Új hozzászólás Aktív témák

  • fluttershy

    tag

    Sziasztok!
    Tervezek készíteni majd valamikor a jövőben egy diy powerbanket eldobható ecigikből (elf bar) kiszedett 17350-es 850mAh-s akkumulátorokból. Még nem csináltam ehhez hasonlót soha.

    Eddig még csak 2 db aksit sikerült kimentenem (az egyik 3.4V, a másik 3.6V jelenleg) de hamarosan fogok kapni ismerősömtől újabb elhasznált elf barokat. Úgy tervezem hogy kb 10-15-20 db-ot szeretnék összeszedni a powerbankhez. Az akkumulátorok mind valamennyire lemerített állapotban kerülnek hozzám, kérdésem: mi az a minimum feszültség ami alatt már kuka egy ilyen akkumulátor? Feltételezem hogy ezek li-ion aksik, neten írják hogy 2.4 V és 3.0V körül van a minimum fesz amit még kibír de úgy emlékszem hogy írták máshol 3.4 V fesz ami alá nem ajánott meríteni. Mennyire árt neki ha picit jobban leszívják? Érdemes inkább összeválogatni a kevésbé lemerülteket és azokat használni a powerbankben?

    Ha egyenként szeretném az akkmumulátorokat tölteni akkor egy ilyen eszköz megfelelő a feladatra? [link]
    Csak azért kérdezem mert ennél a töltőnél fel van sorolva hogy milyen cellákkal kompatibilis és a 17350 nem szerepel köztük. Van a li-ion cellák között különbség a méretükön kívül is?

    Egy ilyen powerbank modulhoz tervezem hozzáforrasztani az aksikat párhuzamosan kapcsolva. Van felső korlátja hogy hány darab aksit köthetek össze párhuzamosan? Mire szükséges odafigyelnem? Szükséges még más eszköz a projecthez?

    Mennyire kell aggódni a cellák melegedése miatt? Ha össze szigszalagozom őket azt mennyire fogják tolerálni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák