Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Bence01 #123289 üzenetére

    Ezt nagyon nehéz megmondani, sokan a Hypex, Purifi, ICEPower elektronikáit használják, tehát márkafüggetlenül is bele kell nézni (NAD pl. Purifi-zik, semmi házon belüli mágia).

    Ezek hozzávetőlegesen nagyon hasonlóan szólnak, az iparág legjobbjai.

    Vannak még a "kicsik", TPA3116D2 alapú elektronikával szereltek, vagy egyéb - szintén "kommersz" - elektronika, amit sok márka használ. Ők sem rosszak, csak nem a többszáz, esetleg több kilowatt liga.

    Másoknál meg vannak a tényleg egyedi gyártású D osztályú modulok, ezek melyik milyen.

    Én amit hallottam (kb. vagy 6-7 féle), inkább zajszintben tért el.

    Van, aminél hallod távolabbról is a finom alapzaját, van, aminél abszolút semmit, annyira csendes. Hangra: megfogott, jól kontrollált mélyek, meleg-nek szokták nevezni a közepet (olykor még csőhöz is hasonlítják) és precíz magasok (van, akinek ez nem tetszik, mert túl száraz, neutrális, másnak igen).

    Az AB oszállyal összevetni őket nagyon alma-körte esete. Meg bármi mással is. Ott is van vacak design, jó design, száraz hang, meleg hang, viszont mélytartomány kezelésben a D osztálynál - szerintem - nincs jobb. Az, hogy középre és magasra is eljutott egyes elektronikák a high-end-be, ettől elváló külön dolog.. de a legtöbb D osztály a mélyekre nagyon jó, felépítésükből adódóan.

    Azért van szórás. Példádban a Nuprime-ról nincs infóm, az XTZ EDGE 1% THD-val rendelkezik, az Audiophonics (Hypex NCore modulos) pedig 0.002% körülivel (THD+N).

    Ha abból indulok ki, hogy több torzítás = kellemes, melegebb, analógabb hang, .... de nekem az NCore is az. Szóval .. én csak zajszintet néznék, illetve hogy mennyire "csillognak" szépen a magas hangok, szubjektíven, füllel megítélve.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák