Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz pjen #42559 üzenetére

    Teljesen jogos a felvetés, ugyanakkor visszakérdeznék: minek iktassak be trafót egy ilyen egyszerű szerkezetbe? Persze, az elem lemerülhet, de max. ennyi. Viszont nem adom meg rá az esélyt, hogy egyszer netán zárlatos legyen, vagy hogy egy vattaagyú a törpefeszültség helyett a 230-at vigye ki a kapuig.
    Ha nem cserélem ki időben az elemeket, előbb-utóbb úgyis feltűnik, hogy napok óta nem szól a csengő. Meg itt nálunk, faluhelyen eleve az a szokás, hogy ha a csengőszóra nem jön ki senki, akkor bekiabálnak, hogy például: póóóósta! Szóval, elég hamar kiderül, ha nem működik. :) A legtöbb szénmonoxid érzékelő is elemmel működik, és ott nincs meg ez az aggodalom, holott azoknál az életed múlhat rajta. De mondom: eddig, a 6 év alatt még nem kellett a csengőben elemet cserélnem. Pedig 2 db noname ceruzaelem van benne, semmi extra. De ha már szóba került, lehet, hogy most mégis kicserélem őket... :)
    Én inkább erre szavazok, de persze ha a csengőtrafón kívül nem lenne más alternatíva, akkor azt választanám. Inkább, mint egy olcsó, vezeték nélküli...

Új hozzászólás Aktív témák