Új hozzászólás Aktív témák

  • Khaosz55

    addikt

    Sziasztok, ide is beírom hátha tud valaki segíteni.

    Valami gondom van vélhetőleg a PC-vel.
    Tegnap este akartam egy HDR filemt nézni, úgy hogy madvr-ben "let madVR decide" beállítással átengedem a HDR-t a projektornak. A projektor kiírta, hogy HDR10 viszont a kép eszméletlen brutális pocsék volt. Semmi szín nem volt. mintha szürke árnyalat lenne az egész képen. Akkor vettem észre, hogy a simán a windows asztalt is a projektor szerint HDR10 BT2020-ban jeleníti meg. Pedig tuti nem az volt.
    Elsőnek az erősítőre és a kábelre gyanakodtam, és be kötöttem a PC-t a korábbi 5 méteres kábelommal ami átvitte gond nélkül. Azzal is ugyan az volt a probléma.
    Gép elindul és egyből a projektor azt írja HDR10 BT2020.
    MPC-H-ban elindítom a filmet és totálisan rossza HDR képe nincsenek színek.
    Átállítottam a Nvidia-ban a projektort RGB teljes dinamika tartományról 4:4:4 ycbcr de nem változott. Sok óra után jöttem rá, hogy lehet "megoldani".
    Elindítom a fimet madVr settingsben váltogatom a "let madVR decide" és "tone map HDR using pixel shaders" váltogattam. A "tone map HDR using pixel shaders" megjönnek a színek a "let madVR decide" esetén fakó minden. Közben meg a RGB-ről ycbcr váltok vagy RGB teljesről RGB korlátozottra. És egyszer csak elindul a HDR jel feldolgozása projektorban. Minden szín megjön minden rendben. Az egész egy nagy katasztrófa.
    Valami gond van nem tudom mi. Vagy Nvidia vagy madvr vagy MPC-HC. gőzöm sincs. Nem tudok rec 709-et megjeleníteni a projektoron.
    Régen nem volt ilyen gondom minden driver MPC madVR legújabb.
    Valakinek volt ilyen?

Új hozzászólás Aktív témák