Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Határesetben jól olvas, de az írás nagyobb teljesítménye már hibás írást eredményezhet. Később ezt már nem tudja olvasni. Vagy ha a tápon átjön a hálózati zavar. Nem ez lenne az első a kezemben. Persze, a lassú halál sem kizárt. Viszont a régi gagyi tápok mostanra totálisan megbízhatatlanná váltak. Tehát hibaforrásként nem zárnám ki. De elég egy táptoldó, vagy Y elosztó.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
tlac
nagyúr
válasz liksoft #1703 üzenetére
én régi gagyi táppal (Acorp 235W) használtam (plusz egy vinyóval a gépben még sűrűbben kattogott)
a Calibration Retry Count emelkedett pár értékkel minden kattanás után
a mostani gépben meg tökéletesen működött
de most usb-s rack-ben van, abban is jó (arról küldtem a riportot)
De elég egy táptoldó, vagy Y elosztó.
ezt nem értem
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
Minden csatlakozó átmeneti ellenálással rendelkezik. Csak az egyiknek kics, a másiknak nagy. Így a felvett teljesítmény fordított arányában tud változni a tápfeszültség. Vagyis hibaforrás.
Amíg a korrekt tápellátás nem biztos, mindig fel kell tételezni mint hibaforrást.
A Calibration Retry Count sávazonosító hiba esetén lép fel, szektorhibánál nem mindig jelentkezik.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Nimda
addikt
válasz liksoft #1707 üzenetére
Ha az emlitett vinyóra másolok pl.egy 700MB-os filmet akkor kezdetben a normális 50MB/s körül mozog,de másodpercek alatt leesik 4000KB/s-re és ez ingadozik 2000 és 4000 között...visszafelé viszont normális sebességgel másol...a kábelhibát kizártam mert egy normálisan müködö vinyó helyére tettem be...
[Szerkesztve] -
jattila40
tag
Lehet, hogy buta kérdés, de azért válaszoljatok. Szabad a winchestert ''élére állítva'' üzemeletetni? Nem okozhat problémát?
-
lazydog
addikt
-
aktív tag
-
MODERÁTOR
Üdv!
van nékem egy Maxtor DiamondMax Plus 9-es 80GBos winyóm és kb 1 éve egy zárlat miatt leégett az elektronikája... egy chip megpörkölődött és szépen felhólyagosodott sajna...
kérdésem az lenne hogy ezt a winyót be lehet-e tenni egy gépbe vagy veszélyes (lehet h láma kérdés, de nem kockáztatok...), vagy az adatmentősök hogy szedik le róla a cuccost? elektronikát cserélnek, vagy vmi spéci megoldással?Harrrr!!!!
-
Piet_
tag
Sziasztok!!
A segítségetekre lenne szükségem, hátha valaki tudja a megoldást....
Szóval, van egy 80-as maxtor patásom ami megmakacsolta magát és b@szik menni..
Akármit csinálok vele kékhalállal megfagyasztja a gépet ha rendszer vinyó mellé teszem akkor is, ha meg erre akarok egy rendszert felvakarni akkor is...A kékhalál közben az NTFS.sys fájlra hivatkozik, ebből sejteni lehet hogy összeborult a fájlrendszer, talán az egész partíció...Nos a kérdés a következő, mit lehet evvel csinálni, létezik-e olyan eljárás amivel életre lehet kelteni, akár még adatokat visszanyerni róla...
A válaszokat előre is köszi...
Üdv
Piet -
MODERÁTOR
jójó azt tudom... nem vagyok egyedül a problémámmal (sokan vagyunk így), de nem olyan egyszerű pont ui elektronikát találni...
nagyon valószínű hogy csak az elektronika égett oda, mert csak egy chip füsölt le, se előtte se után semmi nem égett meg, szal a belső részkre nem érhetett el a nagy áramerősség (remélem...)
ha bárki tud elektronikát az szóljon (FY-os kezdetű kell 80GB-osra)
[na de most tényleg... az adatmentősök hogy operálják le róla a biteket?]Harrrr!!!!
-
Piet_
tag
Én most nézegettem körbe ilyen téren, és ha jól olvastam akkor fizikai és mindenféle elektronika hibás vinyóval nem is nagyon foglalkoznak, legalábbis azoknál akikhez sikerült feltévednem...Azt meg hogy hogyan csinálják azt jól titkolják....
Az én vinyómhoz kapásból 3 olyan vinyót is tudok aminek jó hozzá az elektronikája...és van egy olyan gyanúm hogy a tiédhez is...de ha leírod az összes betűt meg számot amit elkezdtél akkor nagyobb az esélye hogy megtalálod amit keresel...úgy tuti ráismer valaki ha neki is ilyen...Mi is betűről betűre egyeztettük mielőtt belevágtunk...
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
A gyakorlatból tudom mondani. Tiszta térben, szikével szépen lebontjuk bitenként, és utána átragasztva másik gépbe már csak ki kell írni filccel DVD-re.
Ha csak egy chip ment is tönkre, okozhatta a belső erősítő zárlata. Így a rárakott is elfüstölhet. Nem minden esetben természetesen, de megvan rá az esélyed.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
Távolból csak hosszú találgatások után lehet talán kideríteni.
Telefonban:
- Doktor úr, itt fáj.
- Hol?
- Hát itt!
A hiba alapján hasonló a helyzeted. Igen, lehet cache gond is, de hibás driver, emulátor program, belső erősítő hibája, mechanikai deformáció a fejszerelvényben, stb....Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Jarod1
addikt
Ha van valakinek 1,6 Gigás Wdigital wincsije amitől megválna az írjon..
-
Piet_
tag
Az én bajságomra nem tud senki megoldást?
-
liksoft
nagyúr
Adatok visszanyeréséhez a már sokszor említett fizetős Get Data Back progit tudom javasolni.
Induláshoz meg próbáld ki, hogy az alaplap secondery vezérlőjére teszed egyedüliként. A BIOS-ban a controllert engedélyezed, de a drive-ot tiltod! Így a BIOS nem fogja kezelni a hibás winyót (DOS sem látja), de a Win a driver-en keresztül rá fog látni. Hátha így elindul, utána meg a GDB-vel le tudod menteni az adatokat. A drive hűtése fontos!
Próba cseresznye. Persze ha fizikai hibás, akkor nem biztos, hogy ez a járható út!Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
MODERÁTOR
na akkor a számok és adatok... Maxtor DiamondMax Plus 9 80GB
Code : YAR41BW0 (K, G, C, A)
Serial Number sztem nem fontos, de : Y26A0BVE
6Y080L0422011
és F4FYA matrica van rajta alulHarrrr!!!!
-
Piet_
tag
válasz liksoft #1727 üzenetére
Köszi az ötletet..megpróbáltam, de nem jártam sikerrel. Nincs kékhalál viszont a windows logó után mikor töltené a rendszert folyton újraindul...Csökkentett módban szintén..Ilyet még nem láttam hogy fájlrendszer így összeboruljon hogy másik vinyó mellett is b@sszon elindulni...
-
TommoT
csendes tag
Hello! Segítség kéne!
Hangosan elkezdett kattogni a vinyóm, amin a win lenne, csak ezért nem olvassa be. A rackről szerencsésen a napokban letöröltem a wint. A kérdésem, hogy most túlhevült a wincsi (érdekes módon csak a wincsin nincs hűtő) vagy pedig kész kampó minden odaveszett?
Egyszer elindult a win pár percig ment is aztán kattogás és kékhalál.
Előre is köszi a segítséget!TommoT
-
-
TommoT
csendes tag
óóó jee
ez egy 200gigás samsug volt
most kurva boldog vagyok....oda az adatok meg a kedvenc xxx-ek (nem röhögni...)
ha már a témánál tartunk....egy házban röviden tömören mire érdemes hűtőt rakni?
az a 320gb-os sata wincsi beszereléssel együtt mennyi? illetve mi az, h raid? és merrefele lax?
tényleg lenne rajta fontos adat...
egyébként egy [link] ilyen hűtő mennyire hatásos? mert nem szeretnék még plusz zajt a gépbe...TommoT
-
liksoft
nagyúr
Nekem vagy LeC-nek válaszoltál? Az új mellett ott van a válasz gomb. Arra klikkelj, és akkor tudjuk kinek válaszolsz.
Az adataimnál megvannak az elérhetőségeim. De egy adatmentés nem olcsó.
Szerk: Egy 5V-on menő ventit nem fogsz hallani. Viszont fúj annyi levegőt, hogy a winyónak elég. De a legtöbb esetben elég egy jól kialakított légút a házon belül.
[Szerkesztve]Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
TommoT
csendes tag
válasz liksoft #1737 üzenetére
hát igazából mindkettőtöknek, mert látom értetek hozzá
viszont hogy a 320gigás mennyibe kerül azt a másik illetőtől, mert ő árul ilyeneket...
én ilyen házi adatmentésre gondoltam programokkal (bár az nehezen menne ha nem olvassa be), de ha az nem megy akkor mégis mennyi egy olyan ''pro'' adatmentés?
ez a passzív hűtő nem elég? egyébként olyan 5V-osat nem látok sehol...
szellőzőút biztosítása? leveszem az oldalát?
köszi a segítséget!TommoT
-
LeC
addikt
Hát a raid annyit tesz röviden tömören hogy több vinyót kötsz egybe. Egy vinyót meg csak betudsz szerelni, csak 2 kábelt kell összedugni és kész
Egyébként pesti vagyok, ha érdekelne 320-as vinyó akkor nézz be ide: [link]◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
-
-
TommoT
csendes tag
aztakurv@ ''A másik a 150.000,- és 300.000,-Ft közötti ársáv, ennyibe kerül a fizikailag és logikailag is sérült tároló egységek mentése.''
inkább begépelem még1szer...
a listá(d)ból a legelső a szimpi
azt tudom, hogy sata megy az alaplapomba, sata2 azt nemtudom... mi a különbség?
amúgy wd mennyire megbízható? és milyen hűtést ajánlasz hozzá? fúrjak egy lyukat, vegyem le a ház falát, passzív hűtés? lényeg, hogy halk legyen... (meg persze nem többtízezer (pl vízhűtés))
köszi a segítséget!
(melyik ker?)
[Szerkesztve]TommoT
-
LeC
addikt
Sata1-sata2 között lényegében semmi különbség nincsen, max annyi hogy a sata2 újabb és azt a vonalat fejlesztik.
Wd vinyók elég megbízhatók, egy samsung-al össze se lehet hasonlítani. Ezek a vinyók annyira nem is melegszenek, de mint azt már előttem is írták egy egyszerű 5v-os venti (amit nem is hallasz hogy megy) is elég neki ami hűti a vinyót.
6.ker egyébként◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
-
liksoft
nagyúr
Az adatmentés nem terem a bokorban. Így minden cég saját fejlesztést, és abba beleintegrálható megvásárolható technikát használ. Ezért mások az árak is (a vállalási feltételek is). Amit linkeltél, az ott a logikai (fizikailag nem sérült - a megfőtt az sérült) mentés ára. De többen vagyunk a piacon. Pl: [link] . De itt is körbe lehet nézni [link] vagy [link]. Elnézést, ha ismerős volt amit írtam.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Finwe
őstag
Hali!
Ma véletlenül megrántottma a /pill másodlagos vinyóm (garban van a lapom és a másik gépbe beraktam ezt is) tápkábeljét és leállt . Utána prsze felpörgött de most, sok restart után sem tudom megnyitni a 3 partíciót ami rajta van. Csak a lemezkezelő látja őket.
Nagyon fontos lenne visszaállítani mert azon van minden tanulnivalóm és egyebek (fontos dolgok)!!!
Hogyan tudom újra ''látni'' ami van?
Finwe-{PoH}- Patriots of Hungary
-
Finwe
őstag
Ha azt mondom, h inicializálja akkor az jó lesz??
Finwe-{PoH}- Patriots of Hungary
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest