Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Dorian #40450 üzenetére

    Miért pont ezeknél tartod fontosnak?
    Merthogy nem (vagy legalábbis nem csak) az úgynevezett mozgó alkatrészeken múlik az állvány fontossága. Kétségtelen, hogy az úgynevezett mozgó alkatrészeket tartalmazó készülékek alatt nagyobb hatással mutatkozik meg a jó állvány, de az úgynevezett mozgó alkatrészeket nem tartalmazók alatt is jelentős a hatása, másrészt erre szokta mondani (például) Kammerer, hogy az erősítő is tele van "mozgó alkatrészekkel", lásd például elektronáramlás. Még a vezetékek hangjára is óriási hatással van, ha rezgésmentesített módon használod őket.

    (#40451) Ed Parker Pedig éppen az általad mikrorezgéseknek nevezett rezgések vannak a legnagyobb (káros) hatással a hangminőségre. Ezek éreztetik magukat leginkább a zene magastartományában, amely éppenséggel ugyebár legérzékenyebb a hallható torzításokra.

    Egyébként "emlegetett szamár megjelenik": éppen az ilyen, "fontos-e az erősítő alá hifi állvány" típusú témák megkérdőjelezhetősége adja a legfőbb okot a témaösszefoglaló hosszú érlelésére. Merthogy nem lehet végigírni (és olvasni) egy olyan szöveget, ahol minden egyes hifi eszköznél, témánál az a megfogalmazás van, hogy "sokak szerint fontos,... mások szerint nem fontos," na és a különvélemények...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák