Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz LuXor Audio #127131 üzenetére

    Pár perc alatt azt lehet eldönteni, hogy melyiket próbálod ki hosszabb távon. :D Ennyi idő alatt hamar el tudod dönteni, ami biztosan nem

    Szvsz a vakteszt fontos, hisz azzal kizárod a placebót. Persze nem minden vaktesztelhető, vagy legalábbis nem tökéletesen. De egy nem 100%-os vakteszt is jobb, mint a semmi. Mert pl ha a 90%-os vakteszten megbuksz, akkor 100%, hogy placebo. Ha átmész, akkor 90%, hogy nem placebo.

    Persze, az ember nem vaktesztel mindent, s nem is feltétlenül kell. Pl én váltottam Benchmark DAC1-ről egy Topping E70-re. Utóbbit sokkal jobbnak érzem, de nem próbáltam ki vakteszten. Viszont a feature-jeire meg szükségem volt, így a hang mellett szól más is. Ha kiderülne, hogy vaktesztet bukom, akkor is van mellette más érv.

    Ha vaktesztesz is mindent, akkor is csak az derül ki, hogy hallod a különbséget. De a vakteszt arra már nem ad választ, hogy melyik a jobb objektíve. Azt legfeljebb mérésekkel lehet megállapítani, de azok metodikája is korlátos, tehát olyat nem igen tudsz mérni, hogy a hegedű mennyire élethű. Csak olyat, hogy pl sinad, multitone meg tranziens viselkedés.

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák