- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
válasz radi8tor #1100 üzenetére
A baj szerintem ott kezdodik hogy ezzel le is tudjak a kerdest mint megvalaszoltat es nem az tortenik hogy elkerik az elerhetosegedet es mailben valaszolnak...
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
válasz radi8tor #1102 üzenetére
Mondjuk itt nalunk azert mashogy allnak hozza az ugyfelhez mint Mo-n
Amugy a processzor upgrade-re van egy olyan otletem is hogy venni kell egy teljes gepet pl a fujitsutol mikor akcioban van. £300 van az ara. Proci kiszed maradekot eladni 200-ert es keszen is vagyunk
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
KKope
tag
Korrekt eladótól vettem és kaptam rá 1 hét próbagarit is. Annyi idő alatt meg lehet ráncigálni a bajszát. A proci teljesen hibátlan. Sajnos tényleg kevesen adnak el ilyen típust de amikor én kerestem akkor 2 darab is volt. Egyik 45k, másik 40kért. Hozzáteszem ezekre nagyon sokat lecsaptak, nekem csak szerencsém volt
Szóval figyeljetek.
Most érkezett meg a 2.5-es átalakítóm a HDD fiókba is. Már alig várom hogy SSD-n muzsikáljanak a kis virtuál masinák
-
atideath
tag
Ma fog elvileg megjönni a szerverem, addig megpróbálom összeszedni az infókat hozzá. Van 2 másik szerverem de azok mind dedikált rendszerrel. Miért nem jó megoldás esxi alá telepíteni a Xpenology-t? ESXI tud olyat hogy dinamikus lemezméret kezelés? (mint a virtualbox) Vagy inkább W2k2 ajánljátok az ESXI helyett? Lenne rajta most egy Xpe, és két linux. Az egyik linuxnak sok hely nem kell épp hogy elég hogy fusson viszont a NAS helyét és a másik linux helyét nem tudom megtippelni egyenlőre. Jelenleg 2 db 3TB wincsi lenne raid-be kötve az egész feladatra és sd kártyára lenne telepítve a ESXI.
Hp Microserver Gen8 - Xeon 1270v2 - 16Gb - ESXI 6 | Prusa i3 proB | CoreXY 3D Printer | Oneplus 3
-
-
-
Fifi
őstag
Nem számít annak az SSD-nek a sebessége, mert csak a rendszer van rajta és raid1-ben van az ODD helyén lévő SSD-vel. Adatmozgás nincs. 2,5" HDD meg nem volt a fiókban, így felhasználtam ezt a notebookból kiöregedett SSD-t.
Szóval csak arra van, ha az ODD helyén lévő SSD kihal, akkor ez vegye át a helyét ideiglenesen.(#1114) Dave™: Így igaz, úgy is meg lehet oldani, de nekem ez volt a szimpatikusabb a kevesebb kábel miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
válasz radi8tor #1117 üzenetére
Csak MLC. Upgrade miatt egy ThinkPad-ből kikerült TOSHIBA THNS128GG4BAAA.
(#1115) llacee: Lehetett volna SATA-ra kötni, de akkor nem úszom meg a molex és sata elágaztatását. Az adapter meg adott volt. Szóval a lustaság győzött és a kevesebb kábel kombó itt is.
[ Szerkesztve ]
-
KKope
tag
Igen a kollégák is azt javasolták amit Te, hogy ne pazaroljam a fiókot (ők is ms gen8 tulajdonosok).
Egyelőre nem tervezek HDD bővítést, ezért inkább beteszem a fiókba az SSD-t is.Most állítom össze a rendszert és kb ez lesz a felállás:
esxi 6 -> 8gb pendrive-on fut az alaplapra csatlakozva
250GB Samsung SSD a vitruál masináknak.
2X2TB WD BLUE (sajnos nem láttam előre hogy microservert veszek, ezért a desktopom-ba ez volt a legjobb ár-érték arányú HDD vétel)
Mondjuk az érdekelne, hogy nem fog tönkremenni benne a wd blue??? 0-24-be járatáshoz egyértelműen a WD RED ajánlott.10GB memória
E3-1265Lv2 proci
8portos cisco SG200 switch.
KKope
-
KKope
tag
válasz Snoop-y #1123 üzenetére
Még nem vagyok gyakorlott a témában, meggyőzhetsz érvekkel a 5.5 mellett. Valószínű mediaserverként is fog üzemelni és oda kell majd adnom a vga-t (még nem dőlt egy milyen típust veszek) a vm-nek. Itt pont azt hallottam hogy a 6-ossal ez nem egyszerű mutatvány... 5.5 alatt megy rendesen.
-
atideath
tag
Tegnap óta játszadozok a szerverrel, több kevesebb sikerrel. Sajnos VT-d hiányában amit szeretnék átadni USB-s eszközt nem megy. A kérdésem az ha most rajtahagyom az esxi6-ot és utána lecserélem a procit egy xeon-ra akkor újra kell telepíteni az esxi-t vagy menni fog tovább úgy mint eddig?
Hp Microserver Gen8 - Xeon 1270v2 - 16Gb - ESXI 6 | Prusa i3 proB | CoreXY 3D Printer | Oneplus 3
-
poolbig
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Beléptem a körötökbe, tegnap magamhoz ölelhettem (szó szerint, mert úgy vittem haza, van benne anyag) ezt a szépséget: HP ProLiant MicroServer Gen8 G1610T(819185-421)
Keresgéltem a neten, de csak nem jött össze, hogy ez most melyik verzió: NxxL? Egyáltalán van ennek ilyen "kódja"?
Rátoltam egy Xpenology-t, csodásan érzi magát rajta, hasít.
BIOS frissítésen gondolkodom, érdemes erről tudni valamit? Mármint úgy értem, hogy van e valami ismert probléma, vagy speciális tanács hozzá?Köszi
-
atideath
tag
válasz Snoop-y #1131 üzenetére
Köszi akkor azt fogom tenni, ha szerzek egy új procit. Van arra lehetőség hogy esxi guest alatt valahogy lássam a host merevlemezét? Vagy ez esélytelen kategória? Jó lenne ha az "adattároló" részt minden guest rendszer elérné, így csak a oprendszernek szükséges helyet kellene lefoglalnom fixen.
-
szapeboy
tag
Ez a memória kompatibilis a gen8 microserverrel?:
http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&l=en&s=bsd&cs=04&sku=a6996789[ Módosította: radi8tor ]
-
Snoop-y
veterán
válasz szapeboy #1135 üzenetére
Biztos hogy nem!
Altalanossagban elmondhato hogy az ECC ramok tobbsegevel mukodik ( amennyiben nem registered ramok )The server supports dual-rank, PC3-10600E/PC3-12800E (DDR3 ECC) DIMMs operating at 1333 MHz or
1600 MHz speed.
Memory speed depends on the type of processor and the number of DIMMs installed in the server. Installed
DIMMs can operate at either 1600 MT/s or 1333 MT/s. For more information, see the technical
specification of the installed processor.Unbuffered ECC dual ranked memory is what the system was design for
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Na ja a memoria most megint "olcso" rakok is mindenbe amennyi belefer
Nekem most eleg a 10 igazabol backup meg mediatar funkciot lat el ( amit 2G-bol is megoldana ) viszont win2012 fut mert kell nekem az AD meg par masik szolgaltatas ahhoz meg a 2G keves volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3070 Ti / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 600W! BeszámítOK
- 7800X3D / 32GB DDR5 / TUF B650 PLUS / TUF 4070 TI SUPER / 1+2TB SSD
- AMD GAMER PC! Ryzen 4600G / RX 5700 XT / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 550w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD!
- Csere-Beszámítás! RGB Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest