Új hozzászólás Aktív témák

  • schlaci

    csendes tag

    válasz PuMbA #28798 üzenetére

    Köszönöm a választ. Találtam benne használható véleményt. Kár, hogy a sorszámozásom félreértésre adhatott okot: a bejegyzésem elején az 1-3 pont nem kérdés, hanem állítás volt, a tapasztalataim alapján. A kérdések a bejegyzés második felében találhatók, 1-6 sorszámok alatt.
    A madVR-es átállítást azért tartom problémásnak, mert megköveteli az MPC-HC használatát - nem enged más lejátszót használni, egy átlag felhasználó számára a madVR menüje riasztóan bonyolult, már az is az, hogy az MPC-HC menüjébe bele kell mászni. Ennek úgy kellene működnie, hogy a Win beállításai között egyetlen kattintással lehessen váltani az 50 és 60 Hz között.
    A madVR-rel az is a gondom, hogy hiába írom be a menüjébe a megfelelő helyre a 24, 25, 30, 60 fps-t, ezeket vagy továbbra is szaggatva játssza le, vagy nincs kép, csak hang. Beállt az 50 fps-re, és abból nem enged.
    Szomorú, hogy míg TV-knél van USA és európai változat – már ez is beteg dolog -, de hogy az USA 60 Hz-es hálózata miatt az egész világon 60 Hz-es számítógépeket kell használnunk, az durva.
    „A TV annyi Hz-es, amit adsz neki.” Ezzel nem értek egyet. A PAL rendszerű TV-k vagy 50, vagy az 50 egész számú többszöröse Hz-en (100, 200 Hz) működnek. Ha pl. 24 fps-es (24 képkocka/mp) – és nem 24 Hz-es, mivel olyan, hogy 24 Hz-es film, nem létezik – filmet adunk rá, attól még továbbra is 50, 100, stb. Hz-en megy a TV.
    „A laptopnak nincs 50 Hz-es beállítása.” Ezzel megint nem értek egyet. De Te magad is leírod kétszer, hogy pont ezt az beállítást csinálja meg a madVR, automatikusan, helyettem.
    Lehet, hogy egy számítógépen belül először mindig 60 Hz-es a működés.Hogy melyik az a pont, ahol a 60 Hz-ből 50 Hz lesz nem tudom – valószínűleg a videokártyában. De különösebben nem is érdekel – nekem az a fontos, hogy a HDMI kimeneten már 50 Hz-es legyen a jel. Lehet, hogy nem precíz a megfogalmazásom, de én ezt tekintem „a számítógép átállításának, 60 Hz-ről 50-re.”
    A 2-6 kérdéseimre továbbra is várom a válaszokat.
    Előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák