Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz Kvazár #13891 üzenetére

    Bocsi, a gyenge szektor fogalma teljesen más.

    Jelentése: Az adott szektor tartalma nem, vagy nehezen olvasható.

    Hibaokai:

    - Hibás tápellátás (nagyfrekvenciás zavar, vagy tranziens (fúrógép, hajszárító, stb...) volt a tápvezetéken) mellett írt, így hibás írás történet.
    - Hirtelen lett megmozdítva írás közben a drive, így a mechanikai mozgás hozzáadódik a felírt jelhez. Ez frekvencia, vagy pozíció problémát okoz, mely olvasáskor jelentkezik.
    - Hibás a felület. (Nem egyenletes a mágneses réteg, vagy ütés, verés, esés miatt felületsérült. Fizikai sérülés esetén folyamatosan, és egyre gyorsuló ütemben tovább romlik a drive!)
    - Túlmelegedett állapotban történt írás, így a félvezetők belső hőmozgása miatt kevés energia jutott az írásra (mágnesezésre).

    A fentieket olvasva több a felhasználói illetve üzemeltetői hiba, mint a gyártói. Ezért tudok pipa lenni, amikor valaki a gyártót és a gyártmányt szidja a környezet figyelembe vétele nélkül! Valamint a gyártók pont a fentiek miatt nem cserélnek egy-két hibás szektor esetén, csak ha a küszöbszintet elérte a drive. A hibás üzemeltetést NEM hajlandóak garanciában Ők elvinni a hátukon. És ez teljesen jogos. Mielőtt valaki nekilátna hőzöngeni egy drive hibája miatt, gondolja végig Ő mindent megtett-e a drive épségéért? (Tápellátás, hűtés, szerelés, tárolás, szállítás,...)

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák