Új hozzászólás Aktív témák

  • LuXor Audio

    újonc

    válasz lezso6 #127133 üzenetére

    Persze, a vaktesztnek is megvan a létjogosultsága, de mindenre nem alkalmas. Ha számomra kedves egy készülék kinézete, feldobja a szobámat és örömmel nézek rá, vagy egyszerűen csak jó hozzá érni, akkor miért zárjam ki a döntési folyamatból ezeket a szempontokat? Számomra pont ez lenne önbecsapás. A zenehallgatásnak mégiscsak az lenne a célja, hogy kellemesen érezzük magunkat közben, nem? Hogy ehhez ki miként jut el, az magánügy.

    És igen, a hangzás mellett vannak más szempontok is. Az én jelenlegi fejhallgató erőstőm sem hangminőség bajnok, de pont olyan szolgáltatásokat nyújt, amire szükségem van és annyiba került, ami még nem fájt nagyon, ezek pedig legalább olyan fontosas számomra, mint a hang (pláne hogy havonta csak 3-4 órát töltök otthon fejhallgatóval a fejemen).

    Ahogy írod, a gyors összevetések a különbségeket mutatják meg, de azt nem, melyikkel jobb együtt élni. Mérni sok mindent tudunk, leginkább hibákat, de azt nem, hogy mennyire JÓ a kütyü, mert ez egy végletesen szubjektív jelző. Meg tudom mérni egy hangsugárzó hangnyomását, torzítását, fázismenetét, de azt nem, hogy neked mennyire tetszik majd, azaz számodra mennyire JÓ. Végtelen számú bemutatót, nyilvános tesztet tartottam már és a vélemények között mindig volt egy jókora szórás, tehát a JÓ mindenkinek mást jelent.

Új hozzászólás Aktív témák