Új hozzászólás Aktív témák

  • sörösló

    aktív tag

    válasz DonThomasino #38297 üzenetére

    Simán. Az FI relé a befolyó és kifolyó áramok különbségét érzékeli, nem érdekli hogy hol - mi, csak az hogy "ami befolyik az rögtön kifolyik" :)) . Ha nem így van, akkor leold. Háromfázisú rendszerben ha a fázisok terhelése egyforma, akkor az eltolt fázisok kioltják egymást. Ha nem, akkor a különbségi áram a nullavezetőn távozik. Az FI relé akkor szól, ha a befolyó áramból valamennyi nem jön vissza, hanem valahol "elvész"! Ez a "valahol" pedig csak a védővezetőn elfolyó áram lehet. Persze ez csak akkor igaz, ha mindent szabályosan szereltek!

    Moha: Anno szereltem fémszerkezetes épületet fém kábeltálcán fektetett MT vezetékkel. A felvonulási szekrény 300 mA-es FI reléje már a hatodik 200 m-es grund után feladta a harcot. Igen, hihetetlen, de akkora a kapacitív leszórás, hogy ihaj! Csak az az út járható, hogy a helyi kis leágazásokra telepíted a védelmet. Tudom, sok FI relé, sok píz! De hát ez van. Ha védelem kell akkor azért fizetni is kell valakinek. :K

    Ja, és manapság a fürdőszobákra, jakuzzikra, szaunákra, egyéb vizes különálló szerkezetekre alapból külön kell 30 mA-es FI relét telepíteni!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák