Új hozzászólás Aktív témák

  • bkercso

    nagyúr

    válasz bot1978 #99482 üzenetére

    A THX erősítők szerintem abszolút megfizethetőek.
    A szabadalom meg a gyártók saját baja, hiszen már a THX-et is egy az egyben lekoppintották. Úgy egy az egyben, hogy egy egyszerű dizájnszabadalommal is le lehetne védeni, mert a NYÁK-tervet is lenyúlták.
    Amúgy sem értem a THX szabadalmat, hiszen a feedback error correction 40 éves tudomány. (Én ez alapján a cikk alapján tanultam meg kompenzálni a kompoziterősítőt és működik.) A THX újítása abban áll, hogy feedforward módon oldották meg, ami jobban bírja az extrém reaktív terhelést, de a valóságban előforduló hangsugárzókat a feedback topológia is elbírja, így nem értem, mi szükség volt az állítólagos 10 éves fejlesztésre, de mind. :)

    Alkatérszcserétől nem változik a topológia, vagyis nem lesz kompoziterősítőd.

    Amit látok, hogy kis szériában nem lehet versenyképes árad, nagy szériában meg kispórolják az alkatrészt, mert ott már minden fillér a darabárban komoly megtakarítást jelent.
    Amit sajnálok, hogy ma már nem divat úgy a DIY audio, mint 10 éve: már nem tesznek fel az emberek kapcsolásokat utánépítésre, mert a kínaiak lenyúlják (amit meg feltesznek, azt legtöbbször minek ;] ).

    [ Szerkesztve ]

    Oh yeah!

Új hozzászólás Aktív témák