Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz kjani18 #33377 üzenetére

    Ilyen kapcsolófeszültségeket vagy a vezérlőprocesszor kimenete szolgáltatja, védőellenálláson keresztül, vagy van még közben más is, de az ilyet nem "illik", nem is nagyon tudod terhelni.

    Ez arra van kitalálva, hogy egy inverter IC-t kapcsoljon, erre egy példa az OZ9938 "ENA" lába, ahol a doksiban is látható egy 10 k ellenállás, azon keresztül. Nem kell mondani, hogy eszerint az IC mennyire terhelheti a jelforrást.

    Tehát a korrekt megoldás ilyenkor, hogy magad is olyan áramkört építesz hozzá, ami 10 kΩ nagyságrendben terhel, illetve egy ilyen ellenállással kezdődik, szintén.

    Én egyébként LED-szalagot akarnék majd rendelni, eBay-en van "pure white" néven (figyelni kell, hogy sem cool-, sem warm-white ne szerepeljen a leírásban). 5m, 300 LED, 24W, elvileg pont elég lenne egy 24 collos Gateway FPD2485 monitorba, ami 75 W fénycsöves háttérrel bír, ami fix, nem állítható. Gyári állapotában durván fűt is, 6 db U alakú fénycsővel, engem még vakít is.

    Noha én már leszabályoztam az invertert kb. felére (épp a linkelt doksi segítségével), de a LED-es végső megoldáson gondolkodtam, hogy vajon beválna-e. A túlzottan leszabályzott fénycsövek ugyanis néha bevibrálnak (főleg kánikulában), illetve baloldalt hamarabb sötétedik, így egy határ alá nem lehet menni.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák