Új hozzászólás Aktív témák

  • dhcodoki

    senior tag

    válasz bajnokpityu #134486 üzenetére

    Persze, persze! Nem elhanyagolható dolog a kábelkérdés. Talán a hozzászólásomban nem kapott elég hangsúlyt az alábbi mondatrész:
    a rendszer összeállítása során felejtsük el a kábel tuningot.

    Sztem azért gondoljuk másképp, mert más oldalról közelítjük meg a dolgot.

    - Te és sztem a többség is, a pillanatnyi helyzetre és a meglévő eszközökre koncentráltok. Azt próbáljátok a lehetőségeitekhez képest kimaxolni, s így lépésről lépésre összeállítani egy kerek rendszert.
    Ez jó dolog, mert minden összetevőt tökéletesen tudtok egymáshoz illeszteni. Elvégre mindegyik a maximumot hozza. Rossz dolog, mert több tejet kell, több köcsögbe önteni, s ha véletlen törik az egyik, akkor több vész kárba. Szintén rossz, mert a rendszer hiába tartalmaz pár tökéletes eszközt, az sokáig csak féllábú óriás marad és elbillen. Elvégre minden eszközt külön-külön felvértezni, megbecsülté tenni, nem kis idő és pénz.

    - Én a végcélra helyezem a fókuszt. Ehhez nyilván kell egy határozott és helyesen felvázolt terv. Na meg kitartás, hogy ne kapjon el az emlegetett (vagy elmebeteg) mainflow. A köztes hiányosságokkal oly szinten törődöm, hogy mindig a legnagyobb lyukat tömöm be először. Természetesen ismerni kell mindegyiket. Ekkor nincs féllábú óriás. Igaz óriás sincs, de van egy növendék, mely stabilan megáll a saját lábán. S ha odafigyelve foglalkozunk vele, előbb utóbb óriás lesz. Fontos, hogy a növekedés során mindig talpon marad.
    E szerint építkezni rossz dolog, mert egyik eszköz sincs kihegyezve, s ezáltal a tökéletes párosítás nehezebb. Rossz, mert nagyobb léptékben kell haladni. Azaz ritkábban vásárlunk, drágább cuccokat. Ezáltal kissé nagyobb lehet az éhségérzet.
    De jó dolog, mert az első pontban felírt rossz dolgon tudunk segíteni. Azaz az információ áradatnak köszönhetően, anélkül is tudjuk tökéletesen párosítani az eszközeinket, hogy azt kihegyeztük volna a kábelezéssel. Jó, mert kevesebb köcsög törik, megmarad a tej. Végig kiegyensúlyozott rendszert élvezhetünk.

    Ha az első verziónál anyagi oknál fogva vissza kell venni a tempót, akkor használhatunk egy szedett vetett rendszert.
    Ha a másodikat nézzük, akkor igaz nincsenek trófeáink, mellyel büszkélkedhetünk, de van egy összehangolt, kiegyensúlyozott rendszerünk, melyet élvezet használni, s ezáltal ráérősen, biztosabb elemekkel tudjuk a későbbiekben tovább fejleszteni.

    Nálam a rendszer fele rendelkezik csak minőséginek nevezhető kábellel. Ennek ellenére veszettül élvezem és az az óriási tempó, mely bennem tombolt az eszközök felfejlesztése előtt, mára igencsak kihalt. Ez annak köszönhető, hogy olyan hangú rendszert használok, amit anno a terveimben megálmodtam. Egy kicsit talán még jobbat is.
    Ha tartom a 15%-os kábelár javaslatot, akkor most szub nélkül lennék. Vagy vászon és kényelmes fotelek nélkül. Vagy pont projektor nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák