Új hozzászólás Aktív témák

  • lezso6

    HÁZIGAZDA

    válasz ozzy711 #116160 üzenetére

    Inkább érzékeny kell, s akkor elég kevesebb is. Nálam az SC208 darabja specifikációk szerint max 170 VA-t vesz fel a konnektorból és 112 dB(SPL) @ 1 m hangnyomásra képes. Tehát minimum 90 dB érzékeny lehet, de inkább több, hisz nem 100% hatékonyságú az erősítő. Bár ezeken kívül még egy csomó egyéb adat is van: párban 120 dB(SPL) a peak, a bi-amp erősítés teljesítménye 150 + 50 watt peak, a hangfalak hátuljára a tápcsatlakozója mellé meg 280 watt van írva. Akkor most mi van? :DDD

    Reálisan nézve meg nonszensz a 90 dB átlag 110 dB peakekkel, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor nem is 20 dB dinamika, hanem inkább 40 dB, hiszen a 90 dB az nem a minimum, hanem az ÁTLAG hangnyomás. Szóval a fene hallgatja ilyen hangosan, sose volt nálam olyan, hogy maxra kellett volna tekerni, megpusztulok a hangerőtől, sose volt kevés.

    Anno egyetemi kollégiumi szobában egy pár másik, olcsóbb (jelenleg kb 200e / pár), de hasonló teljesítményű (elvileg 116 dB(SPL) peak párban) aktív stúdió monitort használtunk bulira, ott max hangerőn (amikor még éppen nem kapcsolt be a beépített limiter) üvöltözni kellett egymás fülébe, hogy szót értsünk.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák