Új hozzászólás Aktív témák

  • pandemonius

    csendes tag

    Üdv mindenkinek
    A problémám a következő lenne: vettem kb másfél hónapja egy Wester Digital 250Gb Sata II winchestert és mostanában kezdtem telerakni filmekkel mindennel, tehát nem sok hely maradt rajta. 2 napja elkezdett szemétkedni, álatalában HDD munka közben megáll az élet, a HDD LED világít, a vinyó hangot nem ad és a windows sem mutat életjelet, néha az egér mozog azért, néha nem. Ugyanígy néha utána hirtelen folytatódik a munka, de legtöbbször már resetelni kell. Egy ilyen ujraindítás után előfordult hogy a BIOS-ig se jutottam el, a LED világít hogy munka van, de a gép áll.
    Lefuttattam a WD saját diagnosztikai szoftverét teljes teszttel, de kb 20%-nál kiirta hogy "too many bad sectors....". A windows saját teszte is meghalt, csak nem fűzött hozzá semmit. Beraktam másik gépbe, ott egy harmadik programmal néztem meg, és ott is bad sectort mutat és miközben nézelődök a winyón szintén behal, tehát nem tudok sokáig a meghajtón ügyködni adatmentés miatt se.
    Csináltam hát egy teljes formattot, ami nem írt ki hibát, és a programok se nagyon akarnak bad sectort mutatni a winyón. A S.M.A.R.T-ot kiolvasva az Everest nem talált hibát de egy másik progi egy "unknown" értéknél hibát jelez.
    A kérdésem az lenne, hogy merjem e így tovább használni a meghajtót, tehát a format esetleg eltüntetett valami hibát és rendben van a dolog, vagy vigyem vissza a boltba, mert garancia van rá bőven. (3 év) Elképzelhető hogy ha a boltos arcok se találnak rajta hibát egy-két teszt alapján akkor nem is veszik vissza, és a nyakamon marad egy winyó ami pillanatnyilag jó de murphy törvénye szerint akkor fog elromlani amikor az életem fog függeni tőle.

Új hozzászólás Aktív témák