Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Egy ismerősöm kért meg, hogy rakjunk össze neki megfigyelő kamera-rendszert.
    A gond, hogy a telken még közel egy éven át nem lesz még áram, de a kamera már ma kéne (pontosabban "tegnapra").
    A kamerák valószínűleg el vannak 6x6W-ból (specifikáció alapján), de valószínűleg kell majd kiegészítő infra lámpa is (nagy telek), illetve mindenképp kell valami rögzítő kütyü (én egy integrált x86 CPU-s mini PC felé kacsintgatok, de lehet, hogy csak dedikált NVR doboz lesz), potenciálisan még egy PtP WiFi eszköz, szóval durván 50W-al számolnék (az infra csak a nap felében megy), vagyis nagyjából 12V * 4A.

    Egy 12V-os (teher)autó akksi úgy 70-110 Ah, tehát gyakorlatilag naponta kéne cserélgetni, ami elég kellemetlen kb. egy éven át még akkor is, ha nincs messze (de még földút is alig van, tehát esős/havas időben szenvedés lenne még 2-3 naponta is, de a töltés miatt ugye 2x annyi akksi kell: a kihelyezett és az otthon töltődő...).

    Ezért szóba került a napelem. Csak nem tudom, hogy milyen és hogyan. Mármint adná magát, hogy akkor eleve olyan 21V-os panelt vegyünk, ami később (darabszámban kibővítve) használható inverterrel is 220V-hoz (ha más fogyasztó is lesz majd ott, nem csak a kamerák).
    - Egyrészt nem tudom, hogy használhatók-e azok a napelem panelek bármi tetszőleges konfigurációban, vagy digitális vezérlősek, és csak a melléjük szánt inverterekkel/töltésvezérlőkkel hajlandóak működni.
    - Másrészt nem tudom miből és hogy kéne összerakni valami töltésvezérlőt, ami a napelem panelről tölti nappal a 12V-os autó akksit.
    Többet érne venni egy 21V-os Li-Ion akksit és ahhoz valami töltésvezérlőt 21V napelemről?

    Kicsit még komplikálja a problémát, hogy alapvetően 48V PoE-vel akarok dolgozni, nem külön 12V tápkábelekkel (bár a kamerák tudják mindkettőt és a mini-PC is 12V-ot kérne).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák