Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    Üdv! Sokan panaszkodnak winyókattogásra, átfutottam a találatokat, de mindenkinek együtt járt rendszerlassulással, adatvesztéssel, effélékkel -- nálam, úgy fest, más a helyzet.

    A páciens egy WD Caviar Geen 1.5TB (WD15EARS). A kattogás ritmikusan, 5 másodpercenként hallatszik. Soha nem sűrűbben. Akkor hagy ki, ha dolgoztatom a winyót (pl. folyamatos olvasás), akkor nem csinálja. Annyi a különbség, hogy olvasás/írás után az első kattanás kicsit másképp hangzik (valószínűleg nem ugyanonnan indul a fej). Gépben (nem rendszerwinyóként) és rackben is csinálja, de csak akkor, ha megy az oprendszer (win7x64). Ha leállítom a windowst, akkor a rackben vidáman forog tovább a winyó (ez ennél a racknél normális...), de nem kattog tovább. Nem lassul, nem akad le, ha írni/olvasni kell, teljesen jól megy. 99%-os kondíciója van, 1 gyenge szektort ír a HD sentinel (a kérdéses területen lassú volt a winyó, oda csináltam egy százmegás nem formázott partíciót).

    Van egy másik ugyanilyen winyóm (talán fél évvel fiatalabb), no az nem csinálja, mintahogy nem csinálja a 2TB-os EARX se. A két EARS-en ugyanaz a beállítás van (jumperelés ill. WDIDLE terén).

    A kattogás így hangzik. Nagyon zajos a felvétel, de direkt nem akartam zajcsökkenteni, talán hallani lehet... pontosan 5 másodpercenkénti seek valamiért. Nemtom mit keres... újrapartícionáltam, az nem hozta helyre, windows is lett már azóta újratelepítve, az se.

    Valakinek ötlet? :) Előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák