél már az anyagfáradás / használatból adódó belső feszültségek sajnos megkezdenek ezt-azt, amik szétszedésnél simán lepattannak, ha jól csinálom is.
Bár 430-on még sosem törtem le semmit, pedig volt már nálam néhány. -
Tikakukac
titán
válasz vicze #108718 üzenetére
Vagy ha csak valami szimplán sz@rul van megcsinálva a gyártó pedig tesz rá ívesen. Lásd X sorozat, aminél minden egyes palmrest és bezel levételnél ötvenszer nyomatékosan felhívom a kedves ügyfél figyelmét, hogy srácok, ezek gyárilag is foskompótok, ha törik, nem azért törik, mert így ezredjére ne tudnám pontosan hány tized mm-es pengőt kell tenni és hova, hanem mert 400k-ért ezt árulták a fiúk.
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok,
egy Thinkpad W530-at szeretnék újrapasztázni. A kérdésem az lenne, hogy ebben a típusban nincs a proci/videókari és a hűtő között hővezető lapocska ugye? (Talán gap-nék hívják? ) T430-at pasztáztam újra, ott ugye nem volt ilyen, de biztos ami biztos inkább megkérdem
-
Tikakukac
titán
Igen, ismerős szitu, telefonos dolgokat ezért is passzolom le és mindig milyen jól teszem
Ha olyan a gép sokat nem lehet kezdeni vele, emlékeim mélyén az a Z500 van, amire a teljes boltlánc kategorikusan megtiltotta a bővítéseket, mert nem volt szervizes, aki baseplate körbetörés nélkül szét tudta volna szedni, csavar meg 2 darab volt benne összesen. Senki. Pedig voltak olyan szakik, akik azóta tolták a szakmát, amennyi idős én voltam
-
vicze
félisten
válasz FoxiestFox #108719 üzenetére
HMM tud ezotérikus lenni a nyilacskákkal. T440-80 a kedvencem ahol van két kis fül az aksinál amit felfelé kell húzni, úgy hogy a alját lefelé nyomod, na hát ez nincs leírva.
Amúgy Lenovo(HP is pl.) rak fel xx30-tól felfelé szinte mindenre videót technikusoknak, kezdőnek nagyon érdemes azt nézni, de még abban is láttam olyat amire felhúztam a szemöldököm, hogy hát ezt azért ilyen egyszerűen nem csinálod meg... Ha T490/T14-ről úgy letépi valaki a hátlapot mint ott sérülés nélkül meghajolok előtte. -
Tim82
félisten
Mármint a kinyitást-lecsukást csinálta a helyi srác? [link]
Egyébként az ex-T410s-edet most tavasszal a következő tulaja elhozta hozzám javítani (amíg nem került a kezembe, addig nem tudtam, hogy a Te ex-géped és hogy ez az érintős változat, amihez kb. nem kapható cserealkatrész használtan se, nem úgy, mint a "normál" T410s-hez).
Nem vagyok ugyan hivatásos szervizes, de nem tartom magam sem rutintalannak, sem ügyetlennek, de az a konkrét gép így, alkatrészhiánnyal együtt halmazati katasztrófa volt sajnos: a jobb oldali zsanérja törött volt, valamint már kiszakadtak belül a zsanért rögzítő csavarmenetek is a fedlap belsejéről és ráadásul a törött zsanér elkezdte belülről szétrepeszteni a kijelző fedlapot is. Sok mindent nem lehetett vele kezdeni, sűrűn káromkodtam, amikor felmértem az állapotot és a cserealkatrészek beszerezhetetlenségét.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Fifi
őstag
válasz Tim82 #108726 üzenetére
Nem ahhoz nem nyúlt.
A zsanérok maguktól adták fel, pedig nem volt intenzíven használva. Amikor ezt észleltem, azóta én nem hajtottam le a fedelet.CoolBoy323 vette meg tőlem még tavaly szeptemberben, gondolom ő azóta az eltelt kb. fél év alatt párszor lecsukta. Nem tűnt szívbajos srácnak.
Sikerült helyrepofozni, vagy gazdasági totálkár volt szegény T410s?Ezek utána T430s-eim rendbetételét már nem is vállalod?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Nem vagyok helyi, Coolboy is fent járt Budapesten, úgy adta a kezembe, majd visszaküldtem neki Foxposttal a gépet, a fentebb írtak miatt sajnos, nem jobb állapotban, mint ahogy hozzám került. GTK-nak lett elkönyvelve tudtommal, azt hiszem, azóta beszerzett más gépet.
Amúgy igazából a speciális kijelző miatti más fedlap/zsanér és azok beszerezhetetlensége volt a fő baj, alkatrészcserékkel meg lehetett volna csinálni.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
Protip a jővőre: nem veszünk olyan gépeket amik ritkák, főleg nem többet. Érdekes konfigosakat sem.
Egy átforgatós HP volt nálam. Semmi extra, csak a kijelző makkant meg. A javításhoz nincs 3rd party hely, csak gyári. A gép értéke jelenleg a panelcsere, mert a fedlapot is viszi magával. És ez még csak nem is töréses eset.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
Érintős T410s konkrétan olyan ritka, hogy még sosem láttam olyat.
-
arcsin
senior tag
válasz FoxiestFox #108730 üzenetére
Sziasztok. Valami tipp esetleg lenne hogy honnan tudnék beszerezni x250-hez dokkolót (min. 65W -os töltővel, kulccsal)? Már hardveraprón páran leráztak, szó nélkül eladták másnak, se egy "bocsi elkelt" vagy hasonló, én meg várakozom türelmesen akár hetekig. Most van egy esélyes, de még bármi megtörténhet.
Ebayen szintén elszálltak az árak a 3-4 héttel ezelőttihez képest. Talán a következő hullám miatt emelhettek egy jó 30%-ot rajtuk? Gondolom akkor az itthoni piac is lefogja követni ezeket az árakat egyhamar. Csak még pár hete ugyanannyira jöttem ki kb, úgy voltam hogy akkor itthonról szervezem be a Type 40A1-tipust.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Tikakukac #108729 üzenetére
Anno elég sok fórumtag rendelt megbízhatónak számító német használt gépes bolti forrásból, ha az emlékeim nem csalnak, ez a konkrét gép is a cyberport.de bolttól van és nem volt ismert, hogy multitouch-os érintős konfig, utólag derült csak ki.
A topikból kikeresve a típusszámot: [link], az alapján se derülne ki elsőre: [link]
-
Fifi
őstag
válasz FoxiestFox #108730 üzenetére
CoolBoynak biztos van egy eladó a fentiek alapján
Én se tudtam, hogy érintős. Németektől rendeltem egy használ boltból és amikor megkaptam, akkor szembesültem vele.
https://www.notebookswieneu.de/-ról rendeltem 2011. decmberében.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Nem azok, szerencsére, van hozzájuk alkatrész-ellátottság a használtpiacon.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz arcsin #108731 üzenetére
Mindenképpen 40A1 kell, nem jó a 40A2? Utóbbival több szerencséd lenne és én biztosan külön (is) keresnék 65W-os töltőt.
-
arcsin
senior tag
válasz Tim82 #108737 üzenetére
Persze, teljesen jó külön is a töltő csak egybe még jobb lenne Eddig a 40A1 volt ami olcsóbb volt (6000-6500 vagy 8000 körül kulccsal). De mostmár ebay alapjan kb pariban az az 40A02 az a01-gyel (kulcs+ töltővel) ha mákosan kifogom. Csak kicsit elkeseredtem. Eun belülről ez a 13 ezer Ft ami reális töltő nélküliekre, csak kulccsal ahogy nézem. A töltő mondjuk 4-5ezer. Tehát ja..ugyanott vagyok. Gyakorlatilag mindegy akkor hogy 01 v 02t veszek.
-
Tikakukac
titán
Ezt már neked kell tudnod. Azt tudom, hogy tűélesen itt van az arcom előtt a legutóbbi T430s eset, amikor kellett volna valami és hát nem volt. Talán venti. Persze, rendelve igen, de a gép ott állt és bontáson s nem volt, sima meg vagy 5.
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy x250 IGP mivel van hűtve?
Videónézésnél rettenetesen felpörög a venti, most szétszedtem, de a benne lévő hűtő nem is ér rá az IGP-re, csak a procira. Ott valamilyen hővezető lapnak kellene lennie?
Pasztával semmit nem érek, de nagyon gánynak érződik oda lapot rakni -
Tikakukac
titán
válasz -Faceless- #108741 üzenetére
Gyárilag paszta és GAP-PAD van rajta, értelemszerűen CPU paszta, másik pad.
Nem tudom mitől gány, de ráz lapkákkal és pasztával bármikor lehet szórakozni ha van kedved
-
PandaMonium
őstag
No berendeltem egy R7 4750U-s T14-et, állítólag 5-6 hét a várakozási idő, kíváncsi leszek ténylegesen mennyi lesz mire kézhez kapom.
What I cannot create, I do not understand
-
félisten
-
Rossi
addikt
Sziasztok!
Pár órája nyúzom az új X1 Carbonomat.
Az miért lehet, hogy a Lenovo Vantage szerint 2020.05. hó óta kegyeg a 3 év garancia?"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
Rossi
addikt
válasz Tikakukac #108746 üzenetére
Valószínűleg erről van szó, de ezek szerint ez nem a vevői jótállás, hanem a nagyker jótállása?
Nem az lenne logikus, hogy az aktiválástól számolná a szoftver a jótállást?
Elvileg a vevőt az érinti / érdekli."Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
Tikakukac
titán
válasz Rossi #108748 üzenetére
Biztosan erről van szó, ebben dolgoztam
Az amiről te beszélsz logikus lenne, csak azt felejted el, hogy az eladás nincs összekapcsolva ilyen formában az egyes márkák oldalaival vagy nagykerrel vagy bárkivel.
A számla mindig a legerősebb doksi. Bármit bármikor bárkivel le kell játszani, a számla mindent visz. Én mindig azt mondtam, akit zavar, hívja fel/küldje el nekik a másolatot az adott cégnek és átírják. De ha olyan bajod van, úgyis kell a számla. SN-re sok dolgot megcsinálnak, de ha bonyodalom van, azonnal kérik a számlát. Mindenhol.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest