-
IT café
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz spiritex #45946 üzenetére
Szerintem ha pont a bass a lényeg, akkor én inkább az általad is említett mély láda lenne a megoldás. Kitudja a mikrohifi hogy hajtja meg az új hangfalat, valamint az se fog neked sok mélyet kiadni. Hiába reflexes. Főleg 40ig. Esetleg lehet játszani az elrendezéssel, mert az is sokat számít. Mostani mikrohifi milyen?
-
törölt tag
Van valakinek tapasztalata Yamaha hangdobozokkal?
Úgy általánosságban érdekelne, mert valahol olvastam, hogy a Japánok hangdobozokban nem annyira képviselik a csúcsot, ha hangfal, akkor európai vagy amerikai márkák rúgnak labdába inkább.
Van ennek igazságtartalma?Ezt [link] esetleg hallotta már valaki szólni, vagy tapasztalat róla?
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Ilyen a mikró:[link]. Nagyon jól néznek ki az oldalsó woofer-ek, de valahogy nem adják ki azt, amit ígérnek... Csak nagyon ritkán, amikor tényleg olyan a zene karakterisztikája, akkor tudnak döngetni, de az esetek 90%-ban nem. Ez nem tudom miért van így... Mert az én Sony bass-reflex-es hangfalaim akkor is adják a basszust, ha nem kimondottam olyan a zene.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
narumon
őstag
válasz #07400704 #45954 üzenetére
Nekem van egy pár Yamaha NS50F hangfalam. Hifire nem igazán alkalmas de amúgy szépen szól. Hú ez most így hülyén hangzik. Szóval van kellő mélye, normális magasai, tere semmi, nüanszokat nem mutat. Olcsó CD játszó, olcsó erősítő mellé Scootert hallgatni teljesen jó páros.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Ribi
nagyúr
válasz spiritex #45955 üzenetére
Hát a leírásában nemtudom hogy a 80-16kHz válasz az a hangfalra, vagy még az erősítőre vonatkozik. Mert ha az erősítő sem ad ki értelmes mély tartományt, akkor totál értelmetlen bármit is rákötni. Sony hangfalakat erre kötöd rá vagy másra? Plusz leadni is szerintem max 2x15Wot tud, (2x50W RMS vicces 40W felvett mellett )
-
spiritex
veterán
A Sony hangfalakat az adataim közt szereplő SONY STR-DE135 rádióerősítőre kötöm, úgyhogy az itt most nem játszik. Viszont a frekvenciatartomány felvetésével elgondolkodtattál, most néztem meg én is, mert ha az erősítőre vonatkozik (mondjuk valószínű, mert az alatt írja), akkor tényleg értelmetlen az egész erőlködés.
A 2x15 W-ot úgy kaptad, hogy az 50W RMS-ből levontad a 40W felvettet, és rátettél még egy kicsit?[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
narumon
őstag
válasz #07400704 #45958 üzenetére
Hát azt mondanám, hogy hifire ennyi pénzért sokkal jobbat is lehet kapni (bár kétségtelen, hogy nem tudom mi az az ennyi pénz ) Mindenesetre van pl egy pár B&W 302-es mini polcsugárzóm - hifi minőségi kritériumokat alapul véve az is megeszi reggelire a Yamahát.
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Ribi
nagyúr
válasz spiritex #45959 üzenetére
Nem, úgy, hogy 40W-ot vesz fel, szóval tökéletes világban 2x20W a max. Persze nem az és még a kütyüket is kell működtetni (cd, tuner kijelzők ...) szóval arra mondok 10Wot levonok és így marad 30 vagyis 2x15W.
Persze a feltöltött kondenzátorok miatt pillanatokra tud többet leadni, de ez már a nagyon szem összeráncolós rész. Mert ugye 40Wot fesz fel hogy adna le 2x50Wot. Ha tényleg ezt tudná, vennék ilyet 10-et, sorba kötöm és energiát termel. -
blattida
nagyúr
Az erősítőre.
Ipari hulladék, szépen és drágán csomagolva, sajnos.spiritex
Még ezzel a gyengus erősítővel is jobban szólna bármely kereskedelmi forgalomban, önállóan kapható hangdoboz pár, mint a gyári műanyag dizájn.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
spiritex
veterán
válasz blattida #45964 üzenetére
Na akkor végre kiderült, hogy itt nincs mit tenni, váltani kell. Tudnál, tudnátok ajánlani sztereo rádióerősítőt 30-40e Ft környékén, amire esetleg ráköthetném ezeket a 4 ohm-os philips hangfalakat első körben (mert ezek szerint az erősítő a leggyengébb láncszem). Szerk.: (#45964) Akkor ezek szerint lehet, hogy mégsem...
Utána majd valamikor lennének másik hangfalak is.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz spiritex #45966 üzenetére
Próbáld ki hogy rákötöd a sony erősítőre a kis hangfalakat és azt is, hogy a sony hangfalat kötöd a kis erősítőre. Persze egyiket se hajtsd szét De így kiderülhet hogy egyáltalán van-e értelme használni bármelyiket is mozizásra. Ha egyik felállásban sem szól jól akkor egyértelmű a tényállás.
Végülis lehet, hogy a minihifi számodra elég minőséget produkál nagyobb hangfallal. -
Martell
tag
Jogos.
Helyesbítenék akkor: Kiegészíteném a többiek számára az előző hozzászólásommal. Senkit se tévesszen meg hány wattja van, mivel több faktoros az egyenlet.
Általánosan a hifistáknál elfogadott tény, hogy egy lánc hangjáért 60%ban a hangfal felelős!!! A forrás, erősítő, kábelek, állvány, tökömtudja a maradék 40%!
Így a legnagyobb előrelépést mindig a hangfallal lehet elérni.
[ Szerkesztve ]
-
Martell
tag
válasz Dorian #45969 üzenetére
Feltűnt, hogy te a comment mennyiségre gyúrsz nem a minőségre. Ugyanis azon kívül, hogy mindig bevetődik a szubjektív megállapításod mindenhova, érdembeli infot nem közölsz. Okés, te nem fogadod el. Attól még én elfogadhatom, az emberek nagy része akik +200-300k felett vásárol hifit és tapasztalt.. Az a költségvetés 60%át hangfalra költi. Nyugodtan kérdezősködj, érdeklődj, olvasgass.
"Nem így van, én pl. nem fogadom el ezt "
De így van, én elfogadom. 1-1. most jobb?Nem óhajtok flamelni, bár megint ezt teszem...
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Martell #45968 üzenetére
ez nem igaz mindenkire. most éppen egy mytek 192(260használtan) verő dacot, egy diy hta30at (40rugó anyagár),és egy sonatat (kb 30rugó) hallgatok. a lánc összeértékének jó,ha 10%a a hangfal. sőőt, arányában a kábelek is drágák.( 110e). ha még a human audio tablát is beleveszem a forrásba, akkor meg lesz vagy 6% a hangfal ára
van egy kicsit drágább hangfalam, inkább hifis parméterekben jobb, zenére ez is tök kerek egész. nekem pl a kábelek, és a forrás az érzékeny pontom.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Dorian
félisten
válasz Martell #45970 üzenetére
Szerintem a lánc hangjáért a hangdoboz 42,125%-ban felel
Egyébként pedig a 300eFt felett vásárlók tapasztalatait nem lehet minden árkategóriára ráhúzni. Legolcsóbb kategóriában a legfontosabb egy viszonylag normális hangfal, aztán ez csökken és nő az erősítő, később a források, kábelek aránya.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Martell
tag
válasz bajnokpityu #45973 üzenetére
A jpw mindig op lesz, az nem ér. Sufni cumók megintcsak más asztal.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Most éppen mi a mytek verő dac? Ez ugyanis valamiért kimaradt...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Martell
tag
A mondókádból viszont nem derült ki, hogy melyik komponens cserélésével változna a legtöbbet a hangod, így pedig nem tudom mire cáfolat amit írtál. A másik, meg h kb 500 ropogóból van a rendszered. Az lenne érdekes, hogy ha egy olyan redszert tennénk mellé ahol a láda 300 ropi és a maradék meg a többi. Persze szinergiát figyelembe véve igényesen válogatva....
-
bajnokpityu
félisten
válasz blattida #45978 üzenetére
most éppen egy audioGD reference 5. de lehetett volna wadia 121et is mondani, az is jobb,
ha a csatlakozásokat leszámítom, minden paraméterben, és zenében is jobb nála.az a baj,hogy a mondanivalóm szempontjából torzította volna a képet, hogy csak 142be került, nem 260ba. az meg azért elég szélsőséges, hogy 6% a hangfal ára a láncnak, és működhet ellenpólusnak.
félreértés ne essék, nem kerestem jobb dacot, elvoltam én a Mytekkel is, de ettől függetlenül jól esett ebből a láncból kivenni a pénzt, hogy még jobb is lett hangban.
Itt a legtöbbet a forrás, és a kábelek cseréjével változott a zeneiség. Nem értettem sokáig,mit esznek ebben a sonataban,annyian a tapastaltabbak, aztán egyszerre csak világosság.
Martell: Irtad,h milyen lenne a hang a 300rugós ládával. 300as ládával pont nem,de drágábbal próbáltam ezt a forrást, és tök jó volt. és nem csak nekem tetszett..
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Martell
tag
válasz bajnokpityu #45980 üzenetére
Szabad tudni milyen sikoltozó volt? És milyen kábelek hozták meg az áttörés?
-
törölt tag
Sziasztok.
PC-re szeretnék egy tiszta zenei hangzást, reggel schawo felvetette a kérdést
mennyire alapoktól szeretnék építkezni "gigabyte G1.Sniper B5"
alaplaptól, ezt is karácsony után veszem, amit kérnék szépen tőletek
egy összeállítást 250k-ig. Kertes házban lakom és egy 20 nm2 szobába
kell. Vissza olvastam de csak teljesen össze zavarodtam,
Előre is köszönöm. -
blattida
nagyúr
válasz bajnokpityu #45980 üzenetére
Na igen, az audiogd nagyon jó árakon méri a nagyon jó cuccait (azért tudnak a kínaiak is), nekem furcsa egy kicsit, hogy csak most jutott el hozzád belőle.
A sonata egy nagyon jól eltalált kis doboz, nagyon zenei hanggal, önmagában valóban nagyon eltorzítaná a képet a hangdobozok előnyére, ám azt mindannyian tudjuk, hogy kevés ilyen doboz van, főleg az újak között és legfőképpen ennyiért.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
bajnokpityu
félisten
-
Auratech
őstag
A wharfedale szót valahol itt szépen viharfaládának olvastam... minden magyarul van...
[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
bajnokpityu
félisten
válasz blattida #45985 üzenetére
Sajnos több tapasztalatom nem volt a márkával kapcsolatban, gerinces hazai kereskedők meg rendszeresen alkatrésztemetőknek hivják őket, és én hüle, hittem nekik. A logout bejegyzésemben olvasható,h év elején volt nálam már egy reference5ös a most futó szériából.
Node abban wolfson 192kHz reciver volt,és az olcsóbbik óra, tenor USB. Az még inkább csak so-so tetszett, inkább myteket vettem, mert érdekesebb volt a hangja.
Akitől kölcsönkaptam azt a dacot, az övében cseréltem wm8805öt DIR9001re, Tenor usb panelt VIAra, és akkor határoztam el, jó lesz nekem egy ilyen olcsóbb dac is, marad pénz a saját diy dacom fejlesztésére.Az külön örömteli lett, hogy a régi, használtan vásárolt reference5-ben még 2 R magos trafó volt, tisztább hangja.
Egyébként nem akarsz tanácsokat adni a helyi kérdezőknek? Tapasztalatod is van, meg közelebb is áll a véleményed az enyémhez Számomra is hasznos volna.
eladó topping dac
-
donpe
aktív tag
válasz bajnokpityu #45986 üzenetére
Nekem Audio Innovations Alto CD és AMP Zu Gede IC-el, és (kölcsön ) AN SP hangfalkábelek vannak a Sonatak előtt és erősen szeretem azt a zenei végterméket, amit ez a lánc produkál.
Szép lassan beleszerettem a Sonatakba...
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #45919 üzenetére
Nos, végülis mindenképpen barkácsolni szerettem volna, úgyhogy eszembe jutott, hogy van itt egy Logitech X-230 elfekvőben. Így aztán a kapcsolódoboz kimenetének mindkét csatornáját szétosztottam 2 db ilyen elosztóval, az egyik ág ment a hifi-be, a másik ág meg egy ilyen kábel segítségével a Logitech 3.5 mm-es jack dugójához.
Tudom, hogy ez borzalmas és irtó gáz (mert ráadásul a Logitech-ek satellit-jei is szólnak közben, nem lehet csak őket lekapcsolni), de lenne egy kérdésem, ami a legfontosabb.
A kapcsolódobozba a Panasonic plazma optikai jele egy Fiio D3-on keresztül jut el. Szó volt itt korábban a gázos impedancia illesztések miatti ártalmasságról hosszútávon. A leírt kapcsolás meg tudja viselni a Panasonic tv-t vagy nem, mert ha igen, akkor szétszedem az egészet a fenébe. Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #45990 üzenetére
Ja azt elfelejtettem mondani, hogy megjöttek a basszusok, amik furcsa mód még szinkonban is vannak a hifi hangjával, a lényeg, hogy szólnak, és akinek lesz jó lesz, csak a kérdés a drága tv, hogy árthat-e neki ez a "profi" összekötés?
-
krichd1
addikt
válasz bajnokpityu #45988 üzenetére
Reference 5-ben mindig is 2 R magos trafó volt, az 5.2-ben és a most futó 5.32-ben van egy R magos. Az Audio-gd legnagyobb baja hogy túl sok típus és azok több alfaja kapható hasonló áron, ezért nagyon nehéz eligazodni a kínálatban.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
bajnokpityu
félisten
válasz krichd1 #45992 üzenetére
De ezeket nem árulták egyszerre, gondolom én.
a régi ref5en semmi cserélhető nincs, később változtatták a felépítést modulárissá. cserélhető reciver,usb,órajel. nyilván mert igény volt rá. ahogy az 5.2 és az 5.32 is ugyanaz a dac,csak más az usb panel,és upgradelhető. reference5ből nem volt egyszerre több, legjobb tudomásom szerint. az más kérdés,hogy vagy 10féle dacot gyártanak, szépen skálázva az árakat, és chipsetet. nem gondolnám,h konkurencia volna a márkán belül.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan Hi-Fi-ket vagy mikro Hi-Fi-ket amiben van USB támogatás, 30 ezerig?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz bajnokpityu #45993 üzenetére
Egyszerre nem árulták őket, ezek időben egymás utáni szériák. Az 5-ös idejében még átláthatóbb volt a termékpaletta. Sajnos előfordul konkurencia márkán belül, például ilyen az NFB-1P és NFB-2.32 esete.
Az alfajokat olyan típusokra értem mint például a Compass 2. Az egyszerű felhasználó nem tudja hogy az adott felépítésbe melyik chip illik. Csak árból tud következtetni.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz spiritex #45990 üzenetére
Nem, a tévének sem lesz semmi baja.
bajnokpityu
Én is adok tanácsokat a kérdezőknek, igaz, nem annyit, mint mások.Most, hogy írod, emlékszem az említett logoutos cikkedre, de részleteiben nem maradt meg ennyire bennem.
A hazai kereskedői morálról sokat lehetne mesélni és beszélgetni, nagyon sokan a saját márkáikon kívül mindent szapulnak vagy elhallgatnak és ez nagyon nem jó, már csak azért sem, mert hosszabb távon saját maguk ellen dolgoznak ezzel.A saját dac-od hogy áll, mennyire haladsz vele?
-
bajnokpityu
félisten
válasz krichd1 #45995 üzenetére
DE ott irja le alább a gyártó, hogy egymáshoz képest milyenek. Meg azért mekkora ász ötlet,hogy a drága dolgok,mint táp, azt egyszer megvetted, aztán, ha megunod a sabre hangját, akkor pár dollárért dual wolfsonra léphetsz elő.
blattida: egyetértek Doriannal, ha van tanácsod a népeknek, sztem se tartsd magadban. Hasznos lenne egy újabb véleményt olvasni, amikor kérdeznek. Diy dacom: vigyorgok, tetszik,amit hallok. Nagyját megépítettem, amit terveztem, bár mindenre nem volt időm.
eladó topping dac
-
blattida
nagyúr
válasz bajnokpityu #45998 üzenetére
Milyen dac is az konkrétabban, mi van benne, miből épül fel?
Nem tartom magamnak, csak keveset vagyok.
-
krichd1
addikt
válasz bajnokpityu #45998 üzenetére
Igen, de ne felejtsük el hogy OPA-kat, DIR modult is lehet cserélni, így sokféle eredményt kaphatunk hangban. Bár aki szeret legózni, annak maga a Kánaán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- Ajazz First Blood F15 teal gamer egér (PAW3389, 68g)
- Logitech G302 Daedalus Prime gamer egér
- (új) Mchose M7 fekete gamer egér - (PAW3395, 3 üzemmód, 52g, Realtek chip)
- (új) Ajazz AJ159 Apex 8K sunset orange gamer egér (PAW3950oc, 56g, dock kijelzővel, 3 üzemmód)
- MSI Radeon RX 5600XT Mech OC HIBÁS VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest