- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz eszgé100 #107100 üzenetére
CPU csere egyszerű mint PC-ben.
A touchpad-on a gombok nem működnek egyáltalán driver nélkül.
Elsősorban, azt találd ki, hogy Synaptics vagy ALPS. Nekem Synaptics van és a linken is található legújabb T450 drivert használom(jbg218ww), amennyiben a Win nem írja épp felül, mint a 3 gomb megy gond nélkül.
Telepítés előtt irtsd ki a régit az fontos. -
eszgé100
őstag
válasz vicze #107101 üzenetére
Synaptics a képek alapján, megvannak a gombok, a recés hátlap és a dombornyomott számok is stimmelnek.
Végigzongoráztam leírást, a Reboot & Enjoy után ugyanúgy PS/2 Compatible Mouse van listázva
Bal gomb megy, középső megy, de mint pl rendes egér középső gombja, jobb gomb semmi"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
lsebestyen
addikt
Hali!
Adott egy T450s, aminek az enter billentyűjéből kitört egy kis izé, ami fogja a fémdarabkát. Lehet külön kapni billentyűket, vagy cserélni kell az egész klaviatúrát?
[ Szerkesztve ]
-
eszgé100
őstag
gyanús, mert egész napos sz.rakodás után megint sikerült belőni, hogy minden működik a jobb gombon kívül, de megint szétszedni már csak akkor akarom, mikor visszaküldöm az eladónak. A bánatom megírtam neki is, egyelőre várom van-e valami ötlete.
mi tud egyébként mechanikailag tönkremenni benne?[ Szerkesztve ]
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
törölt tag
válasz lsebestyen #107105 üzenetére
Ebayen vannak külön billentyűk, csak meg kell találni, hogy melyik jó neked.
-
krisi047
aktív tag
Sziasztok!
A T480-tól és felfelé úgy látom a jobb oldalra került a hűtő kivezetése. Ez mennyire zavaró? Anno volt egy HP Elitebook 8460p gépem, amit nagyon imádtam, kivéve, hogy ugyanígy a jobb oldalon jött a meleg, nem is kicsit. Szóval egy nyáron megelégeltem és eladtam azzal, hogy soha többet nem veszek ilyet. Ha gázos, akkor inkább korábbi szériák után nézelődöm.
Illetve nehéz kicsit eligazodni, honnan érdemes a gépeket jó áron beszerezni? Külföld?
Köszi!
-
arcsin
senior tag
válasz krisi047 #107111 üzenetére
Én ebay-en a Hells_dells nevü német fickótól/bolttól vettem eddig 2 gépet. Korrektül leszokott írni mindent a gépről, nagy a választék nála. De persze vannak más boltok is ebay-en csak én őt ismerem is, itthon is érdemes szétnézni, kisebb használt laptop kereskedö boltok(imperium, bármi), hardverapró
-
vicze
félisten
-
-
jani0114
tag
Sziasztok! A T550 vagy W550 típusoknak van valami ismert nyűgjük?
-
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
hasznalt üzleti gépet keresek irodai, office(nagy Excel el), kis ps, weblap készítés és webáruház kezelés.
dell latitude 7490 az egyik ki szemelt, viszont a thinkpad széria is tetszik. Tudom hogy thinkpad topic, de esetleg valaki akinek mind a kettő van? Főleg az x1 Carbon modelleket néztem, hosszú távra kellene. De nem tudom melyik széria egyezik a dell gépeivel. -
∂яσнυη
senior tag
Á basszus, nem jó!
W520-ról váltottam asztali gép+ 840 g3 kombóra, hogy a teljesítmény, hordozhatóság is meglegyen. G3-at IPS (valami nagyon gyenge eresztés) kijelzővel nagyon olcsón, 100k-ért vettem. Néhány hónapja használom, a teljesítményt igénylő dolgok, már nem laptopon futnak. Viszont valamiért hiányzik a W520. Már akkor mondtam a srácnak, hogy nem szívesen válok meg tőle, de öreg, mennie kell. Tudtam, olyan minőségű laptopom nem nagyon lesz már. Néhány dolog volt, amit nem kedveltem a W520-ban: a TN paneltől kifolyt a szemem; az akku offos volt nem volt kedv sokat költeni rá, mert kifolyik a szemem a paneltől. Tömeg annyira nem számított, mert nem vittem mindenhová magammal napi szinten, de az utazóm legalább 5kg-al könnyebb lett azóta. 840 g3-at viszont jelentősen többet hurcibáltam, nem nagyon tisztelem, csak haszon jószágként nézek rá.
Azóta a személyiség jogok, privacy is elkezdett foglalkoztatni. Belekezdtem egy hosszú folyamatba, aminek a végén remélem azt fogom mondani megérte. Szeretnék Win 10 LTSC N-ről Fedora-ra váltani, Chrome-ot száműztem, valahogy megszabadulok a Google szolgáltatásoktól (nem lesz egyszerű, mert a biztonságos alternatívákért pénzzel kell fizetni), Facebookot még nem tudom hogyan.
Erre érkezett a hír, hogy a Fedora kérhető lesz új Thinkpad-ekre. Utánanézve ezeken a gépeken nincs gond a kompatibilitással, mivel a fejlesztők is főleg Thinkpad-eken dolgoznak. Oké, megérkeztünk r/thinkpad. Szétmoddolt öreg vasak. X330... 7 soros billentyűzettel, 13-as IPS panellel.
Segítsetek! Valaki moddolt már hasonlóan 20-as, 30-as szériát és tudna róla tapasztalatot írni?
-
félisten
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz ∂яσнυη #107120 üzenetére
Segítsetek! Valaki moddolt már hasonlóan 20-as, 30-as szériát és tudna róla tapasztalatot írni?
T420-ba, T430-ba, T420s-be, T430s-be lehet pl. eDP-LVDS adapterrel 14" IPS 1080p kijelzőket tenni. Ezeknek az adaptereknek pár éve még volt pár gyerekbetegségük, a ma kaphatóak kb. teljesen problémamentesek, csak nyilván helyet kell találni a gépen belül az adapterboardnak és a kábeleknek.
30-as szériánál EC moddal (összefoglalóban van magyar leírásra link) meg lehet oldani a classic keyboard használatot. Lehet, hogy van még valami extra lépés is (olvastam valami olyasmit, hogy 1-2 pint a billentyűzetcsatlakozón valahogy ki kell maszkolni a 100%-os működéshez), de ennek nem néztem igazán utána, mert kiegyezem a 6 soros, szigetes 30-as széria billentyűzettel a háttérvilágításért cserébe, ami - nekem - bazi nagy plusz.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
∂яσнυη
senior tag
válasz FoxiestFox #107121 üzenetére
Legalább te nem bagóért adtad, pedig csak 1 héttel később adtad el. De én annyira öregnek tartottam és a nepperek is emiatt annyira olcsón adták, nem akartam drágábban. 60k-ért adtam el 256GB-os SSD-vel. Mondanom sem kell nem alkudtak. Ugyan az a panel mint nálad, csak nálam az aksi kuka volt. Az okos használat ugye...#107122
Chi Mei CMN14C9 [Acer Swift 3 notebookcheck.com link]
Ez a kiváló emberi alkotás van benne. Csak nálam matt. Szerintem betörték a kijelzőt, noti olcsón megvesz, kijelző csere és elad. Mondtam is nekik, hogy ez így annyira nem korrekt, mert a keretet még nem sikerült összepattintani rendesen és poénból a panel dobozában küldték a gépet. Az amerikai tápkábelről ne is beszéljünk. De olcsó húsnak. Szép kezdet volt na.#107123
Igen, valami ilyesmire gondolok.
[link] [imgur.com]#107124
Köszönöm. Linuxal mennyire lehet egy X230 manapság ütőképes? Böngészés, okoskodás, dokumentum írás, olvasás menne leginkább róla.Érdekesség képen X61 is van szénné moddolva, [link]
Még Tikakukac-ot megvárom mit mond, mert láttam fentebb írta, hogy x230-at is használ most.
Köszi mindenkinek az inputot!
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz ∂яσнυη #107125 üzenetére
Köszönöm. Linuxal mennyire lehet egy X230 manapság ütőképes? Böngészés, okoskodás, dokumentum írás, olvasás menne leginkább róla.
Teljesen, én is egy Ubuntus X230i-ről (tehát i3-as procis X230-ról) teszem ugyanezeket nap mint nap.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
Tikakukac
titán
Vegyed nyugodtan. Én ezt a szerencsétlent messze túlhasználom, értsd volt olyan az irodában, amikor 3 órán át 100%-on verettem, végül betávgépeztem haza és a nagy asztalin toltam ki a maradék terveket. Akku és billzet árban vettem anno, ennyiért tényleg egy csodálatos.
De váltanom kell. Gyanúsan Dellem lesz megint egy darabig, nem nagyon vannak kisebb gépek combosabb GPU-val TP fronton sajna.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
vicze
félisten
Hát akkor azt utólag rakta bele valóban, nincs ilyen opciója gyárilag.
Csak azért met a HP VA panelja többnyire különösen jó minőségű és szintekkel jobb mint bármelyik TP pár nagyon felső kategóriát kivéve.[ Szerkesztve ]
-
Macibook
tag
válasz lsebestyen #107105 üzenetére
Szia,
lehet szerezni kulon enter billenyut is. Ebayen is vannak, de azert nezd meg pontosan melyik jo teljesen a te billentyuzetedhez.
[ Szerkesztve ]
-
vargas0502
tag
Sziasztok,
adott egy Lenovo Thinkpad T61p.
Szeretnék bele 2x4GB ramot tenni a mostani 2x2GB helyett.
A mostani típus 2 db Hynix 2rx8 pc2-5300s-555-12Létezik, hogy ebből nem készült 4GB-os verzió? Mindenhol csak úgy találom meg, hogy 2x2GB.
-
HARDVERAPRÓD
válasz vargas0502 #107131 üzenetére
Szia.
Nem támogat 4GB-nál több memóriát. Azaz a 2x2GB DDR2, amit beletehetsz, többet nem, ez a MAX.
És igen "ritka" a 4gb ddr2-ből, de van igen, csak más márka[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Rakhatsz bele 8-at, de gyanúsan itt is a gép árát fogjuk feszegetni, mert heroin árban vannak a DDR2-es 4 gigás modulok. Itt meríthetsz tippeket, hogy mik mennek.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
Hónapokig (lehet, hogy fél évnél több is megvolt) a nézegettem az aprókat, ebayt, DDR2 SODIMM 4GB modulok után.
Múlt héten végre találtam két bontatlan darabot HA-n, darabja 9k volt.
Azon árak alapján, amikért ezeket elviszik ha épp felbukkannak ebayen, szerintem ilyet nem fogok többé látni
Úgyhogy annyit tudok javasolni, hogy ezt a projektet engedd el, hacsak nem projektgép, amire hobbiként tekintesz, és szeretnéd kimaxolni.
Ebben az esetben viszont napi szinten eBay, HA, Vatera, stb, és készülj fel mókás árakra. -
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #107134 üzenetére
Az tényleg olcsó volt. Mikor 8510W-m volt, na akkor volt olyan 15-17k egy 2*4 gigás csomi és az is ilyen hónapok után jött elő. Mondjuk DDR4-nél tartunk vastagon, miért ne lenne drága, régi is, akkor se nagyon volt forgalomban, mostanra meg főleg.
-
félisten
-
HARDVERAPRÓD
válasz FoxiestFox #107138 üzenetére
Hm ez érdekes, de nyilván elhiszem, és köszönöm a kijavítást, de tényleg csak a gyártói adatokra támaszkodtam:
Tikakukac: Köszi neked is a linket.
[ Szerkesztve ]
-
vargas0502
tag
válasz FoxiestFox #107134 üzenetére
Ez csak egy ilyen hobbi gép ezért is akarom kimaxolni. Akkor hosszas keresés elébe nézek és drága móka is lesz sajnos..
-
HARDVERAPRÓD
válasz vargas0502 #107140 üzenetére
Igen én csak a gyártói adatokra támaszkodtam, bocsánat.
-
vicze
félisten
válasz Pyttawrx #107143 üzenetére
Amúgy többnyire ez folyamosan változik. A gyártói adatok, az adott pillanatban elérhető maximumot tükrözik, azt hogy mit hoz a jövő a gyártó nem tudhatja.
Ugye Core 6gen-es modellektől felfelé gond nélkül viszik a 64GB-t, csak megjelenéskor még nem léteztek a 32GB-s modulok.
Tehát a gyári adatokat egy bizonyos idő után érdemes fenntartásokkal kezelni. -
vargas0502
tag
Sziasztok,
adott egy Thinkpad T61p (Type 6457-BPG).
Jelenleg ez a memória mennyiség és típus dolgozik benne.
"2 db Hynix 2rx8 pc2-5300s-555-12"Találtam hozzá 2x4GB-os modult,de nem vagyok benne biztos, hogy lekezeli ezért kérek segítséget a jobban hozzáértőktől.
Letudja kezelni ezt a típust?
4GB 200-Pin 800MHz DDR2, Corsair ValueSelect SO-DIMM 4GB PC2-6400S CL6 VS4GSDS800D2 GElőre is köszönöm a segítséget.
-
arcsin
senior tag
válasz vargas0502 #107145 üzenetére
Szia!
Nem piszkálásból, de elolvasod azt, amit küldenek neked? -
Tikakukac
titán
Ha találsz működő példát akkor igen. Ha nem, akkor kipróbálod.
Az a baj, hogy olyan dolgot csinálsz, ami finoman szólva sem széleskörbe elterjedt. Igen visszafogottan fogalmaztam. Ha neked ez hobbi, mert nyilván sok más nem lehet egy 10+ éves gép 8 gigásítása, akkor ez ezzel jár.
-
félisten
Ha a Mr. Y által hirdetett modulokra gondolsz, én is tőle vettem, működik T61-ben.
Ezek szerint van neki még. -
Tim82
félisten
válasz arcsin #107146 üzenetére
Ha jól olvasom, a kérdése a konkrét modulokkal való kompatibilitásra vonatkozik, nem az elvre. Ráadásul jogos is, nekem is volt olyan 4 GB-os hulladék kínai "Komputerbay" "márkájú" modul, amivel meg se nyikkant az R61-em (ami amúgy 2 db 4 GB-os Hynix modullal meg szépen muzsikált).
-
vargas0502
tag
válasz FoxiestFox #107148 üzenetére
Igen, rá gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest