Új hozzászólás Aktív témák

  • nadtom

    tag

    Kicsit lemaradtam az olvasással 178 hozzászólás érkezett... :) látom a kábeltéma felpörgette a topik-ot.

    A saját tapasztalatom:

    Hdmi: Egy 9eFt-os 15m-es ebay-es kábelem van, ami tökéletes a projektorhoz. Sokat olvastam (külföldi fórumokat teszteket) ezek alapján egyértelmű véleményem, hogy nem érdemes rá költeni, mert vagy működik vagy nem. Én az amazont használom egyébként a megfelelő termékek kiválasztására ilyenkor, a véleményeket elolvasom, ha X ezer ember jót írt róla akkor megveszem. Így tettem a hdmi kábellel is.

    IC és hangfal kábel:
    Szerintem ha valakinek egy egyszerűbb, olcsóbb rendszere van fölösleges a kábel témát fetisizálni, mert nem fog kijönni a különbség. Ahogyan többen is írták azt a plusz pénzt a rendszer elemeire kell költeni inkább a kábel helyett.
    De elérkezünk egy szintre (hogy ez pontosan hol van, az jó kérdés) amikor már igen is számit a kábel, javítani nem fog csak max. nem ront a rendszeren, és simán hallható lesz a javulás (nem placebo!)
    Jó és szép dolog (lenne) a hsz és Ic kábelek otthoni próbálgatása de egy átlagos mozi és zenebarátnak erre általában nincs lehetősége. Ezért nem marad más hátra csak a magyar és külföldi fórumozás, illetve olyan emberek megkérdezése aki pl. munkajából adódóan sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezik (persze ilyenkor figyelni kell arra, hogy ne az érdek beszéljen belőle), vagy a megveszem jóáron és ha nem jött be eladom folyamat.
    A saját tapasztalatom az, hogy sokat tud egy jó Ic és hsz kábel hozzátenni a hangzáshoz, persze a "sokat" egy szint fölött már relatív, mert sokat kell fizetni egy kicsi javulásért. Ugyanakkor ha nem veszünk a minőségi komponensekhez passzoló kábelt alkor minek fizettünk sokat az elemekért? Ha egy Audira Trabant felnit+gumit teszek és az esztétikát elfelejtem akkor sem tudom azt a gyorsulást, menetstabilitást, komfortot, stb. megkapni az Auditól amit egyébként tudna.
    A merre induljak kérdés a legnehezebb, nekem az jött be, hogy privátban leveleztem egy fórumos társsal aki minden kereskedelmi érdek nélkül megosztotta velem a tapasztalatait (legtöbbször nem is Mo.-ról rendeltem így nem volt kérdés számomra az, hogy minden érdek nélkül segít). Amit mondott az tégyleg be is bizonyosodott, így utólag is köszönöm neki.

    Tápkábel:
    Ebben a kérdésben nem tudom mit higgyek, őszintén szólva itt az az elvet követtem, hogy vettem egy nem túl drága 25eFt-os (értsd jól a tápkábel árakat tekintve) kábelt, hogy megnyugtassam magam ez is megvan. :K
    A vakteszten biztosan elbuknék, itt a megvettem, megnyugodtam hatás volt, ezt nem is titkolom.

Új hozzászólás Aktív témák