Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz Ron Swanson #27433 üzenetére

    Vélemény az új Gránit számlacsomagról?
    Akinek jó (tetszik), annak jó. :K Bocs, de erre a kérdésre nincs jobb válasz. :N

    Ha egy számlacsomag feltételek nélkül nem nullás (utalás és csopbesz díjmentes, kártya nulla), akciósan (2-3 évre) vagy állandóra, akkor a "jó-e ez" a csomag kérdésre csak kérdéssel lehet felelni: attól függ, kinek.

    Kamat Plusz csomag.
    A 200 ezres feltétel (csak a kamathoz kell) könnyen teljesíthető a nagytöbbségnek.
    A feltétel minimum összegével számolva. Ha a napi átlagegyenleg mondjuk 200 ezer, akkor a havi kamat 1134. Ehhez pl. az kell, hogy a jövedelem jóváírás napján az egyenleg legyen 300e és egyenletesen csökkenjen 100-ra.
    Az 1134-ből lejön az éves kártyadíj, minimum 374, marad 760. Ha semmi utalásod, csopbesz nincs, akkor ez tiszta nyereség. Ez havonta mondjuk egy kávé.
    Ha utalsz is, akkor ennek költsége a nyereséget csökkenti. Az utalási díj picit magasabb, mint a tr. illeték, elmegy. Az utalások (összmértéke levonva a 20e alattiakat) díját kitermeli, marad is, de kávéra már nem lesz elég.
    A kamat emelkedhet, ha az alapkamat emelkedik. Akkor viszont utalások nélkül sem lesz elég a kamat egy kávéra (infláció). Viszont csökkenhet is (fog, ha lassan is), akkor meg azért nem lesz elég egy kávéra.
    Persze 200 ezres jövedelem mellett lehet sokkal magasabb napi egyenleget kamatoztatni, akár milliós mértékben is. Nőni fog a havi kamat, viszont a növekmény más konstrukcióban magasabb kamatot hozna (veszteség). De egy kényelmes emberenek ilyen esetekben is jó lehet a Plusz.
    Lehet valakinek magasabb jövedelme, akár a 200 többszöröse. Akkor viszont van lehetőség máshol nullás csomagra is. Viszont nem 8 % a napi kamat, tehát kényelmes embernek ekkor is jó lehet a Plusz.
    szóval döntsd el, hogy jó-e ez a csomag. :D

    Ez a csomag viszont a banknak garantáltan jó. A pillanatnyi 8 % csábító, jöhetnek új ügyfelek. A kis ügyfél is jó ügyfél, ha százezres a napi egyenleg. A bank pedig ennek jelentős részét leköti a jegybanknál minimum 13 %-os egynapos betétben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák