Új hozzászólás Aktív témák

  • kunberci

    senior tag

    válasz hódmaci #1354 üzenetére

    Én azt javasolom, hogy első lépésben a töltött palackot szerezd be. Ez lesz a nehezebb feladat. Hegesztőgépet, bárhol, bármikor tudsz vásárolni.
    Most minden szolgáltatónál (Linde, Messer, Siad) az a palack, illetve palackméret, amit szeretnél venni: a 10kg-os törpe CO-2 palack, az bérpalack. [link]
    Szóval szerintem első lépés a palack beszerzése. Én egy helyet tudok ajánlani. Amennyiben nem laksz messze Siófoktól, akkor ide érdemes elmenni palackot venni. [link] Itt tudsz palackot venni, anélkül, hogy bérleti díjat kellene fizetned, és majd cserélni is fogod tudni.
    A hegesztőgéphez azért nem szóltam hozzá, mert én is a nagyobb hatásfokú, kisebb, könnyebb, mobilisabb invertert választanám. A "jobb" gépeknél meg van oldva a polaritásváltás, ezért ezekkel a gépekkel hegeszthetsz porbeles, "fogyós", és bevont elektródás eljárással is.
    Az sem baj, ha az árambetáplálásod is rendben van.
    Még a palackra visszatérve, ha van zsé egy bruttó 230 ezres gépre, akkor még elgondolkodnék a helyedben a corgon palackon is. Nem olyan sokkal drágább mint a CO-2 palack, és kevesebb a fröcskölés, kevesebb az utómunka (varrat tisztítás), és szebb a varrat. Viszont itt 200 bar nyomás van, a CO-2 palack normál körülmények közötti 50-60 bar-os nyomásával szemben. Nekem mindkét fajta palackom van, de hegesztésre a corgont használom. [kép]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák