Új hozzászólás Aktív témák

  • Poplacsek

    senior tag

    Tegnapelőtt meghalt az egy éves WD30EFRX-em. Semmi előzménye nem volt, csak adattárolásra használtam és egy-két hetente másoltam rá. Most éppen erről másoltam egy másik HDD-re, mikor egyszercsak leállt a másolás és lefagyott a Win7. Na mondom anyád és mást nem tudtam, reseteltem. Újraindítást követően a Sentinel 63% kondíciót írt (a korábbi term. 100% volt), de már nem is tudtam bemountolni (Truecrypt), se formattálni...
    Illetve a gyors formázás lemegy, de kb fél óra mire elkezdi és kb fél óra mire a végén befejezi, aztán adatot akarok másolni rá az meg csak cammog 1-200kb/seccel.
    Sentinelben a több száz "pending sectors" közben eltűnt, fix rossz lett :( a kondíció pedig ismét 100% lett???? Ugyanakkor a HDD használhatatlan..

    A WD alább is linkelt gyári progijának a gyors és a kiterjesztett tesztje se fut végig "too many bad sectors" hibaüzenettel leáll.

    Dune mediaplayerben is megpróbáltam, de vagy negyed óra volt mire elindult a behelyezett HDD-vel. A formázást elindítva pedig fél óra múlva is 0%-on állt, ki kellett lőjem...

    Millió HDD-m van és volt már, ilyen jellegű hibám még nem volt és ez pont az 1000000 órás MTBF-ű EFRX-el??? :W

    Van valami szoftveres javítási lehetőség/varázslat amire nem gondoltam?

    3 év gari van rá, az nem gond viszont hova kell küldjem? Vissza iPon-ba, vagy a WD-nek van saját szervize? Egyáltalán az ilyeneket javítják vagy alapból csere?

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák