Új hozzászólás Aktív témák

  • Gömbike

    senior tag

    válasz BrandonXXV #42799 üzenetére

    Azért ez ennél összetettebb.

    Lényeges, hogy mennyit dolgozik a mosógép hetente. Ha sokat mosol, akkor hőszivattyús kondenzációs gép jó választás. De ha csak heti 2 alkalommal teszi a dolgát, akkor nem éri meg megvenni a hószivattyús kondenzációs, elég a normál kondenzációs gép is.

    A két technológia közül a normál kondenzációs a megbízhatóbb, kiforrott technológia. Annak a kondenzegységét lehet otthon tus alatt is takarítani, viszont a hőszivattyúsét nem, mivel zárt rendszerű és nem lehet megbontani. Nagyon oda kell figyelni a karbantartására.

    Nagy szórás nincs a márkák tudása között, azt vedd, amelyik szimpatikusabb. Úgy is csak 2-3 programot fogsz használni. Egyes Beko gépekre 5 év garanciát adnak.

    Az áramfogyasztás cseles dolog, a marketing a sok +++++-t szajkózza, de a normál B besorolású heti 2-3 alkalommal használva sem fog havi 1500 Ft-nál többet fogyasztani.

    Nagyon sokat kell dolgoztatni a hőszivattyúst, hogy visszahozza a felárát áramfogyasztásban, hiszen a képletbe nem csak azt kell bele számolni, hogy a különbségen mennyi áramot lehet nyerni, mert közben a hőszipkás is fogyaszt.

    Ugyanis van bennük nedvesség érzékelő és a beállított programnak megfelelően leállítja a szárítást, nem fog sok óráig dolgozni a gép.

    A szárítógépes élményeimet egy normál kondenzációs Miele géppel kezdtem, most hőszivattyús Elux van a fürdőben.. De már bánom, hogy nem normál kondenzációs gépet vettem.

    Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

Új hozzászólás Aktív témák