Új hozzászólás Aktív témák

  • ArthurShelby

    addikt

    válasz Csabroncka #39604 üzenetére

    Nem bírom ki, muszáj hozzászólnom :)
    Az ioncserélt víz, mint a neve is mutatja ionokat cserél ki, úgy, hogy utána vízben nehezen oldódó sók helyett könnyen oldódó sókat kapjunk (külön van anion, és kation cserélő oszlop/gyanta). (azt, hogy egy só mennyire oldódik jól, az oldhatósági szorzat mutatja meg)
    A desztillált víz, meg desztillálva készül :) : fölmelegítik a vizet (így akár forráspont szerint el is lehetne az anyagokat különíteni), majd lecsapatják. Így egy sokkal tisztább vizet kapunk, mint az ioncserélt víz esetében (bár a levegőben lévő CO2 így is oldódik kicsit, tehát a levegőn állás időtartalmával arányosan enyhén savas lesz, így levegőtől elzárva tartandó). Létezik egyébként bidesztvíz (kétszeresen desztillált víz) is, ilyet anlitikában is csak bizonyos alkalmakkor kell használni (szerves kémiában meg sokszor jó a csapvíz is).

    Mivel a desztillált víz nem tartalmaz semmilyen iont (túl híg), így meginni nem egészséges, mivel ionokat von el a szervezetből (ozmózis), de az tényleg nagy baromság, hogy belélegezve is egészségtelen (hiszen a levegőből nem veszünk föl ionokat, ellenben lerakódhatnak a tüdőben koszok/porszemcsék).

    Másik ilyen kedvencem, az oxigénnel dúsított víz. Annak is sok értelme van, mivel nem a vízből, hanem levegőből vesszük fel az O2-t.

    A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Új hozzászólás Aktív témák