Új hozzászólás Aktív témák

  • LBandi

    aktív tag

    Üdv!

    A júniusban vett Samsung HD502HJ típusú 500GB vinyóm tegnap úgy döntött elkezd önpusztító tevékenységet folytatni. A merevlemezt két particióként használtam (100, a másik a maradék), mindig csak gyorsformázva volt. A HD Sentinel mindig fel van rakva a gépre (amióta behalt egy WD vinyóm vihar miatt) az még a tegnapi nap reggeléig 100% kondiciót és 1000 napot jelzett.
    Úgy kezdődőtt, hogy ki szerettem volna próbálni a Lords of the ring online-t aminek letöltöttem a szép termetes ~11GB telepítőjét, de amikor futtatni akartam kiírta hogy the files are corrupted, na akkor fogtam töröltem és leszedtem újra, de akkor is ugyanez volt, na akkor berágtam mondom futtatok egy scandisket hátha okosabb leszek (őszintén valami fileindexelési hibára gyanakodtam). Scandisk fut szépen aztán a végefelé (~95%) megáll és újraindul a gép minden jel nélkül. Újraindulás után látom a sentinel már csak 80% ír ki közben megjelent 39 gyenge szektor. Na mondom hurrá gyorsan lementettem a gépről az adatokat. Ezután úgy gondoltam hátha egy újra particionálás és egy fullos formázás (nem gyors) helyreteszi, tévedtem. A vinyó letakarít, win telepítőn keresztül újraparticionáltam és csak rendszerparticiót formáztam (ami gond nélkül megvolt). A másik particiót a friss winen keresztül a lemezkezelőn keresztül akartam újraformázni, de az is megált ~95%- nál, ahol a scandisk is és újraindult a gép újraindulásnáál már kezdett lassan viselkedni a gép, éreztem baj lesz ebből. Igazam lett a Sentinel szerint kondició 17%, mivel lett 183 bad secctorom és még ott volt a 39 gyenge szektor, élettartamra meg már csak ~száz nap volt. Ma viszem vissza gariba a merevlemezt. (Még jó hogy lementettem mindent az első gyanús jelnél.)

    Kérdés: Mi okozhatta ezt? Nem volt áramszünet, nem volt mozgatva a gép az ég világon semmi nem lett csinálva vele a használat és a fent leírt dolgokon kívül. Létezik hogy a win scandisk, vagy a formázás hazavágta volna? Jó lenne tudni mitől lehetett, nehogy legközelebb is megtörténjen.

    Köszönöm a segítséget! :R

    UI: A win: win7 Ultimate 64-bit, a táp: Hyper-Power 580W modular, alaplap MSI K8N Diamond, ha ezek az adatok segítenek.

    "Az igazi EMO-s halva születik."

Új hozzászólás Aktív témák