Új hozzászólás Aktív témák

  • robi-k

    őstag

    válasz Gergőke88 #122038 üzenetére

    Mint ahogy (#122041) lemmy9 is írta, nem mindenkinek jön be az OPPO-k DAC-ja :)) , de azoknak pl. ott van helyette a CA Azur 752 (nemsokára lesz a CXU is) vagy esetleg a Primare BD32MK2.

    Alapban sztereóra a Sabre-s105/105D modell a megfelelő, a 103/103D modelleket igazából azoknak készítik, akiknek úgy sem kell a beépített DAC, hiszen a lejátszót HDMI-n fogják rákötni egy jó (olvasd - felső-kategóriás) AVR-re vagy proci-végfok párosra. OPPO-t venni pl. egy olcsó AVR-hez vagy kis TV-hez meg szimplán pénzkidobás, kb. olyan, mintha egy Trabantba Porsche motort tennél, úgysem fogod tudni kihasználni a motor tudását.

    Nekem pl. tetszik az OPPO 105/105D DAC hangjának karakterisztikája, és ez még fejleszthető/javítható is: már tuning készletként kapható hozzá audiophil minőségű recklok áramkör a procihoz és lineáris táp is, nemsokára lesznek új oszcillátor modulok 100MHz-es Crystek kvarcokon a DAC-hoz (a mostani 50MHz-ek helyet, a sigma-delta DAC-nál nagyon nem mindegy a kvarc minősége és az alapfrekvencia, dúrvan kihat a kapott hangra). Igaz, ezek nem épp olcsó fejlesztések, de árban sokkal olcsóbbak, mintha készen megvennéd pl. az Audiocom Signature Edition kivitelű 105/105D lejátszót.

Új hozzászólás Aktív témák