- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
RR-13
őstag
Ez akkor megint lutri, hogy kinek mikor működik...
Az a lényeg, hogy folyamatosan frissítik, amivel igaz, hogy kb. semmi nem lesz jobb, de azért valaki foglalkozik veleén még nem tudom tesztelni, mert majd csak 13-án nyitok számlát..., de remélem addigra megszűnik az a fehér képernyő, meg belépési hiba
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy az Erste banknál netbankon keresztül van valami korláta annak hogy mennyi összeget utalhatok el? -
ÁrPi2
senior tag
-
cocka
veterán
Én feladtam a szerencsétlenkedést az appal, mondom, ha ennyire fos, meg a helyes withkey jelszót se fogadja el a javás netbankjuk, akkor kérek hard tokent, még az igénylés díját sem terhelték be. lol
Az átutalás hitelesítése mondjuk jó nagy szívás, de ha ez működik, akkor vállalom az összes negatívumát, minthogy azon hőzöngjek, hogy "már megint mi a szarért nem megy az app" vagy "szegény szerencsétlen én, megint nem tudok belépni még a javásba se, mert ez a csúnya rossz cib egyre gecibb lesz." Érdemes ez ügyben az appról szóló véleményeket olvasgatni az elmúlt pár napból.
+ így nehezebb rám hárítaniuk a felelősséget, hogy miattam nem megy, mert biztos nem frissítettem, meg biztos nem kompatibilis a készülékem az új update-tel meg biztos nem a megfelelő Androidon vagy eszközön próbálom stb..
Ugyanez a mávnál: tököm se akar sorba állni a pénztárnál, e-vonatjegynél meg csomó dolgot rád hárítanak: legyen feltöltve a telód, töltsd be a jegyet stb.. szóval tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a kaller tuti le tudja olvasni a jegyedet, úgyhogy automatából szoktam átvenni, mert így van a legkevesebb felelősségem, ha nem nyomtat jegyet vagy nem teljes jegyet nyomtat vagy szar a gép, akkor az nem az én bajom, plusz így lehet 2 hétig érvényes menettértit venni, e-vonatjegy meg csak egyszeri, tehát ha bármi miatt jelentős késés van vagy kimarad egy járat és inkább úgy döntesz nem utazol el, bukod a jegyárat, menettértivel meg nemWebest kipróbáltam, megtaláltam a virtuális kártya hozzáadását, de ott meg a létrehozásakor csak a karikázás ment és végül meguntam, aztán kiléptem.
A kérdés inkább az, hogy ha már van az embernek egy ingyenes internetkártyája, akkor van-e értelme külön virtuális kártyákat generálgatni, mert szerintem nem sok.
[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
1. CIB Visa internetkártya, "legyártásra" kerül?
CIB Internet Bank-ban igényeltem a kártyát, ott volt választási lehetőségként a postázás.
Karácsony előtt intéztem a CIB24-en és akivel beszéltem, szintén postázást mondott 14 napos legyártási idővel, de eddig nem jött meg.2. Érdemes reklamálni vagy még az ünnepek miatt (munkaszüneti napok száma) megjöhet?
3. Mobil applikációban új lehetőségként megjelent "virtuális kártya" egyszer-többször használatos verziója, ugyanaz mint az internetkártya? (Ennek is van külön díja?)
-
cocka
veterán
válasz headhunter #11958 üzenetére
Igen lényegében egy vékonyka kis műanyaglap, bankkártya méretű.
3. nincs díja és nem ugyanaz, mert az internetkártya fixen marad és 4 év az érvényességi ideje, lejáratkor megújítják, a virtuális meg eleve ha jól láttam az ÁSZF-ben max. 6 hónapig lehet érvényes.
-
cocka
veterán
Egyébként még mindig a gránitbanknak vannak a legjobb devizaárfolyamai az mnb után?
-
azbest
félisten
válasz headhunter #11958 üzenetére
ugyanolyan kártya, mint a normál, csak nincs rajta se chip, se mágnescsík. Postázás érdemes, személyesen nem szokott ingyenes lenni az átvétel. A 14 nap gondolom munkanap. Az ünnepek miatt kb dec 13 körül lehetett a 14-gyel ezelőtti munkanap. Ha többféle címed is van a rendszerben érdemes ellenőrizni, hogy nem másikra ment-e. Úgy, hogy többsször átírattam már a címemet, még mindig van, hogy valami a másikra megy.
-
cocka
veterán
Amúgy a cibnél a CIB online webes felületen is megy a szarakodás, mert továbbra is az van, hogy ha kiválasztom az új virtuális kártya generálását, akkor csak megy a karika körbe-körbe, aztán a vége az, hogy inaktivitás miatt kiléptet.
-
RR-13
őstag
A CIB hard token igénylése jelenleg 1.499 Ft Díjmentes volt szeptember 01-ig, lehet elfelejtették a díjat visszaaktiválni a rendszerben, hogy terheljék annak, akik ez után igényelte, .. talán azért nem látod nálad a terhelést
Aminek havi 299 Ft a használati díja is van...Úgy látom, hogy 2020. március 02-án emelkedik a hard token díjai, mert 1.703 Ft lesz az igénylése, és 340 Ft a havi díja, pedig én is kiszerettem volna váltani, mert azzal gyorsabb a jelszó generálás
És ismét van frissítése a CIB mobile appnak az 5.0.119-es verzió
-
huan
őstag
Sziasztok!
Érdemes lehet most olcsóbb folyószámla után kutatni, vagy márciustól jelentős változások lesznek e téren? -
huan
őstag
Erste Egyszámla-t cserélném CIB ECO-ra, de a https://pad.mnb.hu/ -n összehasonlítva, főleg a "Átutalás belföldön forintban" -résznél nem tűnnek annyira kihagyhatatlannak, vagy az itt látott ECO-díjcsomagok nem az igazi 0Ft-os díjcsomagok?
https://bankmonitor.hu/bankszamla/cib-eco-igazi-0-ft-os-szamla/
-eszerint:
0 Ft tranzakciós illeték
0 Ft átutalási díj
0 Ft csoportos beszedési díj
0 Ft kártya használati díj
0 Ft éves kártyadíj
0 Ft készpénzfelvételi díj
, de a fentiek szerint nem. -
RR-13
őstag
Ja dehogynem!
Jelenleg még igen, de én a március 02-ától bevezetésre kerülő egyéb díjakra értettem az áremelést.., de aki most köt ECO Bankmonitoros számlát, annak 2 évig díjmentes az általad felsoroltak.Amíg ezt leírtam, addig 4 hsz-t írtak a többiek, az igen!
(#11967) dptrsk: Szolgáltatásokat írtam, nem utalásokat, és azért, mert az azonnali utalás bevezetése jó ürügy minden másnak az árát emelni, így értettem!
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Közben rájöttem én is és kivettem azt a részt a hsz-ből..
Itt találod a hirdetményeket, szerintem ma fogják kitenni a legújabbat.. remélem
-
cocka
veterán
A CIB hard token igénylése jelenleg 1.499 Ft
Valójában ezt azonnal be kéne terhelniük nem? Mivel ez pont nem a havi díj, de ha jól rémlik ennek az esedékességéről nem találtam semmit.
mert azzal gyorsabb a jelszó generálás
Viszont az átutalásos vagy átvezetéses és hasonló tranzakciós móka nem gyorsabb.
Ugye a mobilappos verziónál baromi könnyű volt, ez a része, mert ehhez már újabban withkey jelszó se kell, hanem rákattintasz a nyílra, nekem SMS-ben jött egy 8 számjegyű jelszó, beírtam a szövegmezőbe kész, tranzakció fedezet mellett elfogadva.
Na most tokennel szívás van, mert rá kell nyomni a nyilakra, akkor generál egy 8 jegyű kódot, amit a token (azaz OK PIN OK Sign) sign funkciójába kell beírni, majd ha ez megvan, annak alapján generál egy másik 8 jegyű kódot, amit a szövegmezőbe kell gépelni. A másik hátrány, hogy maga a token a kódokat nem másfél percig, csak fél percig mutatja. A gombok nyomáspontja is hagy némi kívánnivalót maga után, mert mondjuk csak kb. 95%-ban érzékeli a lenyomott gombot. Nem tudom egy normális számológépeknél használatos gombsor miért nem lett volna jó. Elvileg ugyanattól a cégtől vették ezeket is.
Régi easytoken: gemalto EZIO LAVA, az új meg: EZIO PICO
Gyártanak ezek normális gombokkal is eszközöket, csak éppen tokent nem. De akkor nem tudom miért nem lett volna opció másik tokengyártó céggel szerződni.
-
sifarr
senior tag
válasz dptrsk #11967 üzenetére
Szerintem itt csak egy kis kavar van a CIB kondíciós listájában.
Ha bevezetésre kerül az azonnali átutalás, akkor minden elektronikusan indított átutalásnak azonnal (5 mp) teljesülnie kell. Tehát fogalmilag értelmezhetetlen lesz a napközbeni elektronikus átutalás.
Vagy lesz mód elektronikus utalásnál választani azonnali vagy napközbeni utalást választani? (Te tudsz ilyenről?) Ügyféloldalról nem hinném, hogy ilyen választási lehetőségnek bármi értelme lenne.
Azt nem tudom, hogy a szabályozás kétféle elektronikus módra lehetőséget ad-e vagy kötelezővé tenné. Ha igen, akkor nekem a gyakorlat szempontjából nagyon nem életszerű.
Ezért gondolom, hogy az elektronikus utalásoknál ez csak felesleges duplázás a kondíciós díjaknál. -
RR-13
őstag
Szerintem is azonnal terhelni kellett volna, max majd hó végén akkor, vagy elfelejtik
Köszi, hogy leírtad a tokennel kapcsolatos tapasztalataidat, mert így én már nem is fogok igényelni.
Nem fogok bajlódni vele...Az sms-ben érkező kód az a mobilbank sms-ekre vonatkozik, hogy az első 10db díjmentes egy hónapban?
-
sifarr
senior tag
válasz Mercutio_ #11968 üzenetére
Bankmonitoros CIB ECO =/= CIB ECO
Ez ebben a formában félreértésre adhat alapot.
A bankmonitoros ECO = a cib-es ECO-val egy promóciós kiegészítéssel.
Azaz minden cibes kondíciós díj és a 2 év alatti díjváltozások érvényesek rá is, csak a díjmentes tételek esetében ezek a 2 év lejártával válnak hatályossá. Azaz ettől kezdve érvényesíti a bank a bankmonitorosokkal szemben teljes körűen az általános ECO csomagdíjszabást. Akik ekkor már nem is bankmonitorosok.
Ezért érdemes a bankmonitorosoknak is figyelni a kondíciós díjak változásait is. Pl. az éppn aktuális jóváírás feltételeinek összegváltozásait. -
cocka
veterán
Ezt nem véletlenül írtam:
ez működik, akkor vállalom az összes negatívumát, minthogy azon hőzöngjek, hogy "már megint mi a szarért nem megy az app"
Úgy vagyok vele, hogy akkor inkább vállalom, hogy bonyolultabb, de ha működik, akkor sokkal jobb, hogy relatíve rövid idő alatt teljesíthető egy szimpla belépés és tranzakció, minthogy örökösen azzal foglalkozzak, hogy az újabb frissítéssel a withkey már megint nem működik. A minimum az lenne, hogy elválasztják a mobilapptól és másik appot hoznak létre, ami csak a generálást tudja vagy ha ez nem járható út, akkor lehessen már SMS-ben küldött jelszóval is belépni.
Az sms-ben érkező kód az a mobilbank sms-ekre vonatkozik, hogy az első 10db díjmentes egy hónapban?
Nem. A mobilbank smseket ezer éve lemondtam. Rohadt drága, mert havi díjas és üzenetenkénti díja is van. Én a tranzakció jóváhagyó smsekről írok, azok pedig ingyenesek.
Rettentő egyszerű a képlet: nincs okostelefonom és ha csak valami gyökeres változás nem történik, a közeljövőben nem is lesz, ebből következik, hogy push értesítés nem jön, mert nem tud hova és ha nincs megadva semmi, akkor egyéb adat híján a kötelezően megadandó értesítési mobilszámra megy ki a kód smsben.A mobilappot meg eleinte androidboxszal használtam, de meguntam, hogy ezért külön örökké bekapcsolgassam, hogy kódot generálhassak magamnak, aztán átregisztráltam egy emulátorra (Memu player), ez tökéletesen működött egészen január 4-éig. Ekkor a frissítésük miatt a cucc minden indításkor egy végeláthatatlan loopba került, leáll, újraindul, leáll, újraindul, tehát használhatatlan.
Ekkor áttértem Nox playerre, csak abban az a szar, hogy nem lehet fixed landscape-et rögzíteni, emiatt a cib app is állóban jelenik meg, tehát kisebb az egész felülete. Az úgy nem állt le, és be tudtam lépni az érdemi részbe, viszont a withkey által generált jelszavakat a javás netbank baszott elfogadni. Mondom ennyire hülye nem lehetek, hogy háromszor is rosszul írtam be a jelszót (még az emulátor időzónájára is figyeltem, mert időszinkron is játszik ugye), na mindegy. Lényeg, hogy kitiltott. Utána a CIB24-en pikpakk újra regisztráltattam, mondván látja, hogy totál kitiltottam magam (ezután egyébként simán pin kóddal a mobilappba se tudtam már belépni, szóval vicc, hogy a javás tiltás egy idő után a mobilappra is vonatkozik), ez ugye azért kell, mert szimplán új eszköz esetén, csak egy kódot küldenek smsben és a helyreállítóval vissza tudod állítani, de ilyenkor már két smsben küldött kód kell. Ezután generáltam a withkeyvel kódot, működött. Mondom jó, csak ezt nem a saját gépemen sikerült végigcsinálni, mondom akkor simán a szokásos módon átregisztrálom a saját gépre telepített Nox playerre. Időzónára ügyelve OK, a pinnel be tudok lépni a felületre, nézzük a withkeyt. A javás a generált jelszót megint nem fogadja el. És itt mondtam azt, hogy akkor qrva anyátok, kérek hard tokent.Most mondhatnánk, hogy az emulátor valójában nem egy másik hardvereszköz, de a box az és az ott generált withkey jelszavakat se fogadta el (a január 4-ei frissítés óta). Meg mondhatnánk azt is, hogy miért nem okostelefonon vagy tableten használod. A sok negatív véleményből látszik, hogy okostelefonok esetén is millió probléma van az appal.
Plusz az Android elvileg platformfüggetlen, tehát a gyakorlatban egy Android OS-t futtató sajtreszelőn is működnie kéne. Ha viszont az app erősen megválogatja, hogy milyen eszközökön hajlandó egyáltalán elindulni, akkor vélhetően nem a userek a hunyók. És nem hiszem, hogy az idő előrehaladtával kevesebb lesz az androidos eszköz. (itt a különböző típusokra gondolok, nem a tényleges darabszámukra)
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
válasz dptrsk #11982 üzenetére
vannak feltételek, amiknek ha megfelel a tranzakció, akkor lesz azonnali.
Köszönöm a pontosítást.
Egyébként milyen feltételek ezek? Tudsz erről bővebben írni?Te nem dönthetsz róla, ha az azonnali tranzakció feltételeinek megfelel a tranzakció, akkor a banknak azonnaliként kell kezelje
Pont ezért lenne értelmetlen (és nem lenne ügyfélbarát) megkülönböztetni az azonnali és a napközbeni utalás díját. Nem várható el az ügyfelek döntő többségétől, hogy előre tudja, az utalása megfelel-e minden feltételnek.
Ha pedig úgysem az ügyfél választ, nem is tudja előre, milyen utalástípus lesz, elég lenne az elektronikus utalásoknál egyféle díj. -
cocka
veterán
Kérdés: egy azonnali utalást hogy vonsz vissza? Ugye sehogy?
-
nyogo83
senior tag
OTP-s szamlarol (ha jol remlik NET szamla + MasterCard Online) kellene levennem 900k koruli osszeget keszpenzben.
Ha jol neztem a hirdetmenyt. akkor mind a bankban, mind a sajat ATM-nel 1% feletti osszeg a dija, viszont idegen ATM-bol fix 1000 parszaz forint.Van valamifele korlatozas mas bankoknal az idegen bankhoz tartozo keszpenz kivetelre? Ha jol remlik az OTP csak valami 100k-t enged kiadni egyszerre.
-
azbest
félisten
-
nagyúr
Az mnb tegnap kiadott egy közleményt, miszerint drága az utalás.
Persze, azt nem tették hozzá, hogy azóta különösen drága, mióta Matolcsy még az előző posztján bevezette a mérlegfőösszegre vetített százalékos bankadót és a tranzakciós illetéket, amit ugye nyilván az ügyfelek fizetnek meg.
Most kíváncsiságból megnéztem a netbank számlakivonatos részén (ami ugyanaz, mint amit postán küldenének, ha nem mondtam volna le ~12 éve, persze sosem nézem meg), az előző hónapban úgy 1200 Ft volt a forgalmam utáni tranzakciós illeték - ebben csak a nagyobb értékű utalásaim és a kp-felvételek vannak benne.
Amúgy olyan csomagom van, hogy a számlavezetési díjam kb. 500 Ft, és ingyen utalok, tehát ráfizetés vagyok a banknak.
Igazából tök jó, hogy az IMF-hitel utáni nagy 2011-2012-es megszorítás különadói a mai napig itt vannak velünk, és erről nem beszél senki. Pedig most van ugye az aranykor.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
RR-13
őstag
válasz beholder00 #11991 üzenetére
Nahát, akkor zökkenőmentes a 2 évre módosítás, ahogy olvastam...
És gondolom ezt is nekem akartad írni nem? Dede -
cocka
veterán
válasz nyogo83 #11989 üzenetére
Ez mondjuk durva:
saját ATM: 104+1.49%
idegen ATM: 1045+0.6%Akkor 900k-nál ez 6445 Ft. És akkor úgy látszik egy esélyed van: Uncredit ATM.
106000 felett már az idegen ATM éri meg jobban. De ha le is van korlátozva 100k-ra, akkor meg úgy is idegen ATM az egyetlen olcsó opció. Bankfiók is dettó. Azt gondolná az ember, saját fiókban olcsóbb a felvét, hát nem.
-
azbest
félisten
válasz nyogo83 #11996 üzenetére
ha nem találsz 800e felett kiadó atm-et, akkor jusson eszedbe, hogy ha az a számla az, amire a 150eft havi ingyenes kivét be van állítva, akkor előbb a kisebbik összeget vedd ki, majd utána a többit. Úgy elvileg csak egy kivét díját számolják és nem kettőét.
(#11997) cocka
na igen, a százalékolással megkérik az árát. Cibnél nekem az idegenből fix díjas 772 ft lenne.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Tegnap du 5 óra óta több ezer ember nem tud belépni a BB 1.9.3 verziós mobilappba, akinek 5.0 alatti android fut a régebbi telefonján.
A BB szó nélkül lekapcsolta tegnap du a korábbi verziókkal való belépés támogatását!
Oké, hogy nekem 9.1 android van, de én is a korábbi appot használtam, mert az új semmire nem jó kb, de pl. van a családban, akinek Galaxy S3 telefonja van, és tökéletesen működik még, és működött a 4.3 droiddal a korábbi BB mobilapp.
A mostani teljesen logikátlan döntésük miatt vehet másik telefont Na ne vicceljünk márAz Erste Bank pl. nem kapcsolta le a korábbi verzióit az 5.0 droid alatt
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest