Új hozzászólás Aktív témák

  • szki

    őstag

    Hi! Segítség kellene fw ügyben!
    Megszívtam egy Seagate ST31000528AS hdd-vel:
    Ez 1 éves 1TB-os HDD, és CC34-es firmware volt rajta. Gondoltam jó ötlet fw.-t frissíteni rajta, mert látom kijött a CC46. És hátha erre a fw.-re mást mutat áthelyezett szektorokra, stb.
    Seagate Firmware Update Utility lépései szerint frissítettem is Win7X64 alól indítva (AsRock lap: AMD SB750, AHCI mód). Szépen le is futott a frissítés már dosos felületen, de újraindításkor megállt a Win7 betöltése, pedig nem is arról bootolt.
    Szóval a lényeg, hogy ahci és ide módban is megtalálja a hdd-t, és biosban látszik. De nem kommunikál később már vele, és össze-vissza ki-be kapcsolgat a hdd (hallom ahogy újra, és újra felpörög). Se dos, se win alól nem látszik a hdd, csak biosban. Próbáltam két alaplappal is. Próbáltam külső sata2-usb-s rack-kel is...

    Szóval egy nagy fos ez a fw. frissítés. Nem is érdekelne az egész, mert megy úgyis gariba így, de hülye fejemmel nem mentettem le azt a pár 10 GB adatot róla, ami tényleg fontos rajta :W Nem hittem volna, hogy így járok. Crucial SSD-nél, WD és Samsung hdd-knél sose volt problémám fw frissítéssel. Az biztos, hogy többet Seagate hdd-t nem veszek!

    A kérdés:
    - vissza lehet-e nyerni adatokat? Lemezek fizikailag gondolom nem sérültek
    - garanciában gondolom szó nélkül cserélik a hdd-t, de nekem az is jó lenne, ha a régi fw.-rt visszaégetik belé, hogy az adatokat kinyerhessem
    Mit javasoltok?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák