Új hozzászólás Aktív témák

  • Feketelaszlo

    senior tag

    Üdv!
    A rizsával, s a körülmények alapos felvázolásával kezdeném, akit csak a lényegi kérdés érdekel, az ugorjon az utolsó bekezdéshez.
    Lenne nekem egy Hitachi HDS5C3015ALA632 (1,5 terrás, 5K4-es Deskstar) winchesterem, az elmúlt években jól szolgált, mint egyedüli HDD a gépemben, soha nem volt problémás, azonban a napokban hajtottam végre egy teljes géptakarítás, winreinstallal, s a Windows átkerült egy másik merevlemezre (plusz érkezett még egy, így most 3 van: a Hitachi, egy WD1002 FAEX rendszernek és egy WD2003FYPS). Már ez is problémát jelentett, mert csak úgy sikerült Win7-t telepíteni, hogy egyedül a rendszervinyó volt a gépben, a másik kettőt ki kellett szedni ez időre. A másik WD-vel nem akadtak problémák, viszont a Hitachiból valamiért dinamikus lemezt csinált a Win7. Ez még nem jelentett gondott, Hiren's Boot CD-t gyorsan előkaptam, lementettem róla minden adatot, vissza Win7-be. Átalakítottam dinamikusról alaplemezzé, s gondoltam formázás előtt ráengedek egy teljes HDSentinel felület tesztet. A teszt ment is, de aztán 73,28%-nál abbagyta az ellenőrzést ezzel az üzenettel: "Hiba 1117 I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani., Szektor 2147687744." Oké, mondom I/O hiba általában kábelgyanús, cseréltem is, meg átdugtam másik SATA-portba. Ugyanaz, ráadásul formázni sem engedte - ugyanúgy megállt 73%-nál. Vissza Hiren's Boot CD Mini Windows XP - itt már simán le tudtam formázni, nem volt vele gond, sőt, még Windows 7 is immáron egy kész partícióként ismerte fel - tudok rá írni, tudok róla olvasni - mondhatná az ember, hogy hurrá, de nem.
    Mielőtt elkezdtem volna rá visszapakolni az adataim, ismételten ráengedtem egy HDS felület tesztet (ezúttal csak olvasást, mert az gyorsabban megvan) - mit ad Isten, 73%-nál jön a piros szöveg: "Hiba 1117 I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani., Szektor 2147687744.". Lehetséges, hogy a Windows 7-nek, vagy még inkább az nfroce4-es alaplapomnak (DFI LanParty nf4 ultra-D) valami korlátjába futottam bele? Kérlek mondjátok, hogy nem a vinyó rossz, csak valamit én szúrtam el nagyon. Amúgy HDS szerint 100/100, S.M.A.R.T. adatokban sem látok semmi rendkívülit, ha kell szívesen csatolom.

Új hozzászólás Aktív témák