Új hozzászólás Aktív témák

  • HussarF

    addikt

    Sziasztok!

    Bankszámlanyitáshoz kellene tanácsot adnom havi 2-300k HUF bevétellel (jövedelem, egy összegben) rendelkező személynek. Először az OTP-K&H-Erste háromszögben gondolkoztam mivel ezen bankok fiókjai érhetők el helyben, de amennyit bankfiókban voltam én is az utóbbi években, nem biztos, hogy ez a feltétel szükséges.
    Megnéztem a bankmonitor ajánlásait is, de azzal meg az volt a problémám, hogy mikor próbáltam ellenőrizni az eredményeket a bankok saját oldalán a hirdetmények alapján, nem feltétlenül az jött ki, amit a bankmonitor kiadott.

    Eléggé bele is kavarodtam már a sok számba meg feltételbe. Nyilván a cél az lenne, hogy a számlavezetési díj, a bankkártyadíj meg az utalások minél alacsonyabb díjjal legyenek. De a díjjegyzékeket bújva több helyen is láttam oylat, hogy a 0 ft csak akció, ami pár hónap múlva lejár. Nem világos, hogy ezt mnidig meghosszabbítják, csak a váratlan események miatt van így megadva vagy tényleg meg lesz szüntetve? Mert utóbbi esetben a nyertes számlák már kimondottan gyengének mondhatók.

    Jelenleg egyébként az OTP-nél van (Bázis számla), amiről én azt mondtam, hogy onnan menekülni kell, de itt egy másik topikban azt olvastam, hogy a Start számlacsomag egyáltalán nem rossz. Leellenőrizve a kondíciókat, nekem sem tűnt rossznak, a bankmonitor is 4. helyre tette. Érdemes foglalkozni OTP-vel? (Tudom, ez nem OTP-s topik, de, amint látszik, olyantól lenne válaszra szükségem (ha van), akinek átfogóbb képe van több bankról is. Hátha van ott ilyen vagy aki nemrég játszott le egy hasonló számla összehasonlítást nyitáshoz).
    Én K&H-s vagyok és ott a 0-s utalásoknál is van a 0,3% tranzakciós díj (ami a jogszabályból, bankadóból következik, ha jól tudom). Ez minden banknál ott van, akkor is, ha 0-snak írják az utalást?

    Előre is köszi, ha tud valaki segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák