- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ctrlaltdel13 #83898 üzenetére
telefon szerint napkozben is 30dB alatt van a zajhatar. ejjel ez alacsonyabb.
100db, oke. en nem akarok megsuketulni es egy normal beszelgetesi hangero egy filmen se kell, hogy uvoltson.
REWvel es dedikalt meromikrofonnal is ramert, 100dB az nagyon hangos.
lenox: bocs, elirtam, mert kozben az SPLt nezegettem a REWben, termeszetesen dB es nem dbA.
Vhiktor: subok -6dBre vannak belove, es REW igy is boven kiemelest mert veluk. hala egnek nem csak hosszutavon elviselhetetlen hangeron szol jol a setup.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Vhiktor
veterán
válasz proci985 #83904 üzenetére
Betudsz tenni egy rew merest?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz proci985 #83904 üzenetére
Szerintem itt vannak a bajok.
Egy eredeti hangsáv dialógusa nem üvölt,ha maxra venném is a hangerőt.
Annak normál emberi erővel kell szólnia.
De egy effekt ahhoz viszonyítva igenis,okozzon libabőrt.
És itt nem a szinkronos hangsávról beszélek,meg a stream agyon kompresszált hangjáról.
Na az tényleg tud idegesítően hangosan szólni a centerből is. -
svgyula
addikt
Nekem a Denon szakemberei azt válaszolták arra a kérdésre, hogy bekapcsolás után miért tart ~1,5-2percig egy zene elindítása akkor amikor ez az opció ki van kapcsolva-> "mert az USB 2.0 port túl lassú a sok zeneszám(akár 1db is ) beolvasásához!
Amikor csináltam egy videót és elküldtem akkor meg jött a sablon szöveg "sajnáljuk, hogy elégedetlen a termékünkkel, köszönjük észrevételét mert nekünk minden visszajelzés fontos".
Ezért kell a benne lévő pendrive-nak állandóan feszültség alatt lenni. Ez volt a hivatalos válasz! A másik erősítőm ami rendelkezik fizikai kikapcsolóval 4mp után zenél! onnan folytatja ahol kikapcsoltam. A denon állandóan az elejéről kezdi. Ez nekem a 90'-es évek eleje....... Bár az akkori LG autórádióm is képes volt megjegyezni ezeket.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Vhiktor
veterán
válasz proci985 #83906 üzenetére
Nekem jelenleg ilyen:
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz ctrlaltdel13 #83913 üzenetére
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ctrlaltdel13 #83910 üzenetére
masterfuggo. talan a Tenetnek volt olyan dinamikaja, hogy vagy a beszedet nem hallottam rendesen, vagy effekteknel kb a holtakat is felkeltette a szomszed utcaban. ott egy ponton majdnem ratoltam az erosito utolagos "ejszakai mod" kompressziojat.
mindent eredeti nyelven nezek (akkor is, ha az a koreai). a streaminget nem szolnam le, jellemzoen pl a Netflix a blu-ray eraban mindig az elerheto legjobb minosegu mastert hasznalta, szoval boven nincs akkora hatalmas minosegbeli szoras, mint anno a DVD era vegen es a BR elejen volt a lemezes kiadasok kozott.
a magyar DVD era vegerol van par(szaz) eredeti lemez itthon, kb egy kezemen meg tudtam szamolni, hogy a magyar master hol nem volt erezhetoen rosszabb az angolnal. es ott meg egy nagysagrendileg olcsobb 5.1em volt.
libabor megvan. gyakorlatilag par, sub szempontbol nehez, de kiemelkedo masteru filmmel kezdtem a tesztelest, ami filmekkel az elozo setup nem birt el teljesen:
- Irreversible: [link]
- Dune 2 (fereg jelenetsorok)
- Interstellar (atmoszferaba lepes, fereglyuk)
- Blade Runner 2049 (gyakorlatilag mar a legelso jelenetsor is)
- Mad Max - Fury Road
kb megvan az a pont, hogy a sub alrendszer belesimul a rendszerbe, viszont megallitja a levegot a szobaban, ha kell. a szoba dimenzioit figyelembe veve pedig teszi ezt erolkodes nelkul es nagyon bo tartalekkal.Vhiktor: ez szep, latom lemegy 20Hzig a szobaban. picit en meg raneznek, hogy +-5dbArol talan +-3ra is ki lehet e igazitani, de elotte ugyanezt en vegigmernem a tobbi ulespozicioban is.
nalam pl a beesesek es kiugrasok mar mashol vannak a bal es a jobb pozicioban, szoval egyelore ez maradt a kompromisszumos megoldas amit mutattam.
(meg) akusztikus kezeles valoszinuleg segitene, de szeretem a funkcionalis nagyszobam ahol igy is kisebb achievement volt valamennyire nem tolakodoan elhelyezni a 11 hangfalat.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz proci985 #83915 üzenetére
Ezt audyssey csinalta. Utána nem nem nyúltam bele, illetve csak annyira hogy mindkét subra adtam +4 db-t. De mire gondolsz pontosan?
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #83917 üzenetére
Én egyébként ha minden igaz a Harman görbét követem, amikor pl. a centerre 75 db-t mérek, akkor a subokra uyganazon a master hangerőn 85-öt.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz spiky03 #83920 üzenetére
Nem érzed kevésnek a subokat?
-
a347
aktív tag
Dirac mérés előtt azt hiszem 75 dB-t kell beállítani hangnyomás mérővel a hangszórókon. De mi a helyzet a mérés után? Azt már tapasztalatból tudom, hogy a subra mindig után kell állítani 1-2 dB-t pluszba.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Én úgy tudom, hogy olyan hangerőn kell kalibrálni dirac esetében ahogy használod a rendszert. De majd más kijavít, ha nem így van.
-
Vhiktor
veterán
válasz proci985 #83924 üzenetére
Ok, értem
-
spiky03
veterán
válasz Vhiktor #83921 üzenetére
Van, hogy igen de van, hogy nem.
Általában a legelső LED szokott felvinni ha van 1-1 olyan jelenet.
Mondjuk az igaz, hogy nem mindig rezeg alattam az ágy. A végfokon még tudok tekerni a szubra ha kellene, máshol már nem mert pl a PCn fullon van a hangerő.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
bteebi
veterán
válasz proci985 #83924 üzenetére
Thx. Nekem 5.1.2 van, ami 5.2.2 lesz. Hülye kérdés, de vajon van értelme a +2 Atmos hangsugárzónak? Lehet, hogy rágyúrnék én is arra. Amúgy az Atmos sugárzók a falon/plafonon vannak, vagy pedig a frontok és a surroundok tetejére téve?
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz bteebi #83928 üzenetére
attol fugg, hova rakod
nalam mind a negy a falon (a plafonhoz kozel) van elhelyezve. a pattintos megoldas szvsz nem az igazi.
nem hasznalja ki minden film, kb hasonlo a helyzet, mint a kora 2000es evekben az 5.1es setupokkal. ami kihasznalja, ott viszont teljesen megvan a mozi feeling.
-
-
svgyula
addikt
Sajna igen, így van! Egy tákolmány az egész menü rendszer! Nagyjából engem a DOS 5.0-ra emlékeztet! Az LG házimozi amit 2007-ben vettem már rendelkezett grafikus felületű menüvel meg DVD íróval stb. Ezek meg 4K, 8K, meg a f..om de egy nyomorék winamp licensz nem fért bele meg egy normális menü.....
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Formaster
addikt
Sub láda után nézelődök. Egyenlőre SVS-nél tartok, 2db-ot helyeznék el, aztán kérdés, hogy a jelenlegi Klipsch marad-e még a rendszerben, vagy eladásra kerül.
Az SVS SB-1000 Pro, PB-1000 Pro és az SB-2000 között vacilálok. Hova és hova nem ajánlott a reflexes sub? A jelenlegi Klipsch reflexes, de nem túlzottan tetszik. -
Formaster
addikt
A kétfalú szoba A helységfélig nyitott, egyik oldalról végig üveg, de ha elhatároljuk részben, akkor mondjuk egy 40 négyzetméter. Kérdés, hogy itt mivel járok jobban, 2 reflexxel a TV szekrény 1-1-szélén, vagy 2 jól pozicionált reflex nélkülivel. (nem, nem fogok elköltözni )
-
Formaster
addikt
válasz ctrlaltdel13 #83936 üzenetére
Jelenleg egy darab Klipsch R-12SW van elhelyezve a kanapé végén. Itt, illetve a TV szekrény oldalán szól a legjobban. Gondolkodtam, hogy ebből veszek még egyet használtan, de hajt a kíváncsiság, hogy milyen lehet egy komolyabb láda, vagyis kettő, akár a mostanit megtartva három.
-
lenox
veterán
válasz Formaster #83933 üzenetére
Zenehallgatasra szoktak zartat akarni, de szerintem csak tevedesbol. Meretileg kisebb, ha ez szamit neked, de egyebkent meg hallkabb, foleg alul, tehat mozihoz egyertelmuen reflexest vennek. SB-1000 Pro, PB-1000 Pro es SB-2000 (ez nem Pro?) kozul en a PB-t vennem. Mondjuk a magyar listaarak nem segitenek, szerintem mas markanal koltseghatekonyabban lehet kijonni.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz bteebi #83940 üzenetére
Nem szolgálja ki, az R-12SW még egy zárt SVS-nél is sokkal rosszabb. Azzal kezdtem, azonnal el is adtam, mert egy Panasonic sub meg tudta enni. Javaslom helyette kezdő vagy azt kiegészítő subnak például a JBL LSR310S-t.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
bteebi
veterán
válasz VoidXs #83941 üzenetére
Nem megy elég mélyre, az egyértelmű, de (szerintem) a helyiség méretéhez nézve elég az a kettő hangerőre. Persze kinek mi az igénye. A 29 Hz-ével nagyon magas az alja, szóval attól gyakorlatilag csak jobbakat tud találni.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Formaster
addikt
Köszi mindenkinek Az SB 2000 azért nem pro, mert árban az már durván elüt a felsoroltaktól és inkább vennék két értelmes ládát, mint egy brutálisat.
Aurig: lentebb ajánlotta valaki ezt a tervező progit.
Tehát akkor összegezve reflexes kellene nekem, vagyis a PB-1000 Pro lenne az értelmes választás. Szerintetek ez jó lehet ránézésre szemből? Mivel hallgató felé irányított a reflexje ...
Illetve a specifikáión nem teljesen igazodok ki:
-17-260 Hz +/- 3 dB (standard mode)
-19-260 Hz +/- 3 dB (sealed mode)
-Expect 2-3 Hz deeper extension in small to mid-size rooms. -
VoidXs
Topikgazda
Kettő közötti, jól is van árazva.
Formaster: ne nézd ezeket a specifikációkat, mind erősen kozmetikázott, messze az SVS a legrosszabb ebben. Hiteles mérést itt találsz. Láthatod, hogy a PB-1000 Pro -3 dB pontja 40 Hz-en van. Ez egyébként nem egy rossz szám, a legtöbb otthoni kicsi sub ezt a szintet hozza, az igazi 20 Hz-ért már majdnem millió köré kell nyúlnod.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
A zárt nagy előnye, hogy a szarul kevert, mélyekben időben lyukas zenéket a lomhaságával kitölti, ezért mindent kellemes rajta hallgatni. Ugyanilyen okokból nagy mozik crossoverre zártat használnak. Ettől még nem a valóság, csak egy tüneti kezelés.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest