Új hozzászólás Aktív témák

  • mr_ricsi

    veterán

    válasz Pazolini #25808 üzenetére

    "Ez utóbbi mondjuk nagyon nyilvánvalónak tűnik, de csak esztétikai természetű javulást eredményez."
    Nem éppen! Felszabadul egy csomó csatlakozód. Azt írtad, hogy a Maxx tápvédőt is egy molex-molex "Y" elosztóra dugtad, ami elvi hiba. Azt a táp zsinórján lévő molexre kell csatlakoztatni közvetlenül. (Egyesek szerint a táphoz legközelebbi molexre, de szerintem ez már a "varázslás" kategória.)

    "ezeknél a kis billenőknél nagyon óvtak ettől, ezért maradtam a felsaruzásuknál."
    Attól függ a dolog, hogy milyen a pákád és milyen teljesítményű. Ha túl kicsi, akkor nagyon lehűti a saru amikor odaérinted, és megszilárdul az ón. Várni kell, míg újra felmelegszik, de emiatt időben hosszú lesz a forrasztás, sok hő jut végig az érintkezőn, és megolvaszthatja a kapcsoló műanyag burkolatát.
    Elegendő fűtési teljesítménnyel egy pillanat alatt összeolvadnak a dolgok.

    "még a 1+ moduláció kikerülései is, ha csak 0,1 V veszne el..."
    A 0.1 V-ot a vezetékre számoltam. A kontaktusoknak lehet ennél magasabb is a feszültségesése, de az is esélyes, hogy idővel romlik majd el.
    És ezek a feszültségesések összeadódnak: táp vezetéke, molex-molex csatlakozás, vezeték, saru, kapcsoló érintkezői, saru, vezeték, hosszabbító kontakt, vezeték, sata kontakt a HDD fenekében. Ezeken esik most nálad a feszültség. (Szorozva kettővel, mert a fekete dróton is ott vannak ezek a kapcsoló kontaktus kivételével.)

    "így is 2-2 vezeték megy be, úgy meg, a mr-ricsi szerinti változatban 3 is menne! "
    Ez nem probléma. A lecsupaszolt kábelvégeket összefogod, összepödröd, befuttatod ónnal, és máris 1 vezeték lett belőlük. :)

    [ Szerkesztve ]

    Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Új hozzászólás Aktív témák