Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz kleinguru #10390 üzenetére

    Akkor mondok egyet CIB és Spar. Sosem kerül a zárolt tételek közé, csak ha kifejezetten kéred a pin kódos fizetést vagy 5k felett vásárolsz.

    De jellemzően a kisebb boltok ilyenek, ahol lehet ugyan kártyával fizetni, de az "ejj ráérünk arra még" technikát alkalmazzák.

    Nagyobbak közül még: Pepco, Coop, GoodsMarket gyakorlatilag listát vezetek már arról, hogy melyik nem zárol. Holott minden ilyen tranzakciónak szerepelnie kéne a zárolt tételek közt és a kártyatörténetben is.

    Valaki azzal jött itt a múltkor, hogy ez "offline" tranzakciónak minősül. Hát de érdekes... és a többi kereskedőnél nem minősül "offline" tranzakciónak, akik viszont normálisan zárolnak?

    Ha pedig arról szól a fáma, hogy más bankoknál meg rendesen zárolnak ezek a kereskedők, akkor nem értem. Talán valami preferencia szerint válogat a kereskedő, hogy melyik kártyáról zárol azonnal és melyik banké ér rá 3-4 nap múlva? (ja plusz a kártyatörténetben sem jelennek meg ezek, csak a számlatörténetben)

    Ez azért szar, mert ha kevés a pénzed, akkor a fenti kereskedőknél 5k alatt pittyenéssel fizetve 3-4 napig költhető marad a már elköltött pénzed. Nekem valahogy nem lenne buli, ha sose a valós számlaegyenleget látnám, hanem csak valami kábé annyi és aztán mondjuk pár nap múlva jön a meglepetés. A zárolás lényege pont az LENNE, hogy ne tudd elkölteni azt a pénzt, amit egyszer már elköltöttél.
    Az offline témáról meg annyit, hogy a pittyentéskor ugyanúgy kapcsolódik a terminál a bankrendszerhez, szóval rohadtul semmi köze az offlinesághoz. Az imprinteres fizetés, na az offline! Továbbá az imprinteres fizetéskor 5k-nak megfelelő összeg felett SEM kérnek PIN kódot. Tehát továbbra sem látom be, hogy ez miért lenne offline tranzakció.

    De anno offline tranzakciónak minősült a netes fizetés is, na de csak azért, mert nem kellett PIN-t és CVC-t megadni, de most már elég sok helyen alkalmazzák a verified by Visát meg az MC-nek is van biztos hasonló cucca, szóval mindenképpen van kapcsolat a bankkal. Következésképp: mégis online. Tehát a zárolást kötelező lenne elvégezni, ha pittyentesz, ha nem.

Új hozzászólás Aktív témák