Új hozzászólás Aktív témák

  • Mankó

    veterán

    Sziasztok!
    Meglévő full hd-s rendszeremet 4k-sra cserélném és mielőtt belevágnék a projektbe, mindenképp jó lenne tisztában lenni néhány dologgal.
    Az egész onnan indult, hogy a jelenlegi Beelink Mini MxIII-as lejátszómat akartam lecserélni egy 4k-t és hdr-t tudó masinára, (ez a Mecool K1 Pro lenne, lett volna), tv-ben pedig egy LG Oled B7-el kacérkodok. Még egyik sincs meg, csak úgy elméletben játszok a gondolattal, hogy miután letisztultak a kérdések, már csak be kelljen szereznem a cuccokat.
    Elméletben mindent szépen elrendeztem, csak mikor végig mentem a részeken esett le, hogy a lejátszó képe az erősítőn keresztül megy ki a tv-re, amiatt is, hogy az erősítő megkapja a filmhez társított összes hangsávot (pl.: TrueHd, HdMa stb.).
    Az erősítő egy Onkyo TX-NR609-es. Egy tesztben olvastam, hogy tudja a 4k felskálázást, de hogy ez csak felskálázást jelent vagy a 4k felbontás kezelését is, az már nem derült ki. A Hdr-ről pedig szó sem esett, valószínűleg hogy azt (s)nem tudja.

    A kérdésem az lenne hozzátok, hogy ha 4k-ra váltok, akkor nagy eséllyel cserélnem kell az erősítőt is, vagy annak cseréjét esetleg megúszhatom?
    Ha a lejátszót a tv-re kötöm majd, a hangot pedig optikán küldöm az erősítőbe, akkor elodázhatom az erősítő cseréjét, ez esetben csak dolby és dts lesz.

    Nálatok hogy van ez megoldva, mire számítsak? Ötletek is jöhetnek a megoldásra! A segítséget :R előre is!

Új hozzászólás Aktív témák