Új hozzászólás Aktív témák

  • Vikthor

    nagyúr

    válasz vendingo #99143 üzenetére

    Szia!

    Én azt írom le ahogy nálam van beállítva és működik. AMD-m van nekem is VGAból es sima 270-es R9. Természetesen HDMIvel van a 4310-el összekötve és onnan meg a TV-vel még egy HDMI kábellel. Az erősítőben minden skálázási és képjavító funkciót disabled-be rakok és letiltom, csak azt továbbítsa amit kap a forrástól. PC oldalról több teendő is van. Legyen XBMC-d, minimum Win 7 vagy ennél újabb. Én a legfrisebb Catalyst drivert használom és duplikálom a kis TV-t (én monitorként használok egy 32-es fullHDs Samsung TV-t, mozira meg van egy nagyobb TV-m). A VGA HDMI kimenetére az AVR-nagyTV vagy kikötve és a DVI kimenetére meg direktben a "kisTV". Így voltaképp 2 kijelzőt hajtok meg úgy, hogy mindkét kijelzőn ugyanazt látom, mert duplikálva van. A My digital flat panelsnál RGB 4:4:4 (Full RGB) van beállítva és a scaling optionsnél meg az overscan 0%-ra. A Video résznél a Catalystnál minden pipát kiszedek, hogy ne piszkáljon bele a videóba, mert borzalmas lesz tőle az eredmény. Fontos, hogy úgy telepítsed fel a Catalystot, hogy custom és minden legyen bepipálva a HDMI driver része is!

    Amint ezek megvannak, a tálcán az óra mellett lévő hangszóró ikonra jobbklikkelve a playback devices-t kiválasztod és a (nálam a DENON-AVAMP)-ra kiválasztva lent a configure gomb megnyomása után az 5.1 vagy 7.1 módot kiválasztva tesztelheted és beállíthatod a Windows hangkezelését. Ha ez lemegy, akkor elvileg kész is vagy ezzel a részével.

    XBMC vagy Kodi, döntsd el melyik szimpi, rakd fel és ott a System/Settings/System/Audio Outputnál ügyelj arra, hogy a WASAPI DENON-AVAMP legyen beállítva és az 5.1/7.1 meg a HD hangok bepöttyintése. Ha ezekkel megvagy, akkor tuti nem lesz probléma, lesz képed és hangod. Ezt leírnom és összeszednem a gondolataimat negyed óra, míg teamviewerral pár perc, na mindegy. Ha kell help itt megtalálsz.

    Üdv,
    Vik

    ~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

Új hozzászólás Aktív témák