Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Kiki18 #51573 üzenetére

    A hozzáférés megtagadva, vagyis az ilyen és ilyen hibaüzenet mióta = fájltitkosítás? :F Meg ha eleve titkosított (pl. EFS, BitLocker) lenne, akkor eleve nem is tudnál Linux alatt hozzáférni.
    Itt pusztán arról lehet szó, hogy másik Windowson (7), másik felhasználó fiók alatt történt a fájlok, mappák átmásolása a külső HDD-re, majd az megint egy másik Windowson (10), másik felhasználói fióknál lett használva, vagyis nem meglepő, ha NTFS fájlrendszernél hozzáférési gondok, jogosultsági problémák vannak.

    Megoldás #1:
    A külső HDD-nél az NTFS hozzáférési engedélyeket megfelelően kellene beállítani az adott mappára, vagy akár a teljes meghajtóra vonatkozóan, saját tulajdonba venni W10 alatt, stb. Ez megoldható grafikus felületen és parancssorban egyaránt, ami normál esetben nyilván működik is. Vagyis nem az van, hogy nem lehet megoldani, nem működik, hatástalan, max. te nem csinálod megfelelően, vagy egyéb probléma (pl. fájlrendszer és/vagy lemezhiba) van.

    Megoldás #2:
    Olyan környezetben, olyan operációs rendszeren megoldani a másolást, ami figyelmen kívül hagyja a Windowson beállított NTFS jogosultságokat. Ilyen pl. a már említett Linux, illetve ha nem cél a telepítése, akkor bőven megteszi egy pendrive-ról futtatott Live Linux is a célra. Vagy Windows, illetve WinPE alapon pl. a HBCD PE, ami bizonyos esetekben akár még jobb is ilyen célra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák