Új hozzászólás Aktív témák

  • BluEyes

    őstag

    válasz Ebit #3385 üzenetére

    Ezzel az a baj, hogy nem hangátvitelről van szó. Itt még csak feszültség hatására áram folyik, szó nincs hangról. Teljesen mindegy, hogy milyen a kábel szerkezete, anyaga, hisz nekünk csak feszültséget, áramot kell eljuttatnunk a hangszóróra. Vajon honnan tugja a derék áram, hogy ő mostan milyen vezetőn át jutott el a hangszóróra? Vagy a hangszóró olyan intelligens, hogy másképp lendül, ha "bejáratott" kábelen keresztül éri el a feszültség?
    Milyen változások történhetnek max 100 Volt, legfeljebb 2-3 Amper hatására egy rézdrótban? Miért nincs semmi jele ilyesmi elváltozásoknak MHz-es, GHz-es frekitartományokban, 10-20kV-os vezetékekben? És miért csak a hifi rendszerekben történik változás, miért nincs ilyen hatás a számítástechnikában, az űrtechnikában, és sehol másutt sem?

    Ciryn: Mik azok a "megfelelő körülmények"? Vaktesztben tehetünk egy próbát? Mert ha lesüketezel valakit, akkor nyilván itt nagyon drasztikus különbségekről van szó, és te, mint jófül 10-ből mondjuk 9 alkalommal ki tudnád választani két drót közül a bejáratottat. Hm?

    [ Szerkesztve ]

    Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

Új hozzászólás Aktív témák