Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz R3nts #55058 üzenetére

    Értelemszerűen a Bittorrent topikban kellene kitárgyalni a torrentkliens beállításait.

    Itt max. a HDD téma, ahol oké hogy az SMR HDD írásnál belassulhat, de ha esetedben pár torrent futtatásánál is rendbe I/O hibá van, akkor ez eleve gyanús és felmerülhet akár az USB-s adatkapcsolat / tápellátás - USB 3.X porthoz legyen csatlakoztatva rövid USB-kábellel - vagy a külső HDD hibája is, bár az utóbbi a korábban leírtak alapján kizárható, ha a HDS szerint rendben van az állapota és a tesztek is lefutnak hiba nélkül.
    Van 2,5" SMR-alapú Seagate külső HDD-m és olykor megy rá torrent, de nem produkálja az általad leírt hibát, vagyis az SMR-re sem feltétlen lehet ezt fogni. Bár az igaz, hogy nem 40-50 GB-os fájlok, nem egyszerre 40-50 db torrent, meg nem X gigabites internetkapcsolat mellett. Sőt, ilyen "nagyipari torrentezéshez" a CMR HDD is kevés lehet, azt is megakaszthatja és a linkelt torrentes topikban is nem véletlenül használnak sokan belső / külső SSD-ket olyan célra.

    "Egyébként az nem káros az SMR technológiás HDD-re, ha fixen fel van dugva a PC-re, és onnan nézek filmet, vagy hallgatok zenét...? Vagyis, hogy állandóan rendszerben van"

    Maga az olvasás (lejátszás) nyilván nem "káros" egy ilyen HDD-re, ahogyan az írás sem, max. belassulhat az utóbbinál, vagy azt sem mindegyik SMR HDD produkálja azonnal és tartósan.
    Ha állandóan a PC-hez van csatlakoztatva, akkor káros az lehet, ha túl sokszor felpörög és leáll + túl sokszor parkolja az olvasófejet, valamint használat közben túlságosan melegedik a zárt, műanyag külső házban a HDD. Bár az előbbit 2,5"-os HDD-k eleve jól bírják, lásd a 18 ezres és 62 ezres példákat, valamint a fejparkolásnál is 600 000 szokott lenni a névleges (nem feltétlen tényleges) limit.
    Egy ilyen 2,5"-os külső merevlemezt nem feltétlen szokás 0-24-ben a "PC-n lógatni", akkor kell csatlakoztatni amikor ténylegesen használva van, azon kívül pedig leválasztani és félretenni. Ha rendszeresen használva van, mindig kell arról valamit olvasni vagy írni rá, max. akkor indokolt folyamatosan csatlakoztatva lennie, egyéb esetben viszont nyilván nem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák