- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
llacee
őstag
válasz andrew-msi #950 üzenetére
A 8.1 ha jól tudom eleve használható, mint dlna forrás.
-
Fifi
őstag
válasz kiskakas #949 üzenetére
Szia!
Szerintem erre nem sok esély van sajnos
Én is kerestem az elmúlt hetekben, de "csak" Xeon E3-1220Lv2-t sikerült vennem, ami tegnap este óta szolgál a Gen8-ban a gyári bordával és hála a 17W TDP-nek ~5-6 °C-kal hűvösebb a G2020T-nél:
llacee: NFS ≠ DLNA
NFS nem csak a médiák megosztására, hanem a teljes filerendszer (vagy egy részének), akár a kliensek által írható módon (kliensenkét változó engedélyekkel) is történő megosztására szolgál.
Míg a DLNA csak a média megosztására jó, sőt az is csak korlátozásokkal pl. dlna szerverről a kliensek nem tudnak feliratot váltani egy film lejátszásánál. A DLNA jóval több szerver oldali erőforrásokat is igényel (átkódolás, méretezés stb.).Bye, Fifi
-
maláj
addikt
na urak ...
jelentem, hogy a 2 db "Elpida 4GB 2Rx8 12800E 1231 PC3 EBJ41EF8BDWA-GN-F" megy benne
-
llacee
őstag
válasz andrew-msi #955 üzenetére
Nálam win2012r2 van, 2gbit kártyával a kliens 8.1 és smb megosztáson keresztül ~190MB/s az irás olvasás a gép és szerver között.
[ Szerkesztve ]
-
llacee
őstag
Valaki találkozott már olyannal, hogy a 2x3TB raid1 mellé betettem egy 1TB-os lemezt (csak magába használtam volna) és induláskor a raid1 logikai partició elszállt.
Ha kiveszem az új hdd-t akkor sem jó és csak adatvesztéssel tenné újra. -
andrew-msi
aktív tag
A szerveren tárolt FHD-s filmeket nézek médialejátszóval.
Eddig ez ment is Hanewin programmal, de valamiért elszállt a program.
Felraktam az új verziót, viszont töredéke filmet hoz be (160 filmből kb 50-t lát).
Nem tudom mi a gond, ezért keresek egy másik programot amivel ezt megtudom csinálni.
Sajnos Samban akad sok film, ezért kell egy olyan NFS program kellene ami tudja helyettesíteni a HaneWin-t.
A Win 8.1 azért kell mert kamera rendszer is rögzít a HP-re és sajna csak ezen fut a program. -
kiskakas
senior tag
válasz andrew-msi #961 üzenetére
2 dolog miatt lehet..
Nem hasonloak a jogosultsagok az adott konyvtarakra. Ezzel mar besz.ptam 1x enis,amikor veletlen rendszergazda modban futott a totalcommander es atmasoltam kb 100 filmet masik HDD-re..
Illetve ha jol emlekszem, hanewin-ben meg lehet adni,h milyen karakterkodolassal olvassa be a konyvtarakat, ezzel kell jatszani.
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Miért felejti el a szerver egy újraindítás után a beállításokat ?????
-
kiskakas
senior tag
válasz andrew-msi #966 üzenetére
szuper..enis szivtam vele le lehet asszem menteni a konfigjat karakteresen, jol johet!
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Hp microserver vásárláson gondolkodok. Amire használnám, 2 db 1 Tb-os vinyó RAID1-be, OMV vagy Freenas oprendszer külsű usb-s ssd-n. Torrent, NFS, Samba megosztás. Hangban mire lehet számítani? A legkisebb CPU-val szerelt verzió is megbirkózik ezzel a feladattal? Köszi!
-
Fifi
őstag
Ez attól is függ, hogy hol veszed!
Én még 2014-ben vettem ez emagnál a G2020T-s változatot és ebben is 150W-os a táp, sőt a mostani termékhirdetésüknél is írják.Nekem 2db SSD és 4 db HDD van benne és a switch-csel, modemmel együtt ~46W-ot eszik a szünetmentes szerint általában. A max felvétel ~70W, amikor elindul a gép. Igaz nálam üres a PCIe slot, egy videó kártyával már valamivel többet enne. Így nekem felesleges pl. a nagyobb táp.
Bye, Fifi
-
Fifi
őstag
Szerintem ilyen CPU-t keress:
- socket 1155
- támogassa az ECC RAM-ot
- gyári hűtéssel a TDP 0W-35W közötti CPU garantált
- gyári hűtés leváltása "home made" aktív hűtéssel felmehet talán a TDP 70W-ra isEgy kis performance index az összehasonlításhoz olyan CPU-val is, ami a Gen8-ba nem jó!
Bye, Fifi
-
lajos75
senior tag
Akció van az ipon-nál 53e. Ft.
Vetem is egyet ma gyorsan[ Szerkesztve ]
-
jegesib
aktív tag
Szerverdiszkontban is 54-re esett az ára
-
tm5
tag
Sziasztok,
ha minden jól alakul, akkor holnap nekem is megérkezik egy akciós microserver.
Úgy tervezem, hogy az ODD helyére dugok majd valami 2,5-ös vinyót vagy egy SSD ha kerül később és a keretekbe mennek az adatdiszkek, mindenféle raid nélkül.
Az oprendszer vagy win server vagy OMV lesz.Olvasgatom a fórumokat ezzel kapcsolatban, de nem egyértelmű számomra, hogy akkor kell-e trükközni az ODD-s porton bootról vagy nem ha nem kell RAID mellette.
Köszi.
-
Fifi
őstag
"kell-e trükközni az ODD-s porton bootról vagy nem ha nem kell RAID mellette"
A tápellátás kábelezését kell megoldanod, mert a microserverben lévő gyári kábelezéssel az ODD helyére nem tudsz SSD-t vagy HDD-t tenni.
Software oldalról csak annyi, hogy a BIOS-ban először Legacy SATA mode-ot válassz, mert csak ekkor tudod beállítani, hogy a a második SATA kontrollerről bootoljon (ezen lóg az ODD). A következő bootkor már átállíthatod AHCI mode-ba.
Bye, Fifi
-
Fifi
őstag
válasz Gabesz84 #989 üzenetére
"milyen VGA-t dugtál bele?
Nekem egy radeon 6450 van a gen7-esben"
5. hozzászólással lejjebb ott volt a válasz is: ugyanaz mint neked.
Bye, Fifi
-
bon
őstag
Nem kell legacy Sata mód, én éppen ma üzemeltem be az új microserverünket, RAID üzemmóddal és egy ODD portra dugott SSD-ről boot-ol és települt a winserver2012r2
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
llacee
őstag
Erdekes ilo es driver fissites utan u.a. konfig a ventit az eddigi 6% helyett 13on tekeri.
-
Fifi
őstag
Én az alaplapi RAID vezérlőt, mint SATA kontrollert használom - sw raid van az oprendszer által -, tehát BIOS-ban nincs RAID, ahogy a kérdező is szeretné majd használni.
A BIOS-ban az elsődleges boot eszköznek a 2. SATA kontrollert csak úgy tudtam beállítani, ha legacy módban volt, mert különben az első SATA kontrollerre kötött első HDD-ről akart bootolni. Ez most volt január 03. napján a legfrisebb iLO és BIOS társaságában.
Lehet, hogy RAID-del másként viselkedik, mint a venti szabályozása is másként működik, ha használod a RAID vezérlőt.
Bye, Fifi
-
b.lajos
tag
Sziasztok,
Leírná valaki a frissítés menetrendjét Xpenology alatt, mellett.
Köszönöm!b.lajos
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Csere-Beszámítás! AMD Gamer PC! R5 5600X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1 TB SSD
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X -Új RTX 3050 GDDR6 - 256GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 -GAR/SZÁMLA!!!
- Kezdő GAMER PC! i3-9100F / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 250GB SSD / 450w!
- HP Elitedesk 800 G4 mini PC , i5 8500 , 8GB DDR4 , 256GB m.2
- Apple iMac - 22" 4K Retina (2019) DCI-P3 i3-8100, 8 GB / 256 SSD, RADEON 555X 2GB // +SZLA +GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest